خانواده

طرز تهیه ترشی پیاز خوش رنگ و ترد در خانه

ترشی پیاز خوش‌رنگ و ترد، چاشنی‌ای ساده اما خوش‌طعم است که طعم غذاها را چند برابر می‌کند و به‌راحتی در خانه قابل تهیه است.

در این مطلب از تلنگر؛ طرز تهیه ترشی پیاز خوش‌رنگ و ترد را با تمام نکات مهم و فوت و فن‌های لازم برای ماندگاری بالا آموزش می‌دهیم تا بتوانید با خیال راحت، یک چاشنی حرفه‌ای در خانه آماده کنید. ترشی پیاز با رنگ بنفش وسوسه‌برانگیز و طعم ترد و ترش، یکی از خوش‌خوراک‌ترین چاشنی‌هایی‌ست که می‌تواند در کنار انواع غذاها مثل کباب، دیزی یا ساندویچ، سفره را کامل و اشتها را دوچندان کند. اگر همیشه دلتان می‌خواسته ترشی پیاز خانگی درست کنید اما نگران رنگ کدر، بافت نرم یا کپک‌زدن آن بوده‌اید، نگران نباشید!

مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز

مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط مقدار مواد
پیاز سفید یا قرمز ریز ۲۰ عدد
فلفل قرمز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نعناع خشک ۱ قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر نصف قاشق چایخوری
سرکه سفید یا قرمز به اندازه کافی

طرز تهیه ترشی پیاز

ترشی پیاز

  1. برای تهیه ترشی پیاز ابتدا پیازها را پوست می گیریم و داخل آبکش می ریزیم، سپس به خوبی می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی پیازها خارج شود و پیازها کاملا خشک شوند و هیچگونه رطوبتی نداشته باشند.
  2. اگر می خواهید برای خشک شدن پیازها منتظر نمانید می توانید پیازها را با دستمال حوله ای خشک کنید. توجه داشته باشید که اگر پیازها دارای رطوبت باشند ترشی شما خیلی سریع کپک می زند، به همین دلیل مرحله خشک کردن پیازها را با دقت انجام دهید.
  3. در ادامه سیرها را پوست می گیریم و پس از شستشو با یک دستمال تمیز خشک می کنیم. حالا فلفل قرمز را نیز می شوییم و با دستمال خشک می کنیم. تمام مواد ترشی باد کاملا خشک و بدون رطوبت باشند تا ماندگاری ترشی بالاتر برود.
  4. حالا به سراغ آماده کردن ترشی می رویم، برای این منظور یک ظرف شیشه ای متناسب با مقدار مواد ترشی انتخاب می کنیم و پیازها را به همراه سیر، فلفل قرمز و نعناع خشک به صورت منظم داخل ظرف شیشه ای می ریزیم.
  5. حالا سرکه را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا سرکه داغ شود، سپس شکر و نمک را به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا شکر و نک به طور کامل در سرکه حل شوند.
  6. اگر می خواهید ترشی شما ملایم تر شود می توانید کمی آب جوشیده شده هم به سرکه اضافه کنید. در این مرحله صبر می کنیم تا سرکه در دمای محیط خنک شود سپس آنرا با یک پارچه تمیز صاف می کنیم و روی مواد داخل شیشه می ریزیم.
  7. نکته مهم در مورد اضافه کردن سرکه به مواد ترشی این است که حتما باید به قدری سرکه به شیشه حاوی مواد ترشی اضافه کنیم که مقدار سرکه حداقل یک بند انگشت بالاتر از مواد باشد. حالا درب شیشه را محکم می بندیم به صورتی که هیچ هوایی وارد شیشه نشود.
  8. شیشه ترشی را به مدت ۲ هفته در جای خشک و خنک دور از نور مستقیم خورشید نگهداری می کنیم تا ترشی آماده شود. پس از آنکه ترشی آماده شد آنرا در یخچال نگهداری می کنیم و پس از هر با مصرف درب ظرف را محکم می بندیم.

نکاتی برای تهیه ترشی پیاز خوشمزه تر

ترشی پیاز

در فرایند تهیه ترشی پیاز، اغلب از افزودن ادویه‌ها صرف نظر می‌شود، زیرا مواد اصلی مورد استفاده در این ترشی، یعنی پیاز و سیر، خود به تنهایی حامل طیف گسترده‌ای از طعم‌ها و عطرها هستند. این طعم‌ها به قدری قوی و مشخص هستند که نیازی به تقویت یا تغییر توسط ادویه‌های اضافی احساس نمی‌شود. با این حال، برای افرادی که تمایل دارند تجربه طعمی متفاوت و یا متنوع‌تری را در ترشی پیاز خود به ارمغان بیاورند، استفاده از سبزیجات معطر مانند جعفری یا ادویه‌های خاصی مانند دانه‌های گلپر و سیاه دانه می‌تواند گزینه‌ای جذاب باشد.

پیاز قرمز، با طعم تند و خاص خود، در تهیه ترشی‌ها یک ماده اصلی پرکاربرد است. این نوع پیاز به دلیل داشتن طعمی تند، معمولاً نیازی به اضافه کردن فلفل یا سایر مواد تند کننده ندارد. طعم غنی و مشخص پیاز قرمز در ترکیب با مایع ترشی، به خودی خود قادر است ترشی‌ای با طعمی قوی و لذیذ ارائه دهد.

استفاده از جعفری تازه و خرد شده در تهیه ترشی پیاز، روشی است که هم زیبایی ظاهری و هم تنوع طعمی را به محصول نهایی می‌افزاید. جعفری، با عطر و طعم ملایم و خنک خود، توانایی ایجاد تعادل و هماهنگی در طعم‌های قوی و گاهی اوقات تند پیاز را دارد.

برای اینکه رنگ ترشی پیاز ما قرمز شود، بهتر است از ترشی قرمز استفاده کنیم. البته نکته مهم تر برای تغییر رنگ ترشی استفاده از رنگ لبو یا پودر لبو یا همان چغندر قرمز است. البته می توانیم از رنگ های مجاز خوراکی هم استفاده کنیم. ترشی پیاز قرمز پس از مدتی رنگش کدر می شود که می توانیم مجددا کمی آب لبو یا پودر لبو اضافه کنیم تا خوشرنگ شود. در صورتی که تمایل دارید پودر چغندر قرمز را در منزل به صورت سالم تهیه کنید از آموزش «پودر چغندر قرمز» استفاده کنید.

نکاتی برای نگهداری ترشی پیاز

ترشی پیاز

  • شیشه‌های ترشی را در مکانی خنک، خشک و تاریک نگهداری کنید.
  • محیط‌هایی مانند کابینت‌های دور از گرما یا انباری مناسب هستند. نور و گرما می‌توانند طعم و رنگ ترشی را تغییر دهند و فرآیند تخمیر را سرعت بخشند.
  • اگر ترشی را برای مدت طولانی نگهداری می‌کنید، هر چند وقت یک‌بار آن را بررسی کنید تا از عدم وجود کپک یا خرابی اطمینان حاصل کنید.
  • بهترین دما برای نگهداری ترشی بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد است. دماهای خیلی بالا می‌توانند باعث کاهش کیفیت شوند، در حالی که دماهای بسیار پایین ممکن است فرآیند تخمیر را متوقف کنند.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x