معرفی جامع مکانهای دیدنی کاخ سعدآباد تهران

کاخ سعدآباد بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری معروف ایران و مجموعهای باشکوه در شمال تهران، توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. این کاخ بزرگ، با مساحت یکمیلیون و صد هزار مترمربع، زمانی محل اقامت پادشاهان سلسلههای مختلف تاریخی همچون، پادشاهان قاجار و پهلوی بوده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کاربری آن به موزه تغییر پیدا کرد. اگر قصد سفر به تهران را دارید، بازدید از کاخ سعدآباد را فراموش نکنید. برای آشنایی بیشتر با مکانهای دیدنی کاخموزه سعدآباد، لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با مکانهای دیدنی کاخ موزه سعدآباد
قبل از اینکه بخواهید به شهر تهران سفر کنید، توصیه میکنیم که برای برنامهریزی بهتر، قبل از سفر با جاذبه های گردشگری این شهر و ویژگیهای هر یک از آنها، آشنا شوید. همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، سعدآباد، یکی از بزرگترین کاخ موزههای تهران، در شمال این شهر و روی کوهپایه توچال و شمیرانات واقعشده است. این کاخ در وسط باغات سرسبز و وسیع این منطقه ساختهشده است. کاخ سعدآباد به حدی بزرگ و وسیع است که از مکانهای دیدنی متنوعی تشکیلشده است؛ ازجمله جاهای دیدنی این کاخ میتوان به دروازهها، قناتها، کاخها و موزهها اشاره کرد. در ادامه این بخش، به معرفی مکانهای دیدنی این کاخ تاریخی میپردازیم.
دروازههای کاخ موزه سعدآباد
یکی از مکانهای دیدنی و منحصربهفرد کاخموزه سعدآباد، دروازههای این کاخ هستند. از بین تمام دروازههای این کاخ، در حال حاضر فقط از دروازه زعفرانیه و دربند برای ورود گردشگران استفاده میشود. بازدیدکنندگان میتوانند با استفاده از خودروی شخصی، تاکسی، اتوبوس، بیآرتی یا مترو، خود را به میدان تجریش برسانند. سپس وارد خیابان جعفری شوند و با تاکسی به میدان دربند بروند. در ضلع جنوبی میدان، دروازه دربند قرار دارد و در ساعات بازدید، برای ورود به داخل کاخ باز است.
جالب است بدانید که در دوران حکومت پهلوی، محمدرضا شاه، همین دو دروازه را بهعنوان مسیر رفتوآمد به کاخ انتخاب کرده بود. بهطورکلی، این کاخ دارای هشت دروازه است که شامل دروازه نظامیه، دروازه کاخ سفید، دروازه رودخانه، دروازه زعفرانیه، دو دروازه جعفرآباد، دروازه خیابان دربند و دروازه میدان دربند، میشوند.
قناتهای کاخ موزه سعدآباد
قبل از دوران پهلوی و در زمان حکومت قاجار، رودخانه دربند از وسط کاخ عبور میکرد؛ اما با شروع حکومت رضاشاه پهلوی و اضافه شدن کاخهای جدید به کاخ اصلی، دیگر رودخانه دربند قادر به تأمین آب موردنیاز درختان و گیاهان موجود در کاخ نبود. در همان زمان و به دستور رضاشاه، در قسمتهای مختلف کاخ، چندین قنات حفر کردند. این قناتها را نیز میتوان بهعنوان جاذبههای دیدنی این کاخ معرفی کرد. در زیر به نام قناتهای مجموعه سعدآباد اشاره میکنیم:
-
قنات جعفرآباد
-
قنات هراشآباد
-
قنات جوادیه
-
قنات کاخسنگی
-
قنات گلخانه
-
قنات خوابگاه
-
قنات کاخ شمس
-
قنات آبنما
-
قنات قوامالدوله
-
قناتهای دفتر مخصوص
-
قنات کاخ سفید
در دوران حکومت پهلوی، گلها و گیاهان کمیابی از خارج کشور، وارد این کاخ شد. برای آبیاری گلها و گیاهان وارداتی، درختهای چنار، کاج، سیدالاشجار، شاهبلوط، کاج آبی، ارغوان، گلیخ، آقطی، طیفیجات، گلهای لیلیوم، آنمون، میخک، گلایول، داوودی، مینا، بنفشه، شمعدانی، شمشاد و…، از آب قناتها استفاده میشود.
کاخهای مجموعه سعدآباد
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم، در دوران رضاشاه پهلوی چند کاخ جدید به مجموعه سعدآباد اضافه شد. این کاخها بهعنوان مکانهای دیدنی این مجموعه، برای گردشگران جذابیت خاصی دارند. در زیر به معرفی این کاخها میپردازیم:
-
کاخ ملت یا کاخ سفید: کاخ ملت، بزرگترین کاخ مجموعه سعدآباد است. از ویژگیهای کاخ ملت میتوان به وجود مجسمه آرش کمانگیر، مجسمه چکمههای رضاخان، چهار ستون زیبا در ورودی، تالار انتظار، تالار نشیمن، تالار تشریفات، اتاق فرح دیبا، اتاق استراحت، فرشهای دستبافت ابریشم و نقاشیهای یونانی اشاره کرد.
-
کاخ سبز یا کاخ مرمر: این کاخ را با استفاده از سنگهای سبز و مرمر ساختهاند. میرزا جعفرخان کاشی، این کاخ را در طول هفت سال ساخت. خاتمکاری نمای داخلی و طلاکاری دیوارههای کاخ را نیز استاد حسین بهزاد و شاگردانش انجام دادهاند. بخشهای مختلف کاخ شهوند عبارتاند از: تالار آیینه، اتاقخواب، اتاق کار، اتاق انتظار، غذاخوری و… .
-
کاخ شمسالعماره: یکی دیگر از کاخهای معروف سعدآباد، کاخ شمسالعماره است که به خواهر بزرگ محمدرضا شاه، یعنی شمس تعلق داشت. بعد از نقلمکان شمس، آن را به کاخ نگهداری از هدایای سلطنتی تبدیل کردند. امروزه در قسمتهای مختلف این کاخ، لباسها و عکسهای دوران قاجار را قرار دادهاند.
ورود به برخی از کاخهای سعدآباد و بازدید از آنها، برای عموم ممنوع است. برخی از این کاخها، بهعنوان بخش اداری توسط نهاد ریاست جمهوری اداره میشوند. از کاخهای ممنوع مجموعه باشکوه شمال تهران، میتوان به کاخ ملکه مادر، کاخ جدید ولیعهد رضا پهلوی، کاخ فرح دیبا، کاخ احمدرضا و کاخ اختصاصی اشاره کرد.
موزههای مجموعه سعدآباد
یکی دیگر از جاذبههای دیدنی کاخموزه سعدآباد، مجموعهای باشکوه در شمال تهران، موزههای آن است. این موزهها عبارتاند از:
-
کاخ موزه ملت
-
کاخ موزه سبز
-
موزه پوشاک سلطنتی
-
موزه خط و کتابت میرعماد
-
موزه استاد حسین بهزاد
-
موزه سلاحهای دربار
-
موزه آشپزخانه سلطنتی
-
موزه برادران امیدوار
-
موزه هنر ملل
-
موزه هنرهای زیبا
-
موزه استاد فرشچیان
-
موزه آب
-
موزه آلبومهای سلطنتی و اسناد سعدآباد
-
موزه ظروف سلطنتی
-
موزه اتومبیلهای سلطنتی
-
موزه نظامی
بازدید از این موزهها برای تمام گردشگران داخلی و خارجی، هیجانانگیز و جذاب است. در زمان سفر به تهران و مراجعه به کاخ بزرگ سعدآباد، بازدید از موزههای این کاخ را فراموش نکنید.
آشنایی با جاهای دیدنی، هتلها و رستورانهای نزدیک سعدآباد
میدان تجریش، موزه دکتر محمود حسابی، امامزاده صالح، تلهکابین توچال، سورتمه تهران، بام تهران و پارک جمشیدیه، مکانهای دیدنی نزدیک به کاخموزه سعدآباد هستند. از هتلهای نزدیک به این کاخ نیز میتوان هتلهای لوتوس، ویستریا، آسا، سپهر، دیاموند، بلوط و پارسیان استقلال را نام برد. رستورانهای جو گریل فود، چارگاه، روزفر، محنا و دژاوو، تعدادی از رستورانهای نزدیک کاخ هستند.
خرید بلیط تهران و رزرو هتلهای نزدیک به کاخ سعدآباد در فلای تودی
در این مطلب، مکانهای دیدنی کاخ سعدآباد را معرفی کردیم. اگر قصد دارید به شهر تهران سفر کنید و از مکانهای دیدنی این کاخ و سایر جاذبههای گردشگری اطراف آن بازدید داشته باشید، بلیط هواپیما یا ارزان ترین بلیط قطار را بهصورت آنلاین از وبسایت فلای تودی خریداری کنید. در این وبسایت همزمان با خرید بلیط، امکان رزرو آنلاین هتلهای نزدیک به کاخموزه سعدآباد نیز وجود دارد. فلای تودی، معتبرترین وبسایت ارائهدهنده خدمات گردشگری در ایران، همواره سعی دارد با ارائه خدمات باکیفیت، رضایت کامل کاربران خود را بهدست آورد.