زمان پخش سریال کمپانی ( The Company)/ همه چیز درباره سریال کمپانی
سریال کمپانی، مجموعهای تاریخی درام و جاسوسی است که به تازگی از شبکه تماشا در حال پخش است. این سریال روایتگر جنگ جهانی دوم و پس از آن میباشد.

به گزارش تلنگر؛ سریال کمپانی در ژانر تاریخی، درام، جاسوسی و معمایی است که در سال ۲۰۰۷ ساخت کشور آمریکا و به کارگردانی مایکل سالامون تولید شده است. از بازیگران آن میتوان به کریس اودانل، مایکل کیتون و آلفرد مولینا اشاره کرد.
خلاصه داستان سریال کمپانی
داستان سریال از سال ۱۹۵۵ آغاز میشود. اما پس از آن گریزی به سالهای پیشین در سال ۱۹۵۰ میزند؛ در نهایت داستان در سال۱۹۹۱ به پایان میرسد. سریال کمپانی 4 دهه را روایت میکند و بر اساس یک رمان نوشته شده است. داستان این رمان که براساس آن سریال «کمپانی» ساخته شده است به رسواییها و اتفاقات عجیب در دوران جنگ سرد میپردازد.
جاسوسان دوجانبه که در دوران جنگ سرد نقشی تعیین کننده را به دوش میکشیدند و البته به عنوان نقطه ضعفهای بزرگ سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مطرح شدند. همچنین این داستان همواره سوژه مناسبی برای خلق آثار ادبی و سینمایی بود. جاسوسی و هیجانیانگیز بودن سریال کمپانی از مجموعه فیلمهای جاسوسی است که ساختار داستانی مهیجی دارد.
کمپانی سریالی سه قسمتی در مورد فعالیتهای سازمان سیا در دوران جنگ سرد است. این سریال براساس رمان پرفروشی به همین نام نوشته «رابرت لیتل» ساخته شده است. داستان سریال از سال 1955 آغاز میشود و پس از آن به سال 1950 فلاش بک میزند و سپس در سال 1991 به پایان میرسد و یک بازه زمانی 41 ساله را دربرمیگیرد.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم آثار زیادی درباره جنگ جهانی جنگهای پس از آن که جنگ سرد اطلاق میشدند ساخته شد. جنگ سرد اصطلاحی است که به نبرد میان سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و روسیه بعد از جنگ جهانی دوم اطلاق شد.
زمان پخش سریال کمپانی
سریال کمپانی از پنجشنبه ۱۱ آبان 1402 هر شب ساعت 23:00 از شبکه تماشا در صداوسیما پخش میشود. اگر در این ساعت موفق به دیدن این سریال نشدید میتوانید بازپخش آن را در ساعات ۵، ۱۱ و ۱۷ از همین شبکه تماشا کنید.
معرفی سریال کمپانی
دلیل اینکه به این رقابت سنگین ابرقدرتها لقب جنگ سرد دادهاند به این خاطر است که برخلاف جنگهای دیگر در این نبرد کمترین استفاده از اسلحه و تجهیزات و ادوات جنگهای کلاسیک شد. داستان سریال «کمپانی» نیز در زمانی میگذرد که خطوط طرفین نبرد کاملا مشخص شده است. براساس یک رمان سریال «کمپانی» براساس رمانی به همین نام نوشته «رابرت لیتل» ساخته شده است.
این سریال مانند بسیاری از نمونههای موفق یک درام دهم آمیخته با چالشهای روانی نیست، بلکه داستانی جاسوسی و مهیج است که از ژانرهای حادثهای سررشته میگیرد. نقطه متمایز این سریال شخصیتها هستند. شخصیتها در این سریال بیش از آنکه تمایل به قهرمان بودن داشته باشند تمام تلاششان را بهکار میگیرند که واقعی باشند و این نیز عاملی برای جذابیت سریال کمپانی بهشمار میرود. رویدادهای واقعی رویدادها و اتفاقاتی که در رمان و سپس فیلمنامه سریال «کمپانی» رخ میدهد براساس رویدادهای واقعی به نگارش درآمدهاند اما دچار تغییرات نمایشی شده و از واقعیت فاصله گرفتهاند.
نقد سریال آمریکایی کمپانی
سریال کمپانی یکی از جذابترین ژانرهای سینمایی و نمایشی ژانرجاسوسی است. تاریخچه سینما و ادبیات در ژانرجاسوسی به دوران جنگ جهانی دوم و سپس جنگ سرد بازمیگردد و از همین رو آثار سینمایی جاسوسی از همان زمان سینمای صامت به عنوان ژانری پرمخاطب و جذاب دستمایه فیلمسازان قرار گرفتند. اولین بار فیلمسازان انگلیسی مجموعه فیلمهای خبری درباره جاسوسان آلمانی ساختند و پس از آن، این گونه سینمایی شکل گرفت.
تعلیق و معما ژانر جاسوسی تلفیقی از هیجان، تعلیق و طرح معماهای کوچک و بزرگ است. اما عنصر اصلی و نیروی محرک داستانهای جاسوسی، هیجان و حوادث هیجانانگیز است. حوادث ریز و درشتی که در قالب اتفاقات هیجانانگیز گونه جنایی در آثار نمود پیدا میکنند. هرچند دنیای جاسوسی بهواسطه حوادث و اتفاقات درونش مانند جنایت، سرقت، تعقیب و گریز و مسائلی از این دست یک ژانرحادثهای و جذاب است. جیمزباند و مردی که زیاد میدانست آلفرد هیچکاک را استاد تعلیق و هیجان در سینما میدانند. او به دلیل تسلطش بر خلق آثار هیجانانگیز همواره یکی از بهترین سازندگان آثار جاسوسی بوده است.
معرفی فیلمهایی با ژانر سریال کمپانی
«مردی که زیاد میدانست»، «پرده پاره» و «سی و نه پله» سه فیلم مهم او همگی در همین ژانر ساخته شدهاند. از طرف دیگر یان فلمینگ، نویسنده سری داستانهای جیمزباند نیز یکی از کسانی است که نقش مهمی در ساخت و پیشرفت اینگونه داشته است. مجموعه فیلمهای جیمزباند را میتوان در زمره مهمترین آثار ژانر جاسوسی به حساب آورد. بهترین فیلمهای جاسوسی بعد از جنگ جهانی دوم و در دوران اوج جنگ سرد ژانر جاسوسی نیز به عنوان یک گونه پرطرفدار سینمایی دستمایه تولید قرار گرفت. «جاسوسی که از سردسیر آمد» ساخته مارتین ریت و محصول 1965 یکی از بهترین نمونهها در اینگونه است.
از دیگر آثار مهم این ژانرمی توان فیلمهایی همچون «یادداشتهای کوئیلر» محصول 1966 ساخته مایکل اندرسون، «جایی که عقابها جرات میکنند» محصول 1968ساخته برایان جی.هوتن، «دونده ماراتن» محصول 1967 ساخته جان شله زینگر، «دوره گرد، خیاط، سرباز، جاسوس» محصول 2011 ساخته توماس آلفرسون، «مونیخ» محصول 2005 و ساخته استیون اسپیلبرگ، «جاسوس بازی» محصول سال 2001 ساخته تونی اسکات را نام برد. فیلمهای جاسوسی و اقتباس سریال «کمپانی» نیز مانند بسیاری از آثار جاسوسی برگرفته از رمان است. در واقع بسیاری از بهترین آثار این ژانر اقتباسهای سینمایی از روی رمانها هستند.
دلیل این اتفاق میتواند ویژگیهای اینگونه سینمایی باشد. درواقع این ژانر بشدت نیازمند متنی قدرتمند است که ظرافتهای این مدل داستانها را بخوبی پیاده کند. از همینرو سینمای جاسوسی را مدیون نویسندههای مطرح رمانهای جاسوسی از جمله یان فلمینگ، نویسنده جیمزباند میدانند. درواقع ژانر جاسوسی از دهه 60 و باورود جیمزباند به پرده نقرهای تبدیل به یکی از پرطرفدارترین گونههای سینمایی شد بهطوری که از دهه 90 میلادی سرمایهگذاری مناسبی برای تولید اینگونه صورت بگیرد و فیلمهایی چون سری فیلمهای ماموریت غیرممکن نیز در این گونه ساخته شد.
پایان مطلب/س.آ