«آسترازنکا» اعتراف کرد؛ عوارض جبران ناپذیر واکسن تایید شد!
پس از شکایت چندین خانواده از شرکت آسترازنکا به دلیل عوارض جانبی و جبران ناپذیر واکسن این شرکت، آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد این واکسن در مواردی آسیب جدی به شخص وارد میکند.
به گزارش تلنگر؛ برخی گزارشات نشان می دهد که واکسن آسترازنکا باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خون شود.
آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا میتواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است. این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در دهها مورد باعث مرگ و آسیبهای جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دستهجمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا میگویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسانها داشته است.
براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش میکشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خون در افراد شده است.
۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکشهای حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این میتواند منجر به پرداخت خسارت شود.
آسترازنکا در پاسخ نامهای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمیشود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری میتواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته میتواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال میکنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد میکند.
چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.
انتهای مطلب/م.ع