تاریخ رحلت امام خمینی+ سرگذشت
سید روح الله مصطفوی که به امام خمینی معروف است. ایشان رهبر انقلاب اسلامی و بیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند که ایشان برای حفظ این مملکت بسیار تلاش کرد.

به گزارش تلنگر؛ امام خمینی، در سیزده خرداد 1368 بر اثر ایست قلبی در گذشت. خبر در گذشت او 14 خرداد اعلام شد و پس از یک مراسم وداع در مصلای تهران در 16 خرداد در نزدیکی بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
مروری بر زندگی پر تلاش امام خمینی
امام خمینی(ره) پس از در گذشت حضرت آیت الله بروجردی در مقابل حکومت طاغوتی ایران برخاست و در قیام 15 خرداد 1342 دستگیر و در تهران زندانی گردید. امام پس از آزادی به قم مراجعت نمود. ایشان در هیچ زمانی از مبارزه با حومت ستمگر ایران دست نکشید. در قضیه تصویب کاپیتولاسیون باسخنرانی مهم در مسجد اعظم قم دستگیر و به ترکیه و سپس به عراق تبعید گردید.
امام در عراق رهبری مبارزه با رژیم پهلوی را برعهده داشت و در سال 1357 به خواسته رژیم پهلوی مجبور به ترک عراق و راهی پاریس شد. از بدو ورود امام به پاریس مبارزه و انقلاب امام وارد مرحله اساسی شد سخنرانی های آتشین و انعکاس سخنان و نظرات ایشان در رسانه های غربی بازتاب زیادی داشت که در نتیجه انگیزه مردم را برای انقلاب بیشتر می کرد.
در همین حوالی رژیم پهلوی در انزوا قرار گرفته بود و با رهبری هوشمندانه دقیق ایشان انقلاب اسلامی با خروج خانواده سلطنتی از ایران به روز های اوج خود رسید. در 12 بهمن سال 1357 امام خمینی پس از 14 سال تبعید و 4 ماه اقامت در پاریس به ایران بازگشت پس از تلاش های بی وقفه بالاخره در 22 بهمن ماه 1357 انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و ایشان تا سال 1368 رهبری انقلاب اسلامی را بر عهده داشت.
بیماری امام خمینی
ایشان پس از پیروزی انقلاب شهر قم را برای زندگی انتخاب کرد و در مدت زندگی خود در قم چند سکته قلب را از سر گذراند که شدیدترین آن در 3 بهمن 1358 رخ داد که منجر به انتقال وی به بیمارستان قلب و اقات دائمی ایشان در تهران شد. با ردیگر در سال 1365 دچار ایست قلبی و تنفسی شد که با انتقال سریع به بیمارستان از مرگ نجات یافت.
امام در اواخر عمر خود به سرطان معده مبتلا شده بود که این بیماری از قبل که در نجف اقامت داشت شناسایی شده بود اما در آن زمان روند بیماری کند بود اما در سال 1368 بیماری پیشروی کرد و بیشتر اندام های امام را درگیر کرده بود که با نظرات سه قوه و احمد خمینی فرزند وی تصمیم به جراحی به جای شیمی درمانی گرفته شد. درمان این بیماری تا زمان سکته قلبی امام ادامه داشت.
رحلت امام خمینی
امام هدف ها و آرمان ها و هرآنچه می بایست ابلاغ کند و در عمل هم تمام توان خود را برای تحقق همان هدف ها به کار گرفت و حالا وقت زندگی او در دنیای دیگر رسیده بود وقت آن بود که امام به خواب ابدی فرو رود دیگر رهبری او تمام شده بود لحظه ای فرا رسید که آن همه عظمت و قدرت او در برابر این لحظه چیزی نبود قلب او در بعد از ظهر روز سیزدهم خرداد 1368 از کار ایستاد. قلبی که میلیون ها قلب را به نور خدا و معنویت نزدیک کرده بود.
شگفت آنکه امام خمینـى در یکـى از غزلیاتـش که چنـد سال قبل از رحلت سروده است که انتظار مرگ خود را در خرداد می کشد:
انتظار فرج از نیمه خرداد کشم سالها مى گذرد حادثه ها مى آید
به وسیله دوربین مخفـى اى که تـوسط دوستان امــام در بیمارستان نصب شده بـود روزهاى بیمارى و جریان عمل و لحظه لقاى حق ضبط شده است. وقتى که گوشه هایـى از حالات معنوى و آرامـش امام در ایـن ایـام از تلویزیون پخـش شـد غوغایى در دل ها بر افکند که وصف آن جــز با بودن در آن فضا ممکـن نیست.
در آخرین شب زندگى و در حالى که چند عمل جراحى سخت و طولانى درسن 87 سالگى تحمل کرده بود و در حالیکه چندیـن سرم به دست هاى مبارکـش وصل بـود نافله شب مى خـواند و قـرآن تلاوت مـى کرد. در ساعات آخر ، طمانینه و آرامشى ملکـوتـى داشـت و در این حال روحش به سمت ملکوت پرواز کرد. وقتى که خبر رحلت امــام منتشر شـد ، گـویـى زلزله اى عظیـم رخ داده است ، بغضها تـرکیـد و سرتاسر ایران و همـه کانـون هایـى کـه در جـهان بـا نام و پیام امام خمینـى آشـنا بـودنـد یــکپارچه گـریستند و بـر سر و سینه زدنـد. با هیچ چیزی نمی توان ابعاد این حادثه و احساسات غیر قابل کنترل مردم را در آن روز ها توصیف کرد.
مراسم تشیع وی در 16 خرداد برگزار و در بهشت زهرا تهران دفع که امروزه آرامگاه اوست. مراسم تشیع امام دارای رکورد جهانی گینس برای بزرگترین تشیع جنازه جهان است. ایشان نامی گرانقدر از خود به جای گذاشت که هنوز با گذشت سال ها نام وی در دل ها زنده است و یادآوری در گذشت وی قلب ها را اندوهگین می کند.
انتهای مطلب/ی.ر
کامل و جامع بود