به گزارش تلنگر؛ این نشست روز یکشنبه در تهران برگزار شد و دو طرف برای تبادل دانشجو، انتقال فناوری و ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک اعلام آمادگی کردند.
یک هیئت ایرانی برای ارزیابی وضعیت دانشگاههای ارمنستان به ایروان سفر میکند. آواگیان همچنین از آمادگی وزیر علوم ارمنستان برای سفر به ایران خبر داد.
پارکهای فناوری ایران (IHIT) باهدف توسعه صادرات محصولات دانشبنیان ایرانی در ارمنستان تأسیس میشود.
طی چند سال گذشته با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خانه نوآوری ایران در چندین کشور بهمنظور توسعه بازار جهانی محصولات دانشبنیان راهاندازی شده است.
این مراکز قبلاً در کشورهایی مانند روسیه، ترکیه، چین، سوریه و کنیا راهاندازی شدهاند و عراق نیز بهزودی به آنها ملحق خواهد شد.
این مراکز با حمایت از ایدههای نوآورانه و برگزاری رویدادهای فناورانه و نوآورانه، بستری برای توسعه و ارتقای شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و صنایع خلاق ایرانی خواهند بود.
یکی از شاخصهای رشد دیپلماسی علمی، انجام تحقیقات مشترک بین دو یا چند کشور است، ایران بیش از یکسوم مقالات خود را در سال ۲۰۲۰ در اسکوپوس با مشارکت بینالمللی نوشته است که حدود ۳۰.۷ درصد است.
ایران خانه نوآوری و فناوری را باهدف توسعه صادرات محصولات دانشبنیان خود در ارمنستان تأسیس میکند.
در سال ۲۰۱۹، مقالات با مشارکت بینالمللی به ۲۷.۴ درصد رسید، بنابراین در مقایسه با سال ۲۰۱۹، محققان ایرانی مشارکت علمی بینالمللی خود را ۳.۳ درصد افزایش دادند. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۲۰ مقالات بیشتری در سطح بینالمللی توسط محققان ایرانی منتشر شد، اما بااینوجود میزان مشارکت بینالمللی افزایشیافته است.
بررسیها نشان میدهد ایران با رتبه پانزدهم تولید علم در جهان وارد سال ۲۰۲۲ شد و پیشبینی میشود در سالهای آینده با کاهش همهگیری ویروس کرونا، پیشرفت کند.
در بررسی محصولات علمی، شاخصهای مختلفی مانند چاپ مقالات در مجلات معتبر بینالمللی، استنادات، اعتبار مجلات، میزان بهرهوری و تأثیر علمی دانشمندان ازنظر کمی و کیفی موردتوجه قرار میگیرد.
بر اساس آخرین اطلاعات تولید علم، ایران در سال ۲۰۲۱ در سیستم بینالمللی وب آو ساینس با h-index ۳۸۳ در رتبه پانزدهم جهان قرار دارد که نشاندهنده کیفیت مقالات ایرانی ثبتشده است.
جایگاه علمی ایران در وب آو ساینس در ۵ سال اخیر نشان میدهد که تولید مقالات کنفرانسی طی سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به دلیل شیوع این بیماری روند نزولی داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در فروردینماه گفت: بر اساس شاخصهای نوآورانه توسعه فناوری سلامت در سال ۲۰۲۱، ایران در بین ۱۳۲ کشور در رتبه ۶۰ قرار گرفت که نسبت به سال ۲۰۱۴، ۶۰ پله بهبود را نشان میدهد.
یونس پناهی گفت: درمجموع ۱۶۷۰ شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت فعالیت میکنند.
وی افزود: ۱۳ پارک علم و فناوری و ۹۵ مرکز رشد فناوری در حوزه سلامت وجود دارد که تاکنون مجوز ۳۴۳ محصول فناورانه صادرشده و ۳۳۵ اختراع در علوم پزشکی به ثبت رسیده است.
انتهای مطلب/