تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 08
کد خبر: ۱۰۸۲۶
قلب عضله ای قدرتمند است که خون را به سراسر بدن پمپاژ می کند. بزرگسال تقریبا به اندازه مشت وی همانند پیشرانه خودرو که حرکت آن را ممکن می سازد، قلب نیز بدن را فعال نگه می دارد.
به گزارش تلنگر؛

قلب سالم با رژیم غذایی !

 رژیم غذایی یکی از عوامل تاثیرگذار کلیدی بر سلامت قلب است. شاید بدانید که مصرف برخی غذاها می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد، اما ایجاد تغییر در عادات غذایی اغلب برای ما دشوار است. زمانی که بدانید که باید کدام غذاها را مصرف کرده، کدام یک را محدود کرده و یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید، در مسیر درست به سوی یک رژیم غذایی دوستدار قلب حرکت خواهید کرد. در ادامه چند نکته که می توانند به شکل‌گیری این نوع رژیم غذایی کمک کنند، ارائه شده اند.

میوه ها و سبزیجات بیشتری مصرف کنید

میوه ها و سبزیجات منابع خوبی برای ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این خوراکی ها کالری کمی داشته و سرشار از فیبر هستند. میوه ها و سبزیجات همانند دیگر مواد غذایی گیاهی یا مبتنی بر گیاهان حاوی موادی هستند که ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی‌عروقی کمک کنند. مصرف میوه ها و سبزیجات بیشتر ممکن است به کاهش مصرف غذاهای پر کالری مانند گوشت، پنیر و غذاهای فرآوری شده کمک کند.

افزودن میوه ها و سبزیجات به رژیم غذایی آسان و ساده است. شما می توانید از آنها به عنوان میان وعده هایی سالم استفاده کنید. میوه ها و سبزیجات را در معرض دید قرار دهید تا مصرف آنها را فراموش نکنید. همچنین، دستورالعمل های غذایی را انتخاب کنید که میوه ها و سبزیجات از مواد اصلی تشکیل دهنده در آنها هستند.

غلات کامل را انتخاب کنید

غلات کامل منبع خوبی برای فیبر و مواد مغذی دیگر هستند که در تنظیم فشار خون و سلامت قلب نقش دارند. شما می توانید با کنار گذاشتن محصولات تهیه شده از غلات پالایش شده و استفاده از محصولات غلات کامل به راحتی میزان مصرف این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. همچنین، شما می توانید ماجراجوتر عمل کرده و گزینه هایی جدید مانند فارو و کینوآ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

از جمله محصولاتی که باید انتخاب کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

- آرد گندم کامل

 

- نان غلات کامل، ترجیحا نان گندم کامل 100 درصد یا نان غلات کامل 100 درصد

 

- سریال های پر فیبر یا محتوای 5 گرم فیبر یا بیشتر در هر وعده

 

- غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو، و گندم سیاه

 

- پاستای غلات کامل

 

- جو دوسر

 

از محصولاتی که باید مصرف آنها را محدود کرده یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- آرد سفید پالایش شده

 

-

  نان های سفید

 

- مافین ها

 

- وافل های منجمد

 

- نان ذرت

 

- دونات ها

- بیسکوئیت ها

- نودل های تخم مرغی

 

- پاپ کورن های کره ای

 

- کراکرهای پر چرب

 

چربی های ناسالم را محدود کنید

محدود کردن مصرف چربی های اشباع و چربی های ترانس گام مهمی برای کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب است. سطح بالای کلسترول خون می تواند به تشکیل پلاک در سرخرگ ها منجر شود که این شرایط به نام آترواسکلروز (تصلب شرایین) شناخته می شود و می تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

شما می توانید مقدار چربی اشباع در رژیم غذایی خود را با جدا کردن چربی از گوشت یا انتخاب گوشت های بدون چربی و کم چرب که کمتر از 10 درصد چربی دارند، کاهش دهید. همچنین، شما می توانید کره و مارگارین کمتری در رژیم غذایی خود استفاده کنید. در صورت امکان، شما می توانید از جایگزین های کم چرب در یک رژیم غذایی دوستدار قلب استفاده کنید. به عنوان مثال، همراه با سیب زمینی پخته به جای کره از سالسای کم سدیم یا ماست کم چرب استفاده کنید یا به جای مالیدن مارگارین روی نان تست خود، آن را همراه با یک میوه مصرف کنید.


مصرف سدیم را کاهش دهید

مصرف سدیم فراوان می تواند به فشار خون بالا منجر شود که یک عامل خطرآفرین برای بیماری قلبی‌عروقی است. کاهش مصرف سدیم بخشی مهم از یک رژیم غذایی دوستدار قلب است. بنابر توصیه های انجمن قلب آمریکا، بزرگسالان سالم نباید بیش از 2,300 میلی گرم سدیم (حدود یک قاشق چایخوری نمک) در روز مصرف کنند. در حالت ایده آل، بیشتر بزرگسالان نباید بیش از 1,500 میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند.

اگرچه کاهش استفاده از نمک آشپزخانه که به غذاهای مختلف اضافه می کنید، اقدام مفیدی است، اما بیشتر نمک مصرفی ما، به ویژه در جوامع غربی، از غذاهای کنسروی یا فرآوری شده سرچشمه می گیرد. مصرف مواد غذایی تازه و درست کردن غذا در خانه می تواند کنترل بر مقدار نمک مصرفی را امکان‌پذیر کند.

انتخاب چاشنی های غذایی با دقت فراوان روش دیگری برای کاهش نمک مصرفی است. بسیاری از چاشنی ها دارای نسخه های کم سدیم نیز هستند و جایگزین های نمک نیز می توانند عطر و طعم غذاهای کم سدیم را بهبود ببخشند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:

از میان خبرها
خاطرات یک انقلابی
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین
شبکه های اجتماعی