در متن جامعه

زندگینامه سعید جلیلی، ازدواج و سوابق سیاسی

سعید جلیلی؛ سیاستمدار متعهد، خدمات ارزنده ای را در حوزه سیاست انجام داده است. در ادامه به تشریح کامل اقدامات وی می پردازیم.

به گزارش تلنگر؛ سعید جلیلی، در مشهد متولد شد و تنها دوران نوجوانی خود را در این شهر سپری کرد و سپس برای تحصیل و کار به تهران آمد.

زندگینامه سعید جلیلی

سعید جلیلی متولد ۱۳۴۴ خورشیدی در ۱۵ شهریور می باشد. همچنین اصالت وی برای شهر مقدس مشهد است. نام پدرش محمد حسن جلیلی اهل بیرجند می باشد. پدرش دانش آموخته زبان فرانسه، معلم و مدیر دبیرستان نواب صفری مشهد بود. مادر سعید جلیلی اهل تبریز بود.

جلیلی مقاطع دبستان و دبیرستان خود را در مشهد گذراند، سپس وارد دانشگاه شد و مدارج تحصیلی خود را تا مقطع دکتری در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) به پایان رساند و مدتی در این دانشگاه به تدریس برخی از دروس دینی مانند دیپلماسی پیامبر (ص) پرداخت.

موضوع پایان نامه دکتری جلیلی «بنیان اندیشهٔ سیاسی اسلام در قرآن» است. وی با موفقیت کامل این دفاعیه را انجام داده است.

ازدواج و فرزند سعید جلیلی

جلیلی در ۱۳۷۱ خورشیدی با فاطمه سجادی ازدواج کرد، او پزشک عمومی است؛  حاصل این ازدواج یک پسر به نام سجاد است. او از نزدیکان به طیف آیت الله مصباح یزدی است که در انتخابات سال ۹۲ گزینه جبهه پایداری برای ریاست جمهوری محسوب می شد.

سعید جلیلی یک فرزند پسر دارند و درباره پسر خود اینگونه گفتند که: پسرم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق از دانشگاه شریف است، منزل من هم ۱۲۵ متر بوده و سازمانی هست و ماشین خانواده ام هم پراید می باشد.

مدارک تحصیلی

تحصیلات خود تا مقطع دیپلم در مشهد به پایان رساند و پس از آن برای شرکت در دانشگاه عازم تهران شد.  سعید جلیلی تحصیلات آکادمیک خود در دانشگاه امام صادق (ع) را تا گرفتن مدرک دکتری در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی ادامه داد.

پس از آن جلیلی به تدریس در این دانشگاه مشغول شد. وی همچنین سابقه تدریس در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف را هم دارد.

سوابق سیاسی

  • ۱۳۷۰: رئیس ادارهٔ بازرسی وزارت خارجه
  • ۱۳۷۶: معاون ادارهٔ اول آمریکا در وزارت خارجه
  • ۱۳۷۹: مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری
  • ۱۳۸۴: معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
  • ۱۳۸۶: دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
  • ۱۳۸۷: نمایندهٔ رهبری در شورای عالی امنیت ملی
  • ۱۳۹۲: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • ۱۳۹۳: عضو شورای راهبردی روابط خارجی

فعالیت های سعید جلیلی

مهم ترین مسئولیت سیاسی سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و رئیس گروه مذاکره کننده هسته ای ایران با کشورهای غربی در سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ بود.

اوج و شاخص فعالیت چند ساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای بود که در دوران مسئولیت او سه قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران ظرف بازه زمانی اسفند ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۸۹ تصویب شد و به قرار دادن ایران ذیل فصل ۷ ماده ۴۱ منشور ملل متحد در قطعنامه ۱۹۲۹ منجر شد؛ یعنی شناسایی ایران به عنوان یک کشور مخل و تهدیدکننده صلح و امنیت جهانی.

علاوه بر این موارد که اشاره شد از دیگر مسئولیت‌های وی به ترتیب زمانی باید از رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه در ۱۳۷۰ خورشیدی، معاون اداره اول آمریکا در وزارت خارجه در ۱۳۷۶خورشیدی، مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری در ۱۳۷۹خورشیدی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۸۶خورشیدی نام برد.

جانبازی سعید جلیلی

سال ۱۳۶۲ وقتی ۱۸ ساله بود پس از گرفتن دیپلم راهی دانشگاه امام صادق تهران شد و در حالی که دانشجو بود در میدان جنگ هم حضور داشت.

ایشان دی ماه ۱۳۶۵ زمانی که بعنوان دیدبان لشکر نصر خراسان در عملیات کربلای پنج حضور داشت از ناحیه پا مصدوم شد اما به دلیل فقدان امکانات، پای راست خود را از دست داد و پس از آن در واحد تدارکات لشکر مشغول خدمت شد.

ماجرای جانشینی لاریجانی

سعید جلیلی مهر ماه ۱۳۸۶ در ۴۲ سالگی پس از استعفای علی لاریجانی با حکم احمدی نژاد به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد و یکسال بعد هم با حکم رهبری و حفظ مقام دبیری، نماینده ایشان در شورا شدند.

پس از آن مسئول مذاکرات هسته ای موسوم بنام ۱ + ۵ شد که ثمره اش تصویب سه قطعنامه شدید شورای امنیت علیه کشورمان ایران بود.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۱ / ۵. تعداد آرا: ۱

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x