به گزارش تلنگر؛ حال که موضوعات شکلی و موانع همکاری از سر راه برداشتهشده، به بحثهای محتوایی رسیدهایم و ازاینپس حمایت همهجانبه از تیم هستهای - چه از سوی مجلس، چه سایر نهادها، چه جناحهای منتقد دولت و چه از سوی جامعه مدنی و رسانهها و منتقدین - به یک ضرورت ملی تبدیلشده است.
چراکه در این سفر، نمایندگان کشورمان؛ مسئولیت سنگینی بر عهدهدارند؛ نباید اجازه دهد فرآیندی آغاز شود که در انتهای آن پای «شورای امنیت سازمان ملل» مجدداً به پرونده ایران باز شود. یکبار گذر ایران به شورای امنیت و قطعنامههای فصل هفتمی آن افتاد و به خیر گذشت؛ اما بهاحتمالزیاد بار دوم لغو قطعنامههای این نهاد بهمراتب دشوارتر خواهد بود.
درواقع، در آن زمان، تیم مذاکرهکننده ایران موفق شد اعضای دائمی شورا را متقاعد سازد که در چارچوب توافق هستهای و مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، آن قطعنامهها را ملغی سازند.
اگر پای شورای امنیت به پرونده ایران باز شود، بهاحتمال بسیار زیاد نهتنها تا اجرای تمام و کمال قطعنامههایش کوتاه نخواهد آمد، بلکه تا به زیادهخواهیهای خود در مورد سیاستهای منطقهای و صنایع دفاعی ایران جامه عمل نپوشاند، حاضر به مختومه اعلام کردن پرونده کشور نخواهد شد.
پیشرفت مذاکره دور از دسترس نیست
با موفقیت تیم مذاکرهکننده در احیای برجام، پرونده ایران در شورای امنیت تا چهار سال دیگر مختومه خواهد شد و توسعه ایران و تحقق اقتصاد مقاومتی با محدودیتها و موانع بسیار کمتری بهپیش خواهد رفت.
ازاینرو، در راستای تحقق منافع کشور همه باید از تیم مذاکرهکننده حمایت کنند.
انتهای یادداشت