
به گزارش تلنگر؛ هر روز تنور حواشی انتخابات 1400 در حال گرمتر شدن است و در هر لحظه که به انتخابات نزدیکتر میشویم چهره جدیتری از کاندیداها میبینیم.
در جبهه اصولگرایی چه خبر است؟
گروههایی که از کاندیداتوری نظامیها دفاع میکنند با این ادعا که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری مساله اصلی «اقتصاد و توجه به معیشت مردم» است مدعی شدهاند این اصل مهم به دلیل نادیده گرفته شدن توانمندی های داخلی به یک خطر بالقوه برای آینده نظام تبدیل شده و مهمتر اینکه مردم از دو قطبی اصلاح طلب-اصولگرا به تنگنا آمده و در پی انتخاب گزینه ای هستند که بیشترین توجه را به مردم داشته باشد.
این گروه معتقدند سعید محمد توانمندی لازم جهت کنترل اوضاع و حل مشکلات را دارد.
این موضوع و آنکه گروههای تندرو میدانند در صورتی که انتخاباتی با مشارکت حداکثری داشته باشیم احتمال برنده شدن کاندیدای تندرو و یا نظامی خیلی کم است به دنبال ناامید کردن مردم از صندوق رای هستند.
نواصولگرایان در سالهای اخیر سعی کردهاند با ناامیدی مردم از انتخابات در یک انتخابات کمرمق خود پیروز انتخابات شوند؛ موضوعی که نه با سیاستهای امام و رهبری همخوان است و نه با قانون اساسی.
اما ماجرا فقط به سپاه پاسداران و سعید محمد ختم نمیشود و در مجلس و قوه قضائیه هم میتوان کاندیداهای بالقوهای برای اصولگرایان در نظر گرفت؛ به طوری که محمدجواد نیکبین، نماینده مجلس با ادعای حضور کاندیداها از این قوا گفت:در حال حاضر احتمال حضور نمایندگانی مانند آقایان قالیباف، امیرحسین قاضیزاده، نیکزاد و پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد.
با وجود تعدد کاندیداهای اصولگرا و البته حضور برخی از اصولگرایان که به صورت کاندیدای مستقل به انتخابات ورود میکنند مانند ضرغامی و آنکه برخی دیگر در جبهه اصلاح طلبی وارد میدان میشوند مانند لاریجانی به نظر میرسد کار اصولگرایان برای جمع بندی در نبود قدرتهای چون آقایان مهدوی کنی و مصباح یزدی و شیخ محمد یزدی سخت باشد؛ شاید آمدن رییسی بتواند تکلیف بقیه گزینه ها را مشخص کند و حرف آخر را بزند. زیرا قالیباف دچار یک پارادوکس است و در هفتم خردادماه انتخابات هیات رییسه مجلس را پیش رو دارد یعنی او باید برای هیات رییسه برای دومین سال، به منظور مدیریت مجلس، مشارکت کند که می شود رییس مجلس و در این صورت به ۲۹۰ نماینده مجلس قول می دهد که به عنوان رییس مجلس فعالیت خواهد کرد.
شاید برایتان جذاب باشد:
اصلاح طلبان به دنبال کاندیدایی با قابلیت تایید صلاحیت
بزرگترین مشکلی که گریبان اصلاح طلبان را گرفته است گردنه شورای نگهبان است. به نظر میرسد به همین خاطر است که این جبهه سعی دارد با تعداد زیادی کاندیداهای احتمالی به وزارت کشور برود تا از میان آنها آنکه در قربال شورای نگهبان ماند را مورد حمایت قرار دهد.
با توجه به اینکه کاندیدای احتمالا مورد تایید صلاحیت باید جایگاه مردمی حداقلیای نیز داشته باشد این گروه کار سختی در پیش دارد.
شاید به همین دلیل است که این طیف در تلاش است تا از روی اسم اسحاق جهانگیری عبور کند و به ساحل مطمئنتری به جهت پایگاه مردمی و البته تایید صلاحیت برسد.
خبرها حاکی از جدی شدن کاندیداتوری سید حسن خمینی است. کسی که اصلاح طلبان معتقدند میتواند اجماع را شکل دهد. او مورد تأیید اصلاحطلبان سنتی و پیشرو، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل است. به نظر میرسد اگر آقای سیدحسن خمینی ورود کند، باعث تعالی نظام سیاسی کشور میشود؛ چون او یک مجتهد آگاه به دو مقوله مکان و زمان است و میتواند راهی را که امام خمینی، رهبر فقید انقلاب، در فقه سیاسی شیعه ایجاد کردند، استمرار ببخشد.
البته نامزدی حسن خمینی میتواند محل تردید باشد، زیرا اولاً او هنوز هیچ موضعی درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات نگرفته است و ثانیاً برخی در قبال احتمال نامزدی او موضوع عدم سابقه کار اجرایی او را مطرح میکنند.