تاریخچه روز جهانی پسر + ارزش و اهمیت پسر در اسلام
روز جهانی پسر، در تقویم جهانی 16 می به ثبت رسیده است. که تمام مردم دنیا این روز را به عنوان روز جهانی پسر قبول دارند. همچنین این روز در ایران مساوی است با 27 اردیبهشت ماه در سال 1403، که شما می توانید این روز را جشن بگیرید.
به گزارش تلنگر؛ روز جهانی پسر، بنا بر دلایلی که پسران حس کمبود و نادیده شدن داشتند و به مشکلات روحی زیادی دچار شده اند در تقویم جهانی به ثبت رسید تا از پسران به اندازه کافی، تشکر و قدر دانی شود.
تاریخچه و نحوه به رسمیت شناختن روز جهانی پسر
این روز برای به رسمیت شناختن و جشن گرفتن حقوق و دستاوردهای پسران در سراسر جهان تاسیس شد. این سازمان برای اولین بار توسط ائتلاف سازمان های غیر دولتی در سال ۲۰۱۲ در تلاش برای رسیدگی به مسائل پسران از جمله کار کودکان، نابرابری جنسیتی، فقر و عدم دسترسی به آموزش و پرورش ایجاد شد.
با این تعطیلات خاص ما می توانیم آگاهی از این مسائل را افزایش دهیم، و همچنین فرصت هایی برای پسران ایجاد کنیم تا به پتانسیل کامل خود برسند. بیایید با هم متحد شویم و تشخیص دهیم که چقدر مهم است که همه کودکان به یک اندازه مهم هستند.
شروع ثبت روز جهانی با اعلامبیه هزاره، که در این اعلامیه به برابری جنسیتی تاکید کرد. پس از آن در سال ۲۰۰۶، سازمان ملل در باره خشونت علبه پسران مطالعه و نحقیق گسترده ای انجام داد.
چند سال بعد در سال ۲۰۱۱، گروهی از سازمان های غیر دولتی ائتلافی را تشکیل می دهند که بر رفاه پسران در سراسر جهان متمرکز است و شکاف های سیاست ها و برنامه های خاص جنسیتی را برطرف می کند.
و یک سال پس از آن اولین روز جهانی پسر در سال ۲۰۱۲ به ثبت رسید. ائتلاف سازمان های غیر دولتی که توسط دولت های مختلف حمایت می شوند، اولین روز بین المللی کودک پسر را برای جلب توجه به مسائل پیش روی پسران برگزار می کند.
کووید – ۱۹ و برجسته شدن اهمیت روز جهانی پسر
در طول همه گیری کووید – ۱۹، توجه بیشتری به آسیب پذیری پسران در محیط های ناپایدار جلب می شود و بر اهمیت این روز تاکید می شود.
ارزش پسر در اسلام
در آیاتی از قرآن کریم، «بنون» به عنوان نعمتی گوشزد میشود که از جانب خدا در اختیار بسیاری از مردم قرار داده شده است:
«و یمددکم باموال و بنین و یجعل لکم جنات و یجعل لکم انهارا»؛
و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغهای سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار دهد!
شناخته شدن پسران به عنوان عوامل قدرت در اسلام و گذشته
اگر «بنون» را به معنای پسران هم بگیریم، ایرادی نخواهد داشت؛ زیرا برجسته سازی نعمت اموال و پسران در روزگاری که آنها از عوامل قدرتمندی یک فرد به شمار میآمدند، به تنهایی نشانگر آن نیست که دختران بی ارزش باشند.
اگر به کسی گفته شود که به تو زور بازو دادیم تا در نبردها و در ورزشها قوی باشی، این بدان معنا نیست که حس انسان دوستی قوی، طبع روان شاعری و… که در همان فرد وجود دارد را نادیده گرفته و ارزش آنها را زیر سؤال ببریم.
در این آیات نیز چون سخن از عوامل قدرت بود، از پسرانی نام برده شد که در آن زمان، از عوامل اصلی قدرت بودند و این منافاتی ندارد که در روزگارهای دیگر و یا در جوامع دیگر، دختران نیز از عوامل قدرت باشند؛ همانگونه که در جای دیگری از قرآن، «اسبهای ورزیده» به عنوان عامل قدرتی در نظر گرفته شد، اما بخوبی میدانیم که امروزه، جنگ افزارهای دیگری از عوامل قدرتاند.
اهمیت روز جهانی پسر
کودکان کار پسر: 1 نفر از هر ۱۰ پسر قربانی کار کودکان هستند. بر اساس برآوردهای سازمان بین المللی کار ، ۱۱ درصد از پسران در سراسر جهان مشمول کار کودکان هستند. این امر به ویژه در فقیرترین کشورها صادق است و خطر آسیب جسمی و روانی طولانی مدت را افزایش می دهد.
نابرابری جنسیتی تاثیر منفی بر پسران دارد: نابرابری جنسیتی می تواند از بسیاری جهات مانع پسران شود. پسران بیشتر از دسترسی به آموزش ، منابع و فرصت های شغلی محروم می شوند. این می تواند منجر به فقر و عدم امنیت مالی شود و در دراز مدت بر پسران تأثیر بیشتری بگذارد.
پسران در معرض خطر فقر و بی خانمانی هستند: پسران از نظر آماری بیشتر از دختران در فقر زندگی می کنند، با تخمین ۱۸.۹ ٪ از پسران با فقر در مقایسه با ۱۵.۳ ٪ از دختران در سراسر جهان مواجه هستند. عدم دسترسی به آموزش، منابع و فرصت های شغلی می تواند فرار از فقر را برای پسران دشوار کند.
پسران کمتر تحصیل می کنند: در بسیاری از نقاط جهان، پسران به دلیل هنجارهای اجتماعی، فقر و عدم دسترسی به منابع اساسی، کمتر از دختران تحصیل می کنند. این می تواند به طور قابل توجهی بر پسران تأثیر بگذارد و بر فرصت های شغلی و امنیت مالی تأثیر بگذارد.
پسران به طور نامتناسبی از مشکلات سلامت روانی رنج می برند: پسران بیشتر از دختران از مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب رنج می برند. این اغلب به دلیل فشار اجتماعی، عدم دسترسی به منابع و عوامل دیگر مانند فقر و نابرابری جنسیتی است.
تمرکز بر آموزش پسران: با برجسته کردن موضوع آموزش ، مشاهدات امسال برای برجسته کردن عدم دسترسی به آموزش با کیفیت برای پسران در مناطق محروم کار کرد.
حرف آخر
به پسران خود ارزش گذاری کنید و به آن ها یا دبدهید که ارزشمند هستند و نباید به کسی اجازه بدهند تا به آن ها توهین کند یا از او بیگاری بکشد. معمولا به خاطر روحیه خشن پسران، بعضی از آن ها دچار حس استثمار می شوند و به خود اجازه می دهند تا به پسران دیگر زور بگویند یا از آن ها سو استفاده کنند. حواستان به فرزند پسر خود در جامعه و مدرسه باشد تا دچار حوادث ناگوار و مریضی روحی و روانی نشود.
انتهای مطلب/آ.ع