
به گزارش تلنگر؛ نهادهای بینالمللی ازجمله آژانس انرژِی اتمی بیشتر از آنکه کمکحال اعضا باشند به اهرمی جهت اعمال فشار بر آنها تبدیلشدهاند تا خواست سیاسی ابرقدرتها و کشورهای پیش رفته حاصل شود.
به نظر حقیر با توجه به آنکه آژانس به تعهدات خود در قبال ایران عملنکرده است امروز دیگر صلاحیت اظهارنظر در خصوص موضوع هستهای را ندارد، چراکه علت اصلی خاموش شدن دوربینهای آژانس بدعهدی آمریکا است و ایران زمان زیادی به خاطر وعدههای کشورهای اروپایی به تعهدات برجامی خود پایبند ماند اما وقتی این تعهدات یکطرفه باشند و تفاهم اجرایی نشده باشد عملاً دلیلی برای انجام تعهدات پیرامون آن وجود ندارد. بعد از حضور ترامپ بهعنوان رئیسجمهور، آمریکا از برجام خارج شد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایران را که در برجام باقیمانده بود تأیید کرد.
آنها صلاحیت ندارند در موضوع هستهای ایران اظهارنظر کنند، چراکه اساساً مقصر اصلی آمریکا است و ما هم وقتی برجامی وجود نداشته باشد میتوانیم در چهارچوب قرارداد NPT اقدام کنیم دلیل ندارد به تعهدات برجامی خود پایبند باشیم.
در قانون اقدام متقابل راهبردی که مجلس شورای اسلامی آن را به تصویب رساند، بر دولت تکلیف شده است که اقدام متقابل انجام دهد. اقدام متقابل یکی از قوانین موردپذیرش بینالمللی است؛ ما از این حق استفاده میکنیم و هر عملی انجام دهند ما در چهارچوب استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای باید اقدام متقابل انجام دهیم.
این وضعیت نمیتواند همیشه ادامه داشته باشد که قدرتهای بزرگ دنیا خودشان هر کاری دوست دارند بکنند و برای دیگران چهارچوبهایی تعیین کنند و سعی کنند میزان رشد آنها را با این چهارچوبها کنترل کنند.
شاید برایتان جذاب باشد:
پایان مطلب/