سلامت

کنگر چیست؟/ معرفی خواص کنگر برای بدن

کنگر نوعی ماده مغذی است که در ادامه به معرفی خواص کنگر برای بدن می پردازیم.

به گزارش تلنگر؛ در اصل ما دو نوع کنگر داریم، خواص کنگر با توجه به محل رشد و پرورش آن ها کمی متفاوت است.

کنگر چیست؟

کنگر، که در دو نوع اصلی کنگر فرنگی و کنگر وحشی یا  ایرانی یافت می‌شود، گیاهی علفی و یکساله است که بومی مناطق مدیترانه و شمال آفریقا می‌باشد.

ارزش غذایی کنگر

با فهمیدن ارزش غذایی کنگر، متوجه خواص کنگر خواهید شد.

ویتامین C: ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، محافظت از سلول ها در برابر آسیب و کمک به جذب آهن کمک می کند.
ویتامین K: ویتامین K برای انعقاد خون و سلامت استخوان ها ضروری است.
پتاسیم: پتاسیم به تنظیم فشار خون و عملکرد عصب و عضله کمک می کند.
منیزیم: منیزیم برای عملکرد ماهیچه و اعصاب، تنظیم قند خون و فشار خون مهم است.
فولات: فولات برای رشد و تکامل سلول ها، به ویژه در دوران بارداری مهم است.
منگنز: منگنز برای متابولیسم استخوان، عملکرد سیستم عصبی و تولید آنتی اکسیدان ها ضروری است.
آهن: آهن برای حمل اکسیژن در بدن و عملکرد سلول های عضلانی و عصبی مهم است.
کنگر همچنین حاوی فیبر است که به هضم غذا، احساس سیری و کاهش کلسترول کمک می کند. کنگر همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که می تواند به محافظت از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد کمک کند.

معرفی خواص کنگر برای بدن

کنگر شاید خیلی شناخته شده نباشد. این گیاه خواص زیادی برای بدن دارد که در ادامه به معرفی کامل خواص کنگر می پردازیم.

 تقویت سلامت کبد

از جکاله خواص کنگر به تقویت سلامت کبد می توان اشاره کرد. کنگر به دلیل دارا بودن سینارین و اسید کافئیک، به عنوان یک سم‌زدا و محافظ کبد شناخته می‌شود. این مواد به دفع سموم از کبد کمک کرده و از آسیب به سلول‌های کبدی جلوگیری می‌کنند.

 کاهش کلسترول

کاهش کلسترول از موارد دیگر خواص کنگر می باشد. مصرف کنگر به دلیل وجود فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها، می‌تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید را در خون کاهش دهد و در مقابل، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. این امر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

تنظیم قند خون

کنگر به دلیل دارا بودن فیبر و اینولین، می‌تواند به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. این مواد با کند کردن جذب قند در خون، به کنترل سطح قند خون و پیشگیری از عوارض ناشی از دیابت کمک می‌کنند.

بهبود سلامت گوارش

کنگر به دلیل دارا بودن فیبر بالا، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش، رفع یبوست، تنظیم حرکات روده و پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند. این از مهم ترین خواص کنگر به شمار می رود.

 تقویت سیستم ایمنی

کنگر به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و ویتامین A، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها کمک کند.

 ضد التهاب

کنگر به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، می‌تواند به کاهش التهاب در بدن و التیام درد مفاصل، عضلات و ورم مفاصل کمک کند. کسانی استخوان هایشان درد می کند، می توانند از این خواص کنگر بهره ببرند.

منبع مواد مغذی

خواص کنگر

کنگر منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B6، پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و منگنز است که برای سلامتی بدن ضروری هستند.

 کمک به کاهش وزن

 کنگر به دلیل دارا بودن فیبر بالا، می‌تواند به ایجاد احساس سیری در افراد کمک کند و به این ترتیب به کاهش اشتها و لاغری و تناسب اندام کمک کند.

 خواص ضد سرطانی

 برخی تحقیقات نشان داده است که کنگر به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد سرطانی، می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان مانند سرطان کبد، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه کمک کند. سرطان درد بسیار بدی است که شما با مصرف کنگر می توانید از این مریضی ناراحت کننده جلوگیری کنید.

 بهبود سلامت پوست

 ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کنگر به حفظ سلامت و شادابی پوست، افزایش کلاژن‌سازی و کاهش چین و چروک‌های پوست کمک می‌کنند.

تنظیم فشار خون

از جمله مهم ترین خواص کنگر می توان به تنظیم فشار خون اشاره کرد. کسانی فشار خون بالای دارند، اگر در مواد غذایی خود ازط کنگر استفاده کنند، کمک شایانی به آن ها در بهبود فشار خون و سلامت بدنشان دارد.

بررسی‌های علمی نشان داده است مصرف ۱۴ هفته کنگر به صورت پشت سر هم می‌تواند یک راهکار درمانی اصولی برای نجات از فشار خون مزمن باشد.

کاهش علائم ناشی از سندروم روده تحریک‌پذیر

افرادی که درگیر سندروم روده تحریک‌پذیر هستند، یکی از گیاهان دارویی که به آن ها کمک می کند. همین کنگر است. معمولا این سندروم با درد، خستگی، ضعف و کاهش وزن همراه است.

در طب سنتی با مصرف کنگر می‌توان این عارضه را سریع‌تر درمان کرد. در واقع می‌توان گفت کنگر وحشی و فرنگی می‌توانند بخش مهمی از رژیم غذایی افرادی که از این عارضه رنج می‌برند، محسوب شود. بنابراین اگر مشکل گوارشی دارید از این خواص کنگر بهره مند شوید.

 درمان یرقان با کنگر

کنگر از آنجایی ترکیبات صفرا آور دارد، به کمک کبد برای هضم چربی می رود و باعت بالا رفتن ترشح صفرا می شود. از این رو، مصرف کنگر می‌تواند در درمان یرقان، که به دلیل نارسایی کبد در دفع صفرا ایجاد می‌شود، موثر باشد.

جالب است بدانید از زمان‌های گذشته تا کنون از عرق کنگر برای کاهش زردی و یرقان در طب سنتی استفاده می‌شده است.

سلامت قلب

آرتیشک حاوی فیبر و آنتی اکسیدان است که ممکن است به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید LDL (“بد”) کمک کند. این می تواند برای سلامت قلب زنان مفید باشد ، زیرا بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ زنان در سراسر جهان است.

فولات و بارداری

آرتیشک منبع خوبی از فولات است ، یک ویتامین مهم برای زنان باردار. فولات به جلوگیری از نقص لوله عصبی در رشد نوزادان کمک می کند.

سلامت استخوان

آرتیشک حاوی اینولین است ، فیبر پری بیوتیک که ممکن است رشد باکتری های مفید روده را ترویج دهد. این باکتری ها می توانند به جذب کلسیم کمک کنند که برای حفظ سلامت استخوان ها مهم است ، به ویژه که زنان در آینده بیشتر مستعد پوکی استخوان هستند.

چای کنگر فرنگی

علاوه بر خواص کنگر می توان آن را به صورت دمنوش نیز استفاده کرد. می توانید برگ یا ساقه کنگر فرنگی (نه قلب) را در آب بجوشانید تا چای کنگر فرنگی ایجاد شود. این چای گاهی اوقات برای مزایای بالقوه سلامتی آن استفاده می شود ، اما طعم آن می تواند بسیار قوی باشد.

اسموتی کنگر

می توانید کنگر را با سایر مواد مانند میوه ها، سبزیجات، ماست یا شیر مخلوط کنید تا اسموتی ایجاد شود.  کنگر طعم ظریف و افزایش مواد مغذی را به نوشیدنی شما اضافه می کند.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x