سلامت

خواص خربزه میوه محبوب ایرانی ها چیست؟

خواص خربزه در کنار طعم تقریبا قندی و آبدار و خوشمزه این میوه واقعا غوغایی به پا میکند. علاوه‌بر خوشمزه و آبرسان بودن، خربزه منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین B۶، فیبر رژیمی و اسیدفولیک نیز هست.
به گزارش تلنگر؛ خربزه نوعی ملون از خانواده کدوئیان است که شامل میوه‌ها و سبزیجاتی مانند کدو، کدوتنبل، خیار، کدو قلیایی و غیره نیز می‌شود. رنگ این میوه از زرد کمرنگ تا نارنجی است، گاهی رنگ عمیق‌تری مانند رنگ سالمون نیز دارد و مانند دیگر ملون‌ها بر سطح زمین رشدمی‌کند.
این میوه، شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین دارد که در میوه‌های کاملا رسیده یافت‌می‌شود. حفره مرکزی آن حاوی دانه‌های کوچک سفید است. خربزه میوه تابستان است و از ماه‌های آوریل تا آگوست (اردیبهشت تا شهریور) عالی است. آیا خربزه برای شما خوب است؟ بله، درواقع این میوه، افزودنی سالمی برای رژیم غذایی شماست.

فهرست مطلب

انواع خربزه

انواع مختلفی از خربزه در جهان رشدمی‌کند. اما به‌طورکلی، بسته به خاستگاه، دو نوع خربزه در کشورهای غربی رایج است.خربزه امریکای شمالی: این نوع خربزه در ایالات متحده رایج است. این خربزه ها سبز کمرنگ متمایل به زرد  با گوشتی شیرین و آبدار هستند.

خربزه امریکای شمالی

 خربزه اروپایی: این خربزه، پوستی سبزکمرنگ و شیاردار دارد و کاملا با خربزه امریکای شمالی متفاوت است.

خربزه اروپایی

 نکته: ۹۰ درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط ۶۰ کالری دارد. این همان میوه‌ای است که ما آن را خوشمزه، شیرین و سالم می‌دانیم. خوب، حالامی‌دانیم خربزه چقدر کالری دارد.خربزه نه‌تنها خوشمزه است، بلکه فواید زیادی برای سلامتی، پوست و مو نیز دارد. در اینجا به فواید متعدد خربزه برای سلامتی ، پوست و مو نگاهی می‌اندازیم.

خواص خربزه برای سلامتی

 خربزه، جدا از مزه شیرین خوشمزه و بوی فریبنده خود، منبعی عالی از مواد معدنی، ویتامین A، پتاسیم و فیبر رژیمی نیز است. بنابراین فواید متعددی برای سلامتی دارد.

۱. سیستم ایمی را تقویت‌می‌کند

 مصرف منظم خربزه می‌تواند بدون توجه به آب‌وهوا و بیماری‌های دیگر، سیستم ایمنی شما را تقویت‌کند.

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از ویتامین‌های C و A است که با تحریک سلول‌های سفید خون در بدن، ایمنی را تقویت‌می‌کنند. گلبول‌های سفید خون (WBC) مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوب‌می‌شوند زیرا از حمله‌ اجسام خارجی جلوگیری‌کرده و عفونت‌هایی که بدن را مورد حمله قرارداده‌اند را ریشه‌کن می‌کنند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به همین دلیل با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه‌می‌کند. این رادیکال‌های آزاد به پوست آسیب‌رسانده و عامل پیری زودرس هستند. گنجاندن خربزه در رژیم غذایی می‌تواند پیری زودرس را مهارکند.

خواص خربزه ۲. سلامت قلبی‌عروقی

 امروزه، مشکلات مربوط به قلب بسیار شایعند. چرا برای سالم نگه‌داشتن قلب خود، خربزه را امتحان نمی‌کنید؟

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کنترل‌کرده و از این راه قلب‌تان را سالم نگه‌می‌دارد. این ماده معدنی از پرفشاری خون جلوگیری‌کرده و مانع از آسیب سدیم به بدن می‌شود. خربزه سرشار از ترکیباتی به نام آدنوزین نیز هست که برای قلب مفید است زیرا خواص رقیق‌کنندگی خون دارد. این ماده از لخته‌شدن خون در سیستم قلبی‌عروقی جلوگیری‌می کند. ویتامین C از تصلب شرایین، همان سفت‌شدن عروق، جلوگیری و فولات نیز به جلوگیری از سکته کمک‌می‌کند.

۳. مانع سرطان می‌شود

 نام سرطان نیز ترسناک است زیرا ممکن است هرلحظه کشنده شود. حداقل کاری که می‌توانیم انجام‌دهیم، خوردن غذاهایی است که از این بیماری کشنده جلوگیری‌می‌کنند. یکی از این غذاها خربزه است.

چرا مفید است؟

 خربزه مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن دارد که می‌توانند با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه‌کرده و آنها را ازبین‌ببرند. این رادیکال‌های آزاد خطرناک هستند زیرا به سلول‌های بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی می‌شوند.

۴. با استرس مبارزه‌می‌کند

 آخرین مهلت کارهای اداره، بردن بچه‌ها به مدرسه، صبحانه درست‌کردن برای همسر، بردن مادر به کلاس یوگا……… چنین سبک زندگی بیقراری، فقط باعث استرس می‌شود. دفعه بعدی که چنین احساسی داشتید، استراحت‌کرده و یک لیوان آب خربزه میل‌کنید. در عرض چنددقیقه بهتر می‌شوید.

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب را متعادل‌کرده و ذخیره اکسیژن را برای مغز افزایش‌می‌دهد و بنابراین باعث‌می‌شود احساس آرامش و تمرکز بیشتر داشته باشید. خربزه، سوپراکسیددیسموتاز نیز دارد که با پایین‌آوردن فشارخون و آرامش عروق، با استرس مبارزه‌می‌کند. این ماده از مرگ سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری‌می‌کند.

خواص خربزه ۵: سلامت چشم

 چه‌کسی می‌خواهد عینک‌های زشت بزند یا از لنزهای آزاردهنده استفاده‌کند درحالی‌که می‌توانید به‌طورطبیعی بینایی خوبی داشته‌باشید؟ خربزه را امتحان‌کنید.

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از بتاکاروتن است که به حفظ سلامت بینایی کمک‌می‌کند. این بتاکاروتن‌ها در هنگام جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیل‌می‌شوند که به جلوگیری از آب‌مروارید و بهبود بینایی کمک‌می‌کند. مطالعات ثابت‌کرده‌اند که مصرف منظم غذاهایی که ویتامین بالایی دارند می‌تواند خطر پیشرفت آب‌مروارید را تا ۴۰% کاهش‌دهد.

۶. از نفروپاتی دیابتی جلوگیری‌می‌کند

 نفروپاتی دیابتی یک اختلاال کلیوی است که در آن سلول‌های کلیه به‌شکل خطرناکی آسیب‌می‌بینند.

چرا مفید است؟

 آب خربزه که به “اکسیکین” معروف است می‌تواند از این وضعیت جلوگیری‌کند. به‌علاوه، خربزه، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد و به این معناست که فروکتوز و گلوکوز موجود در خربزه، قندهای ساده هستند. بنابراین، این میوه برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی خطری ندارد.

۷. مفید برای ریه‌ها

 آیا می‌دانستید خربزه یک از بهترین میوه‌ها برای ریه‌های شماست؟

چرا مفید است؟

 مصرف منظم خربزه، ویتامین A بدن را که به‌دلیل مصرف سیگار یا قرارگرفتن درمعرض دود سیگار از دست رفته است، جبران‌می‌کند. این ویژگی، به جوانسازی ریه‌ها کمک‌می‌کند و به‌ویژه برای سیگاری‌هایی که ریه‌هاشان به‌دلیل مصرف سیگار آسیب شدید دیده‌اند مفید است.

خواص خربزه ۸: درمان بی‌خوابی

 تمام درمان‌های خانگی نتوانستند باعث خواب آرام‌تان بشوند؟ خربزه را امتحان‌کنید.

چرا مفید است؟

 خربزه دارای خواص آرام‌بخش قوی است زیرا حاوی ترکیبی منحصربه‌فرد است که اعصاب را آرام‌کرده و اضطراب‌ها را کاهش‌می‌دهد. بنابراین، با آرام‌کردن سیستم عصبی افراد مبتلا به بی‌خوابی، آنها را از اختلالات خواب رهامی‌کند.

۹. درمان مشکلات قاعدگی

دوره قاعدگی یکی از دردناک‌ترین دوره‌ها برای زنان است. اگر شما هم از آن افرادی هستید که در این دوره، دچار درد می‌شوید، خربزه می‌تواند کمک‌تان کند.

چرا مفید است؟

 ویتامین C موجود در خربزه در تنظیم جریان خون قاعدگی و تسکین دردها در زنان موثر است. مصرف منظم خربزه در دوران قاعدگی می‌تواند جریان خون و لخته‌شدن خون را به‌شکل قابل‌توجهی کاهش‌دهد و فرد را از دیگر مشکلات قاعدگی رهاکند. خربزه گاهی وقت‌ها برای تحریک قاعدگی نیز به‌کارمی‌رود.

۱۰. به کاهش وزن کمک‌می‌کند

 خربزه به کاهش وزن کمک‌می‌کند زیرا کالری پایین و فیبر بالایی دارد. بنابراین، می‌توانید مقدار زیادی خربزه بخورید و مصرف کالری خود را کنترل‌کنید.

چرا مفید است؟

 فیبر برای کاهش وزن شما مفید است زیرا زمان بیشتری طول‌می‌کشد تا معده شما را ترک‌کرده و وارد سیستم گوارشی شما شود، بنابراین باعث‌می‌شود برای مدت بیشتری احساس سیری کنید. این فرآیند کند گوارشی از پرخوری جلوگیری‌می‌کند. همچنین، غذاهای سرشار از فیبر معمولا حجیم هستند و فضای بیشتری از معده شما را اشغال‌می‌کنند و باعث‌می‌شوند احساس سیری کنید و از خوردن در فاصله وعده‌های غذایی جلوگیری‌می‌کند.

۱۱. سیگار را بدون علائم ترک، ترک‌کنید

 قصد ترک‌کردن سیگار را دارید اما از علائم ترک می‌ترسید؟ خربزه را امتحان‌کنید.

چرا مفید است؟

 خربزه برای افرادی که سعی در ترک سیگار دارند مفید است. زیرا مواد معدنی و مغذی موجود در خربزه به فرد سیگاری کمک‌می‌کند تا با علائم ترک نیکوتین کنار بیاید. به‌علاوه، به بدن کمک‌می‌کند تا با جبران ویتامین A از دست‌رفته ناشی از سیگارکشیدن مداوم، سریع‌تر بهبودیابد.

خواص خربزه ۱۲: برای زنان باردار مفید است

 فکرمی‌کنید خربزه برای دوران بارداری انتخاب بی‌خطری است یا نه؟ خوب، خربزه برای زنان باردار مانند اکسیر است.

چرا مفید است؟

 اسیدفولیک معمولا به زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار توصیه‌می‌شود. میزان بالای فولات موجود در خربزه به تولید و نگه‌داری سلول‌های جدید به‌ویژه در زنان باردار کمک‌کرده و همچنین از اختلال لوله عصبی جنین جلوگیری‌می‌کند. خربزه با دفع منظم سدیم اضافی از بدن، از احتباس آب جلوگیری‌می‌کند.

۱۳. خواص دارویی دانه‌های خربزه

 خوردن دانه‌های شکسته‌شده خربزه به دفع کرم‌های روده کمک‌می‌کند. این دانه‌ها در درمان سرفه، تب و سوء‌هاضمه نیز مفیدند.

۱۴. دندان‌درد را درمان‌می‌کند

 پوست خربزه برای درمان دندان‌درد مفید است. حدود ۶ گرم پوست خربزه را بگیرید، به آن آب اضافه‌کنید و بگذارید بجوشد تا بپزد. سرد که شد آن را صاف‌کرده و از آن به‌عنوان دهانشویه استفاده‌کنید.

۱۵. ارزش دارویی چای خربزه

 ریشه خربزه برای درست‌کردن چای خربزه به‌کارمی‌رود که یک ادرارآور موثر است و به تحریک استفراغ کمک‌می‌کند.

خواص خربزه ۱۶: آرتریت را درمان‌می‌کند

 افزودن مقدار مناسب خربزه به رژیم غذایی‌تان می‌تواند به رفع درد و ناراحتی آرتریت کمک‌می‌کند.

چرا مفید است؟

 خربزه دارای خواص ضدالتهاب است که می‌تواند از استرس اکسیداتیو در مفاصل و استخوان‌های شما جلوگیری‌کند و بنابراین التهاب را کاهش‌می‌دهد.

۱۷. گوارش را بهبود می‌بخشد

 خربزه برای معده شما عالی است زیرا اثر خنک‌کنندگی و آرام‌بخش روی معده دارد. خربزه، حرکات روده را تنظیم‌کرده و دستگاه گوارش شما را سالم‌می‌کند.

چرا مفید است؟

 این میوه معجزه‌آسا سرشار از فیبر رژیمی ضروری است که به تنظیم حرکات مناسب روده کمک‌می‌کند. خربزه، جریان خوب و آرام غذا را در دستگاه گوارش‌تان تضمین‌کرده و بنابراین خطر سرطان روده بزرگ را کاهش‌می‌دهد.
همه انواع ملون‌ها برای پوست عالی هستند و خربزه مغذی‌ترین آن‌هاست. خربزه فواید زیر را برای پوست دارد.

۱۸. پوست را هیدراته و جوان می‌کند

 درست مثل بدنمان، میوه‌آبدار برای پوست‌مان نیز حکم طلا را دارد. چنین میوه‌ای پوست ما را هیدراته و شاداب نگه‌می‌دارد.

چرا مفید است؟

 خربزه دارای ویتامین‌های K و E است که نقشی اساسی در حفظ سلامتی و جلای پوست‌مان دارند. مقدار زیاد آب، پوست را از درون هیدراته می‌کند. خربزه منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B، کولین و بتائین نیز هست که پوست شما را تغذیه‌شده و جوان نگه‌می‌دارد. استفاده موضعی از آب خربزه به نرمی و هیدراته‌شدن پوست شما کمک‌می‌کند.

خواص خربزه ۱۹: بازسازی پوست

 آیا دوست‌دارید همیشه جوان و شاداب به‌نظر برسید؟ خربزه می‌تواند این کار را برای شما بکند.

چرا مفید است؟

 مقدار بالای ویتامین‌های A و C موجود در میوه خربزه، آن را برای پوست شما مفید می‌کند. ویتامین A باعث بازسازی پوست شده و ویتامین C در تشکیل کلاژن و بافت همبند نقش‌دارد که جوانی را به‌ پوست‌تان هدیه‌می‌کند.

نحوه استفاده

 می‌توانید با خربزه، بسته صورت درست‌کنید. برای این کار، خربزه را در مخلوط‌کن ریخته و با اضافه‌کردن پودر جو دوسر و ماست، خمیر حجیم و نرمی درست‌کنید. این بسته را بر تمام صورت و گردن‌تان بگذارید. با ماساژ دادن به‌صورت حرکات دورانی، خمیر را از روی پوست بردارید. با آب گرم بشویید. برای کسب بهترین نتیجه باید این کار را سه‌بار در هفته انجام‌داد.

خواص خربزه ۲۰: فواید ضدپیری

 خربزه می‌تواند شما را دوباره به دوران نوجوانی بازگرداند! سالاد خربزه را امتحان‌کنید و پوست جوان‌تان را برگردانید.

چرا مفید است؟

 خربزه، اسیدفولیک فراوانی دارد که بازسازی سلول‌ها را تسهیل‌کرده و درنتیجه پوست‌تان را سالم می‌کند. اسیدفولیک، به‌ویژه برای زنان باردار مفید است. از طرف دیگر، ویتامین C، از آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری‌می‌کند. خربزه از این طریق، چین‌وچروک را مهارکرده، قابلیت ارتجاعی پوست را حفظ‌ و سنتز کلاژن را تسهیل‌می‌کند و درنتیجه فواید ضدپیری دارد.

۲۱. درمان اگزما و دیگر مشکلات پوستی

 آب خربزه نیز یک لوسیون موثر برای درمان اگزما و رفع کک‌ومک است. آب خربزه می‌تواند برای سوختگی‌ها و خراش‌ها به‌عنوان کمک اولیه به‌کاررود.

فواید خربزه برای مو

 خربزه حاوی تمام مواد مغذی و معدنی حیاتی است که برای حفظ سلامت مو و پوست سر لازمند. فواید خربزه برای مو در پایین آمده‌اند.

خواص خربزه ۲۲: با ریزش مو مبارزه‌می‌کند

 از ریزش موی زیاد و هرروزه خود خسته‌اید؟ رژیم غذایی حاوی خربزه می‌تواند با این مشکل مبارزه‌کند.

چرا مفید است؟

 اینوزیتول نوعی از ویتامین B است که برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو لازم است. این ویتامین، بیشتر در مرکبات به‌غیر از لیمو یافت‌می‌شود. خربزه دارای مقدار کافی اینوزیتول است. مصرف منظم این میوه می‌تواند رشد مو را تحریک‌کند.

۲۳. نرم‌کننده عالی

 خربزه می‌تواند برای ماه‌های تابستان، یک نرم‌کننده مو عالی باشد. تنها کاری که باید انجام‌دهید له‌کردن یک فنجان خربزه با چنگال و ماساژ موی‌تان با آن بعد از شامپوزدن است. بعد از ۱۰ دقیقه بشویید.
نکته:تعجب خواهیدکرد اگر بدانید تحقیقات در این زمینه، اتلاف وقت کامل بوده چراکه خربزه هیچ عوارض جانبی ندارد. شگفت‌انگیز است نه؟ حساسیت به خربزه بسیار نادر است.

۲۴. مفید برای آدم‌های مبتلا به دیابت

مصرف متعادل خربزه برای آدم‌های مبتلا به دیابت خطرناک نیست. خربزه دارای قند اندکی است – ۱۰۰ گرم خربزه فقط حاوی ۸ گرم قند است.هم‌چنین، گفته می‌شود این میوه می‌تواند متابولیسم (سوخت و ساز) انسولین را نیز در بدن بهبود ببخشد؛ مصرف خربزه باعث افزایش ناگهانی سطوح قند خون نمی‌شود.پس از مصرف خربزه، قند این میوه به آهستگی وارد جریان خون می‌شود؛ هم‌چنین، وجود برخی از فیبرهای غذایی (۰.۹ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) در خربزه نیز به فواید آن برای بیماران دیابتی افزوده است.
با این‌که مصرف خربزه برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است، هم‌چنان پیش از افزودن خربزه به رژیم غذایی‌تان درباره‌ی فواید و خطرات احتمالی آن برای سلامتی‌تان با پزشک معالج مشورت کنید – و بدون اجازه‌ی وی، هیچ ماده‌ی غذایی جدیدی را وارد رژیم غذایی‌تان نکنید.

۲۵. دارای خواص ضد التهابی

خربزه به طور طبیعی دارای خواص ضد التهابی است (به دلیل وجود ویتامین C)، و این خواص برای کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از بیماری‌های التهابی نظیر آرتریت، نقرس، و غیره بسیار مفید است.مصرف خربزه نه تنهای برای پیشگیری از بروز بیماری‌های التهابی، بلکه برای تسکین درد ناشی از التهاب نیز مفید است.آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خربزه از ایجاد استرس اکسیداتیو در استخوان‌ها و مفاصل توسط رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کنند، و به این ترتیب، باعث تسکین التهاب می‌شوند.
هم‌چنین، خربزه حاوی کولین است؛ کولین یکی از مواد مغذی مهم برای بدن است که باعث کاهش التهاب مزمن می‌شود؛ هم‌چنین، این ماده دارای خواص بسیار دیگری نیز هست، از جمله حفظ ساختار مناسب غشای سلولی، کمک به انتقال مناسب تکانه‌های عصبی، و کمک به جذب مناسب چربی.

۲۶. تنظیم فشار خون بالا

مصرف مرتب و متعادل خربزه برای تسکین بیماری فشار خون بالا بسیار مفید است؛ بیماری فشار خون بالا علت اصلی بروز انواع مختلف مشکلات قلبی و عروقی نظیر حمله‌ی قلبی، سکته‌ی قلبی، ضربان نامنظم قلب، ضعیف شدن نبض و غیره است.خربزه با کمک پتاسیم موجود در خود می‌تواند به تسکین بیماری فشار خون بالا کمک کند. پتاسیم عامل اتساع عروق (گشاد کننده‌ی رگ‌ها) است و باعث شل شدن عروق خونی، کاهش فشار خون، و افزایش میزان جریان خون در عروق خونی می‌شود.

۲۷. حفظ آبرسانی به بدن

خربزه منبع بسیار عالی برای تامین آب مورد نیاز بدن است؛ زیرا حدود ۹۰ درصد از خربزه را آب تشکیل می‌دهد. همین مسئله خربزه را به یک میوه‌ی بسیار مفید برای حفظ آبرسانی مناسب به بدن تبدیل کرده است.آبرسانی به بدن از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا آب نقش مهم در حفظ سلامتی انسان ایفا می‌کند؛ تقریبا برای فعالیت تمام سلول‌های بدن به آب نیاز است. بیش از ۶۰ درصد بدن را آب تشکیل می‌دهد؛ ۷۳ درصد از قلب و مغز، و هم‌چنین، ۸۳ درصد از ریه نیز از آب تشکیل شده‌اند.
کمبود آب می‌تواند باعث اختلال در آبرسانی به اندام‌های بدن، و در نتیجه، باعث بروز تشنگی مفرط، سردردهای شدید، یبوست، سرگیجه، گودی زیر چشم، افت فشار خون، تنفس سریع، تند تپشی و غیره شود.بنابراین، از آن‌جا که خربزه به خوبی می‌تواند به حفظ آبرسانی به بدن کمک کند، مصرف این میوه در طول فصل تابستان توصیه می‌شود.

۲۸. پاکسازی فوق‌العاده پوست

خربزه می‌تواند به طرز موثری سلول‌های مرده‌ی پوست و آلودگی‌ها را از سطح پوست خارج، و به شکل فوق‌العاده‌ای به پاکسازی پوست کمک کند.خاصیت خربزه در پاکسازی پوست، عمدتا به خاطر وجود بتا کاروتن در این میوه است؛‌ بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود و به دفع سلول‌های مرده‌ی پوست کمک می‌کند.هم‌چنین، این ماده به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، از سلول‌های پوستی در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب‌های ناشی از اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید نیز محافظت می‌کند.

۲۹. بهبود قابلیت ارتجاعی پوست

مصرف مرتب به صورت خوراکی و هم‌چنین، استفاده‌ی موضعی از خربزه بر روی پوست برای بهبود قابلیت ارتجاعی پوست بسیار مفید است؛ زیرا این میوه دارای ویتامین C است.ویتامین C آنتی‌اکسیدانی است که فواید بسیاری برای بدن به همراه دارد؛ یکی از این فواید، توانایی آن برای کمک به تشکیل کلاژن در بدن است.کلاژن یکی از مهم‌ترین و فراوان‌ترین پروتئین‌های آمینو اسید در بدن است که به ساختار اندام‌های بدن شکل می‌دهد، و در استخوان‌ها، پوست، و تاندون‌ها یافت می‌شود.

۳۰. درمان چین و چروک و لکه‌های پوست

خربزه منبع خوبی برای شماری از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و غیره به شمار می‌رود. همین خاصیت باعث می‌شود مصرف این میوه برای درمان چین و چروک و اثرات لکه‌های پوستی بسیار مفید باشد. گوشته‌ی میوه‌ی خربزه می‌تواند به درمان اثرات سوختگی‌ها و ساییدگی‌ها کمک کند.

۳۱. بهبود درخشندگی پوست

خربزه منبع بسیار خوبی برای شماری از آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌رود؛ این آنتی‌اکسیدان‌ها برای بهبود سلامت پوست بسیار مفید هستند.این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند، باعث ثبات آن‌ها می‌شوند، و در نتیجه، از استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت‌ آن پیشگیری می‌کنند. این خاصیت به بهبود درخشندگی طبیعی پوست کمک می‌کند.به علاوه، این خاصیت خربزه به همراه اسید فولیک موجود در آن، می‌تواند اثرات بسیار خوبی بر روی پوست بگذارد. اسید فولیک نیز به تشکیل سلول‌های پوست کمک می‌کند.
با ترکیب پوره‌ی خربزه، بلغور جو دو سر، و ماست با یکدیگر می‌توانید ماسک صورت بسازید و درخشندگی پوست‌تان صورت‌تان را بازیابید. این ماسک را روی پوست صورت و گردن‌تان بمالید؛ ۲۰ دقیقه صبر کنید، و سپس به آرامی پوست‌تان را ماساژ دهید و ماسک را از روی پوست‌تان بردارید.در نهایت، پوست‌ صورت و گردن‌تان را با آب گرم بشویید.این کار نه تنها باعث بهبود درخشندگی پوست می‌شوند، بلکه آن را نرم و مرطوب می‌کند.

حقایق تغذیه‌ای خربزه

خواص زیاد خربزه را می‌توان به ارزش تغذیه‌ای بالا و داشتن ویتامین‌های A، B، C و مواد معدنی مانند منیزیم، سدیم و پتاسیم نسبت‌داد. به‌علاوه، کلسترول آن صفر است و دارای مقادیر بالای ویتامین B کمپلکس مانند B۱ (تیامین)، B۳ (نیاسین)، B۵ (اسید پاتاتونیک) و B۶ (پیریدوکسین) است. ارزش تغذیه‌ای خربزه را اینجا بررسی‌کنید.
انتهای مطلب

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x