10 ترفند هوشمندانه برای آبیاری گیاهان در مسافرت
10 ترفند هوشمندانه برای آبیاری گیاهان در مسافرت یکی از دغدغه هایی است که در تعطیلات طولانی مانند عید نوروز، ممکن است شما را آزار بدهد. اما اگر نمیخواهید پس از بازگشت از تعطیلات با صحنه پژمرده شدن گیاهانتان مواجه شوید، این مقاله را از دست ندهید.
به گزارش تلنگر؛ وقت آن است که در حالت تعطیلات قرار بگیرید و مسئولیت های خود را پشت سر بگذارید! اما قبل از رفتن، مطمئن شوید که بچههای گیاه شما به حساب میآیند. شما به خوبی از آنها مراقبت کردهاید و از دیدن پژمرده شدن آنها در زمان بازگشت متنفر هستید. راه حل هایی برای این امر وجود دارد که سریع، مقرون به صرفه و طولانی مدت هستند. ما اینجا هستیم تا ثابت کنیم که گیاهان شما به پرستار بچه نیاز ندارند زیرا ما شش روش خودآبیاری برای مراقبت از همه گیاهان شما، حتی گیاهان حساس را داریم. هر سیستم آبیاری گیاهان تعطیلات شما را در هنگام برخورد به ساحل راحت می کند.
آبیاری گیاهان در مسافرت با بطری وارونه
گیاهان مناسب آبیاری قطره ای: گیاهانی با آبیاری زیاد
برای چند روز مسافرت مناسب است: ۴ الی ۷ روز + به سایز بطری نیز بستگی دارد.
بطری وارونه یکی از روش های آبیاری گیاهان خانگی است؛ تا در زمان سفر دیگر نگران گیاهان خود نباشید و با خیال راحت خوش بگذرانید.
مرحله ۱: درپوش را سوراخ کنید.
از انبردست برای جدا کردن لایه پلاستیکی داخل کلاهک استفاده کنید. سپس، یک میخ بردارید و آن را با چکش از درپوش آلومینیومی بکوبید و پنج سوراخ کوچک ایجاد کنید. برای اطمینان از اینکه کلاه را تاب نمی دهید، با میخ زدن سوراخ از داخل کلاهک شروع کنید.
مرحله ۲: بطری را با آب پر کنید.
بطری را از درب آن بردارید و تا لبه آن با آب پر کنید. درپوش را دوباره روی درب قرار دهید.
مرحله ۳: بطری را در خاک قرار دهید.
در خاک گیاهی که می خواهید آبیاری کنید، سوراخی حفر کنید. بطری (اول سمت درپوش) را در سوراخی که حفر کرده اید قرار دهید. پس از یک آخر هفته طولانی دوباره پر کنید.
نکته: سایز بطری کاملا به اندازه گلدان و گیاه شما بستگی دارد. اگر در فصل رشد هستید میتوانید کمی کود مایع هم به آب اضافه کنید تا گیاه تقویت شود.
آبیاری قطره ای گلدان با بطری وارونه
آبیاری گیاهان در مسافرت با روش آبیاری قطره ای گلدان با بطری وارونه بسیار روشی پر تکرار است.
مراحل آبیاری گلدان با بطری در خاک
- ابتدا بطری مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- هم میتواند روی در بطری را سوراخ یا درب بطری را کمی شل کنید و یا درب آن را بردارید.
- خاک گلدان را به عمق ۳ الی ۴ سانتی متر کنار بزنید.
- بطری پر شده را به صورت وارونه داخل خاک ببرید.
- پس از این مرحله بررسی کنید که آب از بطری خارج میشود یا خیر، زیرا ممکن است خاک دهانه بطری را مسدود کند.
با انجام این روش میتواند تا چند روز از آبیاری گیاه خود آسوده باشید.
چند نکته مهم آبیاری گیاهان در مسافرت با روش بطری وارانه:
- سوراخ مورد نظر را خیلی بزرگ ایجاد نکنید.
- درب بطری را خیلی شل نبندید.
- حتما از بطری پلاستیکی استفاده کنید.
- به سراغ درب های چوب پنبهای هم نروید.
در این روش دقت داشته باشید که آب به میزان زیادی از بطری خارج نشود، زیرا ممکن است به ریشه گیاه آسیب بزند و آن را از بین ببرد.
آبیاری فیتیله ای گیاهان در مسافرت
برای هیدراته نگه داشتن گیاهان از آبیاری فیتیله ای استفاده کنید. سیستم های فتیله ای خودآبیاری ساده برای جمع آوری هستند و نسبت به روش های دیگر آب کمتری مصرف می کنند.
آبیاری فیتیله ای یک روش کمتر شناخته شده برای آبیاری کارآمد است. من برای اولین بار با این مفهوم سال ها پیش هنگام مطالعه مقاله ای از هند آشنا شدم که در آن از فتیله ها همراه با آبیاری گلدان سفالی استفاده می شد. بعداً انواع سیستمهای آبیاری فیتیلهای را کشف کردم که در مطالعات آزمایشگاهی برای اندازهگیری مصرف آب، گیاهان آبی در تعطیلات، تأمین آب ثابت برای گیاهان در گلخانهها و دانههای اولیه استفاده شده بود . من هیچ تحقیقی در مورد استفاده از آبیاری فیتیله در مزرعه یا باغ پیدا نکردم، بنابراین آن را امتحان کردم. در طول ۳۰ سال گذشته، آزمایشها و آزمایشهای صحرایی زیادی انجام دادهام که به من در درک نحوه طراحی و استفاده از سیستمهای فتیلهای خودآبیاری کمک کردند.
آبیاری فتیله ای از پارچه یا طناب قابل خیس شدن برای انتقال آب از مخزن یا لوله به ریشه گیاه استفاده می کند. آبیاری فتیله می تواند با جریان مویرگی که بالا و بالاتر می رود و در نتیجه جریان آهسته است کار کند. با جریان گرانشی، جایی که آب از فتیله پایین میرود، که جریان سریعی ایجاد میکند. یا توسط ترکیبی از هر دو سیستم. در اینجا نگاهی دقیق تر به هر دو تکنیک داریم تا بتوانید تعیین کنید که کدام یک برای گیاهان شما بهترین کار را دارد.
حمام گیاهان آپارتمانی
آیا می دانستید که می توانید گیاهان خود را حمام کنید؟ بله، مطمئناً میتوانید از گیاهانتان بخواهید تا زمانی که شما یک هفته نیستید، مقداری در آب حمام، دوش بگیرند. به خاطر داشته باشید که این روش برای گیاهانی که به آب زیادی نیاز دارند، مانند گیاهان گرمسیری و گیاهانی که به آفتاب زیادی نیاز ندارند، بهترین کار را دارد، زیرا حمام معمولاً اتاقی است که کمترین میزان نور را دارد.
مرحله ۱: وان یا سینک خود را پر کنید.
وان حمام یا سینک خود را (بسته به تعداد گیاهانی که در زمان رفتن باید از آنها مراقبت کنید) با چند اینچ آب پر کنید.
مرحله ۲: یک حوله بچینید تا وان یا سینک را بپوشاند.
حوله ای را روی آب قرار دهید تا گلدان های گیاهان روی وان خراشیده یا سینک نشوند.
مرحله ۳: گیاهان خود را روی حوله حمام قرار دهید.
گیاهان را در وان یا سینک قرار دهید، مطمئن شوید که گیاهان در گلدان هایی با زهکشی خوب هستند تا آب بتواند از طریق ریشه ها خیس بخورد. این روش باید تا یک هفته از گیاه مراقبت کند.
روش ۲ در حمام گیاهان آپارتمانی
اگر در حمام خانه خود وان دارید راه آب آن را ببندید و تعدادی آجر درون وان قرار دهید. آب را درون وان بریزید تا حدی که کمی روی آجرها را بگیرد. برای آبیاری گیاهان در مسافرت ، گیاهان آپارتمانی را روی آجرها قرار دهید. در این روش به دلیل خاصیت تراوایی آجرها رطوبت میتواند از طریق آنها به گیاهان منتقل شده و آنها را از تشنگی نجات دهد. گیاهان را مستقیما درون آب قرار ندهید چرا که ریشهها دچار پوسیدگی میشوند.
مواد جذب کننده آب برای آبیاری گیاهان در مسافرت تهیه کنید
یکی از لوازم باغبانی که برای آبیاری گیاهان در مسافرت ، در فروشگاهها به فروش میرسد، سوپر جاذبها و ژلهای نگهدارنده آب هستند. میتوانید این ژلهای مخصوص را روی سطح خاک بریزید و کم کم آنها را آبیاری کنید تا اشباع شوند و ژلها دیگر آبی جذب نکنند. حال میتوانید مقدار کمی خاک روی آنها بریزید. با وجود ژلهای نگهدارنده گیاهان تا چند روز آب مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
مالچ برای حفظ رطوبت گیاهان خانگی
یکی دیگر از روش های آبیاری گیاهان در مسافرت ، استفاده از مالچ میتوانید رطوبت گیاهان را تا چند روز تامین کنید. مالچ متشکل از برگ، خاشاک، سنگریزه، پوکه معدنی و حتی براده چوب و خاک اره است که روی سطح گلدان را میپوشاند و از تبخیر و از دست رفتن رطوبت جلوگیری میکند. این مواد را آماده کنید. قبل از ترک خانه آبیاری را بطور کامل انجام داده و سطح خاک را با مالچ به فطر حدود ۵ سانتی متر بپوشانید.
محیا کردن فضای خنک برای گیاهان
گیاهان را در معرض گرما رها نکنید و آنها را در قسمتی از فضای خانه قرار دهید که خنک باشد. در این حالت است که هم از آسیب گرما در امان میمانند و هم آب خود را دیرتر از دست میدهند. فضای خنک خانه حتما باید نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی را هم تامین کند.
استفاده از زیر گلدانی پر از آب
یکی از ساده ترین روش های آبیاری گیاهان در سفر است، استفاده از جزیره میباشد ، اما نباید از این ترفند برای گیاهانی که نیاز به توجه ویژه دارند استفاده کنید. روش جزیره بدون سنگ نه تنها به حفظ آب گیاهان کمک میکند بلکه باعث می شود خاک از ته گلدان نشت نکند و در حالی که شما در سفر هستید همه چیز را خوب و مرتب نگه می دارد.
گلدان هایتان را به یک دوست بسپارید
آخرین روش در آبیاری گیاهان در مسافرت که سادهترین روش نگهداری از گلدان است که آنها را به فرد مطمئنی بسپارید. کلید خانه خود را به همسایه یا یکی از اعضای خانواده بدهید تا در روزهای مشخصی برای نگهداری گلدانها به خانه شما بیایند.
پایان مطلب/س.آ