خانواده

سریع ترین روش خشک کردن زرشک در خانه تنها در 2 دقیقه!

خشک کردن زرشک در خانه باعث می شود تا از فاسد شدن آن جلوگیری کنید. اگر شما هم جز کسانی هستید که از زرشک به مقدار زیاد استفاده می کنید حتما تا انتهای مطلب همراه باشید تا با روش های مختلف خشک کردن زرشک همچون: فیریز کردن و غیره به طور کامل آشنا شوید. 

به گزارش تلنگر؛ خشک کردن زرشک در خانه، روشی عالی برای حفظ این میوه خوش طعم و پرخاصیت برای مدت طولانی‌تر است. با این کار، می‌توانید در هر زمان از سال از خواص بی‌نظیر زرشک بهره‌مند شوید. در ادامه، چندین روش رایج برای خشک کردن زرشک در خانه را برای شما شرح می‌دهیم.

سریع ترین روش خشک کردن زرشک در خانه

برای خشک کردن زرشک در خانه می توانید با توجه به سلیقه خود یکی ازر روش های زیر را انتخاب کنید، البته ما سریع ترین روش را ابتدا معرفی می کنیم و بعد روش های رایج را در اختیار شما قرار می دهیم.

 خشک کردن زرشک در فر

اولین و سریع ترین روشی که برای خشک کردن زرشک در خانه پیشنهاد می دهیم، استفاده از فر است که در چند دقیقه زرشک خشک خواهید داشت به همین منظور مراحل زیر را طی کنید:

 زرشک را آماده کنید:

  • زرشک ها را به خوبی بشویید تا هرگونه کثیفی یا زباله از بین برود.
  • آنها را با یک حوله آشپزخانه تمیز خشک کنید.
  • هر گونه ساقه یا برگ را بردارید.

روی ورقه پخت پهن کنید:

زرشک ها را به صورت یک لایه روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچینید.

خشک کردن در فر:

  • فر را روی کمترین درجه حرارت، معمولاً در حدود ۱۳۵-۱۵۰ درجه فارنهایت (۵۷-۶۵ درجه سانتیگراد) از قبل گرم کنید.
  • ورقه پخت را با زرشک ها در فر از قبل گرم شده قرار دهید.
  • در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت از آن خارج شود.
  • هر چند وقت یکبار زرشک ها را چک کنید. آنها زمانی انجام می شوند که کاملا خشک و شکننده باشند.

همانطور که متوجه شدید، سریع ترین روش موجود را معرفی کردیم اما به غیر از فر روش های دیگری وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

۲. خشک کردن زرشک در خانه با آفتاب

خشک کردن زرشک در خانه با آفتاب

خشک کردن زرشک به وسیله آفتاب یک روش کاملا سنتی و رایج است که اگر خیلی عجله نداشته باشید، می توانید از این روش استفاده کنید:

  1. برای خشک کردن زرشک با آفتاب شما باید ابتدا تمام زرشک ها را بشویید و ساقه ها را جداکنید.
  2. حالا روی یک سینی یا پارچه تمیز زرشک ها را پخش کنید و در بالکن خانه خود یا بالا پشت بام قرار دهید، این کار را زمانی انجام دهید که صبح است و آفتاب را کاملا حس می کنید تا در همان چند ساعت اولیه خشک شود.

نکته: حواستان باشد که زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید تا رنگ آن تیره نوشد و بهتر است سایه بان  روی زرشک ها باشد. اگر نمی توانید این روش را امتحان کنید، نگران نباشید روش دیگری نیز هست که در خانه به وسیله پنکه می توانید این کار را انجام دهید.

۳. خشک کردن زرشک در خانه با پنکه

احتمالا شما هم دیده باشید که مادربزرگ ها از پنکه برای خشک کردن وسایل مختلف استفاده می کردند، باید گفت که زرشک هم جز این موارد است و شما می توانید برای خشک کردن زرشک در خانه از پنکه استفاده کنید.

  1. ابتدا مانند مراحل قبل تمام زرشک ها را بشویید و ساقه ها را جدا کنید و در آبکش بریزید تا کمی خشک شود.
  2. در مرحله بعد باید تمام زرشک ها را روی پارچه تمیز و خشک بریزید، شما می توانید پارچه را جلوی پنکه پهن کنید تا زرشک ها به مرور خشک شوند.

اگر در خانه خود پنکه ندارید، باز هم روش های دیگری همچون استفاده از رادیاتور وجود دارد که در ادامه بیان می کنیم:

۴. خشک کردن زرشک در خانه با رادیاتور

برای خشک کردن زرشک در خانه به وسیله رادیاتور مانند مراحل قبل ابتدا شسته و ساقه ها را جدا کنید، بعد تمام زرشک ها را روی پارچه تمیز پهن کنید و بر روی رادیاتوری که روشن است قرار دهید، شما می توانید درجه رادیاتور را بالا بررید تا زودتر خشک شود. حواستان باشد خیلی نماند تا تیره و زیادی چروک نشود.

برخی ممکن است در خانه خود رایاتور نداشته باشند اما جای نگرانی نیست و شما می توانید با بخاری موجود در خانه این کار را انجام دهید:

۵. خشک کردن زرشک روی بخاری

اگر قصد خشک کردن زرشک در خانه با بخاری را دارید، مراحل ابتدایی همچون شستن و جدا کردن ساقه ها را انجام دهید، بعد شعله بخاری را خیلی کم کنید یا روی شمع قرار دهید تا حرارت بالا نباشد. حالا زرشک ها را روی پارچه قرار دهید تا خشک شوند، حواستان باشد که شعله نباید زیاد باشد و حرارت را حس کنید تا نسوزد.

نکاتی برای خشک کردن سریعتر:

  • لایه نازک: اطمینان حاصل کنید که زرشک ها در یک لایه پخش شده اند تا یکنواخت خشک شوند.
  • دمای پایین: دمای پایین فر به خشک شدن آهسته و یکنواخت توت ها کمک می کند و طعم و رنگ آنها را حفظ می کند.
  • گردش هوا خوب: کمی باز کردن درب فر باعث گردش هوا می شود و فرآیند خشک شدن را تسریع می کند.
  • به طور منظم بررسی کنید: برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد، فرآیند خشک کردن را کنترل کنید.

کلام آخر

در این مطلب از تلنگر، ما بهترین روش های خشک کردن زرشک در خانه را به صورت مرحله ای توضیح دادیم. از شما کاربران خواهشمندیم اگر پیشنهاد یا انتقادی دارید با ما و دوستان به اشتراک بگذارید.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x