بولانی یکی از غذاهای لذیذ افغانستان است که در مناطق مختلف به شکل های مختلفی طبخ می شود. در این مقاله تصمیم داریم طرز تهیه بولانی مزاری را تقدیم شما کنیم.
به گزارش تلنگر؛ بولانی نوعی نان تخت است که با سبزیجاتی مانند سیب زمینی، تره فرنگی، تره، عدس یا کدو تنبل پر می شود و به صورت آب پز یا سرخ شده مصرف می شود. طرز تهیه بولانی مزاری را به شما آموزش می دهیم که یک غذای آسان طبخ و ارزان است که در افغانستان بسیار محبوب است. افغان ها بولانی را در تنور می پزند و معمولاً هنگام افطار آن را با انواع ترشی میخورند. بولانی غذایی است که مواد اولیه آن در همه جا یافت می شود و طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف افغانستان به راحتی قابل تهیه است.
در ادامه طرز تهیه بولانی مزاری را خدمت شما خوانندگان گرامی آموزش می دهیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه بولانی مزاری:
آرد | ۴۰۰ گرم |
آب | ۱لیوان |
نمک برای خمیر | ۲ قاشق چایخوری |
اسفناج | ۴۰۰ گرم |
کدو سبز | ۱ عدد |
گشنیز تازه | ۱ فنجان |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲حبه |
فلفل سبز خرد شده | ۱ عدد |
فلفل سیاه | ۱قاشق چایخوری |
فلفل چیلی | نصف قاشق چایخوری |
نمک | یک و نیم قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۴ قاشق |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
جدول جزئیات طرز تهیه بولانی مزاری:
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۲۴۲ |
زمان آمادهسازی | ۴۵دقیقه |
زمان لازم برای پخت | ۱۰ دقیقه |
تعداد نفرات | ۵نفر |
طرز تهیه خمیر بولانی مزاری
مرحله اول
ابتدا آرد و نمک را در یک ظرف بریزید و بعد آب را به آن اضافه کنید. خمیر را ورز دهید و اگر نیاز بود مقدار کمی آب به آن اضافه کنید تا خمیر یکدست شود و دیگر به دست نچسبد.
مرحله دوم
خمیر را درون یک ظرف بگذارید. روی آن سلفون بکشید و اجازه دهید تا حداقل ۲۰ دقیقه استراحت کند.
مرحله سوم
در طرز تهیه بولانی مزاری پس از ۲۰ دقیقه استراحت. خمیر را به تکههای کوچک اندازه نارنگی تقسیم کنید و بعد کمی روی آن آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. حالا نوبت حاضر کردن مواد داخل بولانی است.
مراحل تهیه بولانی مزاری
مرحله اول
اسفناج را ساطوری کنید و در یک ظرف بریزید.
مرحله دوم
کدو را رنده کنید و به اسفناج اضافه کنید.
مرحله سوم
پیازها و فلفل سبز را ریز خرد کنید و به همراه گشنیز تازه به اسفناج بیفزایید.
مرحله چهارم
تخم گشنیز، فلفل چیلی، فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم
خمیرهایی را که با وردنه صاف کردید را بیاورید. نصف خمیر را با مخلوط سبزیجات پر کنید.
مرحله ششم
نصف دیگر خمیر را روی مواد بولانی برگردانید و با دست انتهای خمیر را به هم بچسبانید.
مرحله هفتم
کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بولانیها را به مدت ۳تا ۴ دقیقه درون روغن سرخ کنید. پس از اینکه یک طرف کامل سرخ شد، بولانیها را برگردانید تا طرف دیگر هم به خوبی سرخ شود.
انتهای مطلب