زندگینامه محمود احمدی نژاد + همسر و فرزندان + سابقه سیاسی
محمود احمدی نژاد، سیاستمداری که به دلیل فعالیت و حاشیه های زیاد خود بین ایرانیان شناخته شده است.
به گزارش تلنگر؛ در این مقاله به بیوگرافی کامل محمود احمدی نژاد و تمام فعالیت های سیاسی او می پردازیم. احمدی نژاد در دوره های قبل رئیس جمهور ایران بود که حالا در سال ۱۴۰۳ برای کاندیدای ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
سرگذشت محمود احمدی نژاد
محمود احمدی نژاد متولد سال ۱۳۳۵ می باشد. او اکنون ۶۷ سال سن دارد. با توجه به زندگینامه محمود احمدی نژاد، در سال ۱۳۵۹ با اعظم السادات فراحی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه فرزند می باشد که دوتا آن ها پسر و یک دختر می باشد.
در حال حاضر داماد احمدی نژاد، مهدی خورشیدی آزاد و طیبه رحیم مشایی عروس او است. احمدی نژاد ۵ نوه دارد.
پروین احمدینژاد، خواهر بزرگتر او در سومین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران انتخاب گردید. برادر بزرگتر او داوود احمدینژاد (۱۳۲۸–۱۳۹۶) در دولت نهم به مدت کوتاهی بازرس ویژه ریاستجمهوری بود که به دلیل اختلافش با محمود احمدینژاد بر سر انتصاب علی کردان به پست وزارت کشور و نیز تأثیرپذیری احمدینژاد از مشایی در سال ۱۳۸۷ از این سمت کنار رفت.
استعفای حیدر مصلحی وزیر اطلاعات وقت در دوران احمدی نژاد
احمدی نژاد از آن سیاستمداران پر حاشیه بود. زیرا لحن خاصی در سیاست خود داشت که باعث شده بود تا همیشه مورد انتقاد افراد زیادی قرار بگیرد.
اما از مهم ترین اتفاق هایی که در دوران محمود احمدی نژاد افتاد، استعفای حیدر مصلحی وزیر اطلاعات وقت در ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ بود که منجر به غیبت یازده روزه اش از حضور در جامعه، تعطیلی تمامی فعالیتها و ریاست قوه مجریه شد.
پذیرش استعفاء توسط او و مخالفت مقام معظم رهبری با کنار رفتن حیدر مصلحی، موجب این واکنش از سوی محمود احمدینژاد گشت.
میزان تحصیلات محمود احمدی نژاد
با توجه به زندگینامه محمود احمدی نژاد تا دوران متوسطه در مدرسه های تهران تحصیل کرده است. پس از آن در سال ۱۳۵۴ در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه علم و صنعت ایران قبول شد. پس از قبولی در کارشناسی، تحصیل در همان رشته را ادامه داد و ارشد خو.د را نیز گرفت.
احمدی نژاد در سال ۱۳۶۸ در سال ۱۳۶۸ نیز به عضویت در هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران درآمد. در سال ۱۳۷۶ و همزمان با داشتن سمت استانداری اردبیل و مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی، دانش آموخته مقطع دکترا در رشته مهندسی و برنامهریزی حمل و نقل ترافیک شد.
فعالیت های سیاسی محمود احمدی نژاد
احمدینژاد در سال ۱۳۷۲، در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی در شرایطی که به عنوان مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی فعالیت میکرد به سمت استانداری استان تازه تأسیس اردبیل برگزیده شد و تا پایان کار دولت دوم رفسنجانی (سال ۱۳۷۶) این سمت را بر عهده داشت.
احمدی نژاد در انتخابات دوره ششم از مسئولین برای تبلیغات هاشمی بود. این زمانی اتفاق افتاد که خود استاندار اردبیل بود و در دوره دوم نیز ستاد تبلیغاتی بود.
وی پس از پایان فعالیت در اردبیل، در سال ۱۳۷۷ کاندیدای نخستین دوره انتخابات شورای شهر تهران و در سال ۱۳۷۸ کاندیدای ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از تهران زیر عنوان «فهرست ۳۰ نفره ائتلاف خط امام و رهبری» بود که در انتخابات ناکام شد.
احمدینژاد در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۲ و به دنبال پیروزی فهرست آبادگران در انتخابات دوم شورای اسلامی شهر تهران با ۱۲ رای به عنوان شهردار این شهر توسط این شورا انتخاب شد.
احمدی نژاد همچنین در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، در سال ۱۳۸۴ با شعار انتخاباتی می شود و می توانیم آماده رقابت در این زمینه شد.
وی در دور اول با کسب ۱۹٪ آرا پس از اکبر هاشمی رفسنجانی(۲۱٪) یعنی با کسب ۵ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۶۹۶ رأی یعنی ۵۰۰ هزار و ۲۴۱ رأی کمتر از اکبر هاشمی رفسنجانی نفر دوم شد، و به دور دوم انتخابات راه یافت. در دور دوم، با کسب ۱۷ میلیون و با فاصله ۷ میلیونی از هاشمی رفسنجانی توانست رئیسجمهور ایران شود.
احمدی نژاد باز هم در دوره دهم برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد و در سال ۱۳۸۸، با کسب ۲۴٬۵۹۲٬۷۹۳ رأی و ۶۲٪ آراء پیروز شد.
او در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت رسمی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کرد. در نهایت محمود احمدینژاد برای سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شد. او پس از رد صلاحیت اعلام کرد که رای نمیدهد و از هیچ نامزدی هم حمایت نخواهد کرد و انتخابات را تحریم کرد.
حضور در جنگ
به نوشته تابناک وی در دوران جنگ ایران و عراق به عنوان داوطلب بسیج در قسمتهای متعدد جبهه به ویژه مهندسی حضور پیدا کرد.
سمت های محمود احمدی نژاد
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام: از ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ تاکنون
ششمین رئیسجمهور ایران: ۱۲ مرداد ۱۳۸۴ – ۱۲ مرداد ۱۳۹۲
چهل و دومین شهردار تهران: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۲ – ۷ تیر ۱۳۸۴
نخستین استاندار اردبیل: ۷ آذر ۱۳۷۲ – ۷ آبان ۱۳۷۶
عضویت در احزاب
جامعه اسلامی مهندسین (۱۳۶۷ تاکنون)
جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی (۱۳۷۹–۱۳۸۹)
ائتلاف آبادگران ایران اسلامی (۱۳۸۱–۱۳۸۴)
شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی (۱۳۸۱–۱۳۸۳)
جبهه پیروان خط امام و رهبری (۱۳۷۸–۱۳۷۹)
دفتر تحکیم وحدت (۱۳۵۸–۱۳۵۹)
پیشینه نظامی
عضو سپاه پاسداران
سالهای خدمت : ۱۳۶۵–۱۳۶۷
یگان: قرارگاه حمزه سیدالشهدا
فرمانده واحد مهندسی رزمی لشکر ۶ ویژه پاسداران
عملیات: جنگ ایران و عراق (عملیات فتح ۱)
مقطع علمی محمود احمدی نژاد
دانشگاه: دانشگاه علم و صنعت ایران
عنوان پایاننامه فوق لیسانس:مطالعات طرح جامع حملونقل استان کردستان (۱۳۶۷)
رساله دکتری: روش تعیین سهم راهآهن شهری در حملونقل مسافر (مطالعه موردی تهران) (۱۳۷۵)/ استاد راهنما: حمید بهبهانی
انتهای مطلب/آ.ع