خطرات آب بازی در تابستان چیست؟
فصل تابستان به جهت گرم بودن هوا و دمای بالای محیط، فصل مناسبی برای تفریحات آبی محسوب میشود و به نظر میرسد که مردم بدون آگاهی از اینکه ممکن است برخی از تفریحات آبی برای بعضی افراد نامناسب و حتی خطرناک باشد، از این تفریحات استفاده میکنند.
افرادی که وزن بالایی داشته و شاخص توده بدنی آنها زیاد است، باید برای ورزشهای آبی و بهویژه غواصی احتیاط کرده و پیش از انجام این ورزش با پزشک مشورت کنند. علاوه بر آن جت اسکی و یا دیگر تفریحات آبی پرهیجان برای افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند، خطرناک بوده و باید از آن اجتناب کرد. از سوی دیگر فعالیت شدید بدنی در هوای گرم با رطوبت بالا ممکن است برای افرادی که اضافهوزن دارند خطرناک باشد.
دکتر پیتر بازکات (Peter Buzzacott) در این رابطه اظهار داشت: «در حال حاضر مسائل قلبی یکی از عوامل مهم در مرگومیر افرادی است که غواصی میکنند. غواصانی که در جوانی این ورزش را آموختهاند و زیاد از این ورزش و تفریحات آبی استفاده کرده و شیرجه را بهخوبی انجام میدادهاند، پس از پیر شدن و افزایش وزن باید احتیاط کرده و اگر از فشارخون و کلسترول بالا رنج میبرند، باید از انجام غواصی خودداری کنند چرا این موضوع زندگی آنها را تهدید میکند.»
همهساله افراد زیادی برای آموزش غواصی ثبتنام میکنند که آنها باید مهارت و تئوری غواصی را آموخته و تمرینات خاصی را پشت سر بگذارند. پس از انتخاب اولیه و اثبات شایستگی افراد، گواهینامه غواصی و شیرجه با دستگاه تنفس هوا، برای آنها صادر میشود که در تمام طول عمر قابلاستفاده است. در این مرحله است که محققان و پژوهشگران احساس خطر میکنند. معمولاً غواصان جوانی که وارد این حرفه شدهاند، ازنظر سلامتی مورد آزمایش قرارگرفتهاند اما غواصانی که درگذشته به این حرفه مشغول بوده و پس از مدتی آن را کنار گذاشتهاند، با اضافهوزن و بیماریهای فشارخون، کلسترول بالا و بیماریهای قلبی – عروقی مجدداً خواهان نمایش حرفه سابق خود هستند که این موضوع خطرناک خواهد بود؛ چراکه شرایط بدنی این افراد با میزان تحرک و هیجان آن ورزش تطابق نخواهد داشت.
قابلتوجه است که معمولاً در مناطق ساحلی آموزشهای کوتاهمدت برای لذت بردن از غواصی و شیرجه ارائه میشود که به سابقه بیماریها توجهی نمیشود بنابراین به افرادی که از مشکلات اضافهوزن، فشارخون و کلسترول بالا و بیماریهای قلبی – عروقی رنج میبرند، توصیه میشود تا از انجام چنین تفریحاتی اجتناب کنند.
محققان در این پروژه تحقیقاتی صد و سیزده هزار و هشتصد و نود و دو نفر از افرادی که با دستگاه تنفسی غواصی کردهاند را به همراه گروهی با سیصد و سی و هشت هزار و نهصد و سی و سه نفر از فعالان مرتبط، ازنظر سن، جنسیت و محل اقامت که فعالیت اصلیشان غواصی نبوده را موردبررسی قراردادند. دادههای اطلاعاتی نشان میدهند که یک سوم از غواصانی که با دستگاه تنفس غواصی میکنند، بالای ۵۰ سال هستند.
دکتر بازکات توصیه میکند که غواصان باید در مورد تناسباندامشان از پزشک خود گواهی بگیرند تا صلاحیت انجام آن را داشته باشند در غیر این صورت ممکن است دچار حمله قلبی شوند. خطر بروز حملات قلبی در افرادی که بیشترین دوره زمانی عمر خود را به غواصی مشغول بودهاند، با افزایش سن و اضافهوزن افزایش پیدا میکند
خطرات شنا
غرقشدگی یکی از بزرگترین تهدیدهایی است که گردشگران کوچکی که به پارکهای آبی مراجعه میکنند را بیشتر از بزرگترها تحت تأثیر قرار میدهد. توانایی شنا کردن یکی از الزامات رفتن به پارکهای آبی است. قبل از آن که تصمیم بگیرید به پارک آبی بروید، حتماً اطمینان حاصل کنید که همه میهمانان شما که قصد دارند شما را در این گردش ماجراجویانه و سرگرمکننده همراهی کنند شنا کردن بلد هستند. توانایی شنا کردن فقط برای سوار شدن در قایقها و راندن آنها نیست.
استخر موج، رودخانهها و تونلها گاهی اوقات عمیق و غیر قابل پیشبینی یا پر از امواج تند هستند که شناگران ناوارد و آماتور ممکن است از پس آنها برنیایند. یکی از مهمترین روشها برای پیشگیری از خطرات در هنگام شنا استفاده از سیستم رفاقتی است. به عبارت دیگر، اطمینان حاصل کنید که هیچ کدام از همراهان شما به تنهایی شنا نمیکنند.
در آبی که معلوم نیست عمقش چقدر است یا غریق نجات حضور ندارد شنا نکنید. بسیاری از پارکهای آبی جلیقه نجات را با قیمت کم یا به طور رایگان در اختیار گردشگران میگذارند. اگر در میان همراهان خود کسی را دارید که در مورد توانایی شنا کردنش نگران هستید حتماً از جلیقه نجات برای او استفاده کنید.
خطرات سرسرههای آبی
مهندسان پارکهای آبی آنها را طوری طراحی میکنند که برای استفاده همه ایمن و بیخطر و از نظر وزن و قد برای همه متناسب باشد. کودکان یا آنهایی که وزن استاندارد ندارند نباید هیچ کدام از سرسرهها و وسایل بازی را امتحان کنند. سرسرههای آبی بر خلاف ترنهای متداول معمولاً سرعت تند یا تکیهگاه یا پشتیِ سر ندارند.
هنگام استفاده از سرسره آبی باید بر روی تشک یا تیوب نشست و روی آب سر خورد. این نوع سواری که آزادی تمام را به همراه دارد پر از خطر نیز هست. مثلاً، ممکن است آنهایی که سرسرهبازی میکنند از روی تیوب یا تشک بیرون بیفتند یا تشک از زیر پایشان در برود که منجر به آسیبهای بدنی میشود. حتی اگر روی تشک هم بمانند باز هم نبودن تکیهگاه برای سر میتواند منجر به آسیب به گردن یا ضربه به سر شود.
برای جلوگیری از برخورد با سرسرهسواران دیگر یا آسیبهای بدنی که همه آنها به دلیل عدم رعایت دقیق قوانین رخ میدهد، همه گردشگران وظیفه دارند که مقررات سوار شدن بر هر وسیله بازی یا سرگرمی را مو به مو دنبال کنند.
خطرات آب
در موارد نادر، میهمانان پارکهای آبی در معرض آب آلوده قرار میگیرند. بیماریهای ناشی از آب به سادگی در چنین مواردی سرایت میکند. بیشترین دلیل آلودگی آب کودکان هستند که دستشویی رفتن را یاد نگرفتهاند یا پوشکهای مخصوص نمیپوشند. پارکهای آبی طول زیادی دارند که احتمال رواج بیماریهای ناشی از آب بسیار کم است؛ البته اگر قوانین حفظ سلامت عمومی به خوبی اجرا شود و آب همیشه تمیز و تصفیهشده باشد.
با این حال، احتمال آلودگی امکان دارد. میهمانان میتوانند با شستوشوی دستهایشان بعد از تماس با آبهای کمعمق یا راکد و اطمینان از نبلعیدن هیچ آبی از ابتلا به بیماریهای آب پیشگیری کنند.
خطرات خورشید
مراجعه به پارکهای آبی در روزهای آفتابی به اوج خود میرسد؛ بدین معنی که میهمانان به میزان بسیار زیادی مستعد آفتابسوختگی، گرمازدگی یا حتی سکته گرمایی خواهند بود. بیشتر پارکهای آبی در فضای باز هستند که سایهبان کمی برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید دارد. بنابراین، سپری کردن یک روز کامل در پارک آبی میتواند برای آنهایی که پوستهای حساس و نازک دارند خطرناک باشد. حتماً در هنگام مراجعه به پارک آبی در روزهای آفتابی و گرم از کرم ضدآفتابی که ضدآب هم است استفاده کنید و هر چند ساعت یک بار آن را تجدید کنید. در هنگام گشت زدن در محوطه پارک آبی کلاه روی سرتان بگذارید و روی مایوی خود بلوزهای آستین بلند بر تن کنید تا دچار آفتاب سوختگی نشوید.
انتهای مطلب