خانواده

تمام اصول شستن فرش ماشینی در خانه

بهداشت و تمیزی فرش در پاکیزگی خانه تاثیر بسیار بالایی دارد. اما اگر اصول شستن فرش ماشینی در خانه را ندانید ممکن است به فرش آسیب وارد شود. پس در ادامه مطلب برای یادگیری اصول شست‌شوی فرش با تلنگر همراه باشید.

به گزارش تلنگر؛ شست‌وشوی فرش هر سال پیش از عید نوروز در خانه تکانی سال نو رواج دارد. اما بسیاری از افراد به جای سپردن فرش به قالیشویی، تمایل دارند فرش را درخانه بشویند. برای شستن فرش در منزل باید به یکسری موارد توجه کنید که تمامی آن ها را در ادامه برایتان توضیح داده‌ایم. در ادامه از این مطلب با آموزش اصولی شستن فرش ماشینی در خانه با شما همراه خواهیم بود.

روش های شستن فرش ماشینی در خانه

برای شستن فرش ماشینی در خانه می‌توان از شوینده‌های مختلف و متعددی استفاده کرد. قبل از هر چیزی لازم است که شرایط لازم برای شستن آن را فراهم کرد. از مهم‌ترین تجهیزاتی که برای شستن انواع فرش‌های ماشینی در منزل نیاز است می‌توان به مواردی همچون پارو، جاروبرقی، اسفنج تمیز، سطل آب، مواد شوینده، دستکش، فرچه مخصوص و لوازم دیگر اشاره کرد. حال می‌رسیم به مهم‌ترین مراحل شست و شوی فرش در خانه؛ مهم‌ترین مراحل شستشوی فرش ماشینی در خانه به شرح زیر می‌باشند:

جارو کردن و گردگیری فرش پیش از شست‌شوگردگیری و گرفتن خاک فرش پیش از شست و شو

اولین مرحله از شستن فرش ماشینی در خانه حذف گردوغبار از سطح و بافت آن است. برای این کار لازم است که از یک جاروبرقی با قدرت مناسب استفاده کرد و تمامی آلودگی‌ها و گردوغبار موجود بر روی سطح آن را تمیز کرد.

تست رنگ دهی فرش

قبل از آن که برای شستن فرش ماشینی در خانه، فرش را به حیاط ببرید؛ لازم است که حتماً تست رنگ دهی آن انجام شود. چرا که اگر فرش دچار تغییر رنگ یا تداخل رنگ شود خسارت زیادی ایجاد شده و برای برطرف کردن آن نیاز به دانش و مهارت تخصصی وجود خواهد داشت. برای این کار ابتدا باید یک تکه پارچه تمیز و سفید را برداشت و بعد از خیس کردن، آن را به قسمتی از فرش مالید.

چنانچه دستمال رنگی شود فرش رنگ پس می‌دهد و شستن آن در خانه می‌تواند ریسک بالایی داشته باشد. بهترین روش برای شستن فرش‌هایی که دچار رنگ دهی می‌شوند استفاده از خدمات شرکت‌های قالیشویی است.

یک سطل آب گرم، ابزار شستشو و مواد شوینده آماده کنید. ابزار لازم برای این کار شامل برس، مسواک قدیمی، حوله تمیز، بطری اسپری و جاروبرقی می‌باشد. همچنین به‌عنوان ماده شوینده می توانید از شامپو فرش و یا مقداری جوش‌شیرین همراه با مایع ظرفشویی استفاده نمایید. کل سطح فرش را به‌صورت منظم جارو بکشید. مطمئن شوید که هیچ ذره اضافی روی فرش باقی نمانده باشد.

شستن فرش با شامپو فرش

شامپو فرش را با آب گرم ترکیب کرده و در یک بطری اسپری بریزید. در این مرحله می‌توانید از ترکیب جوش‌شیرین و مایع ظرف‌شویی نیز به‌جای شامپو فرش استفاده نمایید. محلول را روی فرش اسپری کنید تا کل سطح آن را بپوشاند. با یک مسواک قدیمی یا برس، به‌آرامی روی فرش بکشید تا تمیز شده و روی آن کف کند.

فرش راکمی خیس کنید تا کف آن از بین برود. توجه داشته باشید که رطوبت آن باید به‌اندازه‌ای باشد که لکه‌ها و کثیفی‌های سطح آن پاک شود. سپس محلول پاک‌کننده را به‌آرامی روی آن اسپری کنید. صبر کنید تا فرش کاملاً خشک شود. سپس روی آن را مجدد جارو بکشید. توجه داشته باشید که کیسه جاروبرقی باید خالی باشد تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.

از بین بردن لکه با مواد شوینده برای شستن فرشپاک کردن لکه از روی فرش

پاک کردن لکه‌ها در زمان تمیز کردن فرش، یکی از بهترین راه برای تمیز کردن لکه‌های فرش این است که بلافاصله شسته و تمیز شوند. درصورتی‌که لکه ایجادشده مرطوب است، آن را با یک دستمال‌کاغذی، پارچه سفید یا دستمال پارچه‌ای بارنگ ثابت تمیز کنید.

برای تمیز کردن لکه‌هایی که جرم مشخصی دارند، مثل لکه شمع، از لبه یک چاقو یا کاردک استفاده کرده و آن را به‌آرامی از فرش جدا کنید. توجه داشته باشید که این کار با فشار یا مالش دادن لکه انجام نشود. در غیر این صورت امکان نفوذ آن به بافت فرش و تثبیت لکه وجود دارد.

چگونه فرش را پس از شستن خشک کنیم؟پهن کردن فرش زیر نور آفتاب

خشک کردن فرش پس از شستن فرش ماشینی در خانه یکی از مواردی است که حتما نیاز به یک رعایت یک سری اصول دارد. زمانی که پارو کشی تمام شد و آب فرش را خوب گرفتید حالا شروع کنید فرش را را آرام آرام لول کنید و هر بار که لول میکنید پشت  فرش را هم آب بگیرید.

پس از لول کردن فرش، آن را بلند کنید و روی یک سطح شیب دار قرار بدید و اجازه دهید فرش به مدت نصف روز  به همین شکل باقی بماند تا اگر  باز هم آب اضافی درون فرش مانده به صورت کامل خرج شود. سپس فرش را در یک محیط باز در جلوی نور خورشید پهن کنید تا فرش به طور کامل خشک شود و جهت پهن کردن در خانه آماده شود. این کارا تا زمانی ادامه دهید که با لمس رویه و زیره فرش مطمئن شوید فرش به طور کامل خشک شده و دیگر بوی رطوبت نمیدهد .

عده ای معتقدند پهن کردن فرش در جلوی نور خورشید میتواند به الیاف فرش آسیب بزند اما این بستگی به این دارد که شما شستوشو را در چه فصلی انجام میدهید . به عنوان مثال در تابستان چون تابش خورشید به زمین شدید تر است برای خشک کردن فرش بهتر است از شدت نور خورشید به فرشتان با قرار دادن یک پارچه سفید بکاهید.

خشک شدن فرش در هوای آزاد

پس از شستن کامل فرش و تمیز شدن آن، نوبت به مهم‌ترین مرحله یعنی خشک‌کردن فرش می‌رسد. بهترین راه برای خشک‌کردن این دسته از لوازم پس از شستشو، پهن کردن آن‌ها در هوای آزاد است. صبر کنید تا به‌صورت طبیعی فرش شما خشک‌شده و تمام رطوبت اضافی از بافت آن خارج شود. توجه داشته باشید که پیش از خشک شدن کامل فرش، به‌هیچ‌عنوان از روی آن عبور نکنید.

تمیز کردن فرش با بخارشوی

شستن فرش ماشینی در خانه با بخارشورطبق روال قبل، ابتدا روی فرش را جارو بکشید تا هیچ ذره اضافی و گرد و غباری روی آن باقی نمانده باشد. همچنین نواحی لکه‌دار را نیز با توجه به نوع لکه تمیز کنید. مخلوط جوش‌شیرین و نمک را روی فرش پخش‌کنید. اکنون نوبت به استفاده از بخارشوی می رسد. از بخار آب برای مرطوب کردن فرش و مواد شوینده برای شستن فرش می‌توانید، استفاده کنید.

برای این کار بهتر است از سر پاک کن میکروفایبر یا چسب فرش استفاده نمایید. در صورتی که دستگاه شما مخصوص بخارشویی لباس می‌باشد، آن را در فاصله ای از فرش قرار دهید که بخار بتواند سطح فرش را به‌طور کامل مرطوب کند. سپس یک برس اسکراب برداشته و روی فرش بکشید.

در انتها، یک دستمال میکروفیبر خشک را روی فرش بکشید تا گرد و غبار و ذرات اضافی را نیز از روی آن پاک کند. صبر کنید تا فرش کامل خشک‌شده و سپس روی آن‌یک دور جاروبرقی بکشید.

چند وقت یکبار فرش را بشوییم؟شستن فرش در خانه تکانی

بهترین زمان برای تمیز کردن فرش، هفته‌ای یک‌بار جارو کشیدن آن است. در صورتی که در منزل خود فرزند کوچک دارید و یا از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنید، این مدت‌زمان کوتاه تر می شود.

همچنین در صورتی که هر گونه لکه یا کثیفی، مثل لکه جوهر یا لکه چربی، روی فرش شما ایجاد شد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید نسبت به تمیز کردن آن اقدام نمایید. در غیر این صورت، احتمال تثبیت لکه وجود داشته و کار شما سخت‌تر خواهد شد.

علاوه بر این موارد، حدوداً هر شش ماه یک‌بار نیز باید نسبت به شستشوی اساسی فرش‌های خود اقدام نمایید. این کار را می‌توانید خودتان به‌صورت مستقل در خانه انجام داده و یا به قالی‌شویی‌ها واگذار کنید.

پایان مطلب/س.آ

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x