سایر ورزشهاUncategorizedگردشگری

ماجرای غار قاتل در ایران چیست؟/تصویر

تصور بیشتر ما از غارها، حفره ای است که در دل کوه ها پدید آمده، قندیل های زیبایی از سقفش آویزان است و البته خفاش دارد! اما غارهای منحصربفرد زیادی هم هستند که با غارهای معمولی دیگر فرق دارند و گاهی غارنوردی در آن ها حتی به قیمت از دست دادن جان تمام می شود!

به گزارش تلنگر؛ یکی از این غارهای خطرناک در کشور خودمان ایران و در کرمانشاه قرار گرفته که به غار قاتل معروف است. اگرچه ایران غارهای معروف تری مثل غار علیصدر دارد که قایق سواری در آن را خیلی هایمان تجربه کرده  ایم اما شنیدن ماجرای غار قاتل هم شنیدنی است پس اگر می خواهید درباره غار قاتل بیشتر بدانید ادامه را همراهی کنید.تا به حال به این فکر کرده اید که خطرناک ترین غار ایران در کدام شهر قرار دارد و چرا به آن یک همچین لقب هول انگیزی داده اند؟ درست است که اسم کرمانشاه بیشتر از همه ما را یاد بیستون می اندازد اما این شهر جاذبه های معروف دیگری مثل غار پرآو دارد، غاری که غارنوردی در آن آنقدر خطرناک است که تا به حال ۵ نفر جانشان را در راه کشف آن از دست داده اند. این غار که طولانی ترین غار عمودی ایران هم هست بر روی کوه های بلند قرار گرفته و برای رسیدن به ورودی اش باید به ارتفاع بیش از ۳ هزار متری کوه پرآو بروید.

فورد در غار قاتل

حتما برایتان جالب است که بدانید اولین بار چه کسانی موفق شدند غاری تا این حد خطرناک را کشف کنند: انگلیسی ها و بعد از آن لهستانی ها اولین کاشفان این غار بودند. غارنوردان زیادی کنجکاو شده بودند که بدانند در این غار چه خبر است برای همین گاهی به صورت فردی و گاهی هم دسته جمعی برای غارنوردی به سمت این غار می رفتند ولی هر بار موقعیت سخت غار، مانعی جدی برای موفقیت بود. با این حال، چندان طول نکشید تا بالاخره در سال ۱۳۷۰ رسیدن به انتهای غار ممکن شد! آن هم با برنامه ریزی ها و تلاش های زیادی که تیم کانون کوهنوردان کرمانشاه انجام داد. حالا که دیگر مثل گذشته رسیدن به انتهای این غار در نظر غارنوردان غیر ممکن نبود افراد بیشتری دست به کار شدند تا  این غار عجیب را از نزدیک ببینند.

سال ۱۳۷۲ دو نفر از غارنوردان حرفه ای پا به این غار مخوف می گذارند و بعد اینکه ۱۲ روز را در غار می گذرانند به نقطه ی انتهایی آن می رسند. بعد از این موفقیت ها انگار ترس غارنوردان هم ریخته و درهای غار به روی همه باز شد. از این پس کنجکاوی، غارنوردان زیادی را به این غار کشاند و در پی همین غارنوردی ها ۵ نفر به کام مرگ رفتند البته برای افرادی هم حادثه هایی پیش آمد اما در نهایت نجات پیدا کردند. غارنوردان زیادی دوست دارند که به داخل این غار تاریک بروند و جذابیت های پنهان آن را از نزدیک ببینند. رسیدن به انتهای این غار برای غارنوردان به شیرینی رسیدن به قله ی کوه های صعب العبور است با این حال کانال های بسیار باریک غار افراد زیادی را از ادامه ی راه منصرف کرده است. با این حال هر سال بین ۲ تا ۹  سفر به این غار انجام می شود و عده ای حتی چندین بار به انتهای آن رسیده اند. غارنوردی در این غار به حدی سخت است که در گذشته زباله های زیادی در این غار وجود داشت که امکان خارج کردن آن ها تا مدت ها وجود نداشت تا اینکه بالاخره تیمی حرفه ای این زباله ها را جمع آوری و از غار خارج کردند.

گروهی از صخره نوردان در حال صعود از غار قاتل

غار پرآو در زبان محلی یعنی پرآب اما با دیدن تصاویر این غار اثری از آب نمی بینیم با این حال در طول مسیرهای طولانی غار آب زیادی به چشم می خورد که از ذوب شدن یخ های زیر زمینی به وجود آمده است. قسمتی از غار که بیشترین آب را در خود جای داده حوضچه ی انتهای غار است که حدود ۳ متر در آن آب وجود دارد. عمق این حوضچه در سال ۱۳۸۳ اندازه گیری شد؛ در آن سال یک غواص به همراه تیمی غارنورد به انتهای غار رسید و داخل حوضچه رفت. او بعد از اندازه گیری عمق حوضچه، اعلام کرد که انتهای حوضچه بسته است و راه به جایی ندارد. برای تماشای این غار باید فصل بهار یا تابستان به این منطقه بروید چون در پاییز و زمستان سردی هوا مانع از این کار می شود.

رفتن به جاهای اسرار آمیز که ناشناخته های زیادی دارند آرزوی خیلی از ماجراجویان است، کسانی که همیشه به دنبال جایی رمز آلود هستند تا جذابیت های آن را کشف کنند. اگر تجربه کوهنوردی و یا غارنوردی دارید و یا اهل ماجراجویی های هیجان انگیز هستید شاید با خواندن وصف زیبایی های غار هوایی شده اید که سری به این غار بزنید اما باید بدانید که این غار با غارهای معمولی فرق دارد و حتما باید با تجهیزات مناسب به داخل آن بروید و از قبل آموزش های لازم را دیده باشید. بعد از این آماده سازی ها راهی شهر کرمانشاه و روستای چلابه شوید؛ از اینجا به بعد به راحتی می توانید کوه پرآو را پیدا کنید البته بهتر است که به صورت تیمی به این غار بروید چون غارنوردی انفرادی در آن واقعا خطرناک است. ایران جاذبه های زیادی را در خود جای داده؛ از جاذبه های طبیعی گرفته تا جاذبه ای تاریخی که منتظرند تا راهی سفر شوید و آن ها را از نزدیک ببینید البته اگر ماجرا جو نیستید جاذبه هایی را برای تماشا انتخاب کنید که خطرناک نیستند.

انتهای مطلب

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x