5 مدل طرز تهیه لوکوم ترکیه خوشمزه و مجلسی
برای دستور پخت شیرینی امروز برای شما طرز تهیه لوکوم ترکیه ای مجلسی را آورده ایم که با 5 طعم متفاوت میتوانید آن را به سادگی در منزل درست کنید؛ پس با تلنگر همراه باشید.
به گزارش تلنگر؛ لوکوم یا همان راحتالحلقوم در زبان عامیانه ایران یک شیرینی پرطرفدار است که در انواع طعمهای مختلف میتوانید، طرز تهیه لوکوم ترکیه خوشمزه و مجلسی را در کمترین زمان یاد بگیرید و آماده کنید. طعمهای مختلفی از آن هم وجود دارد و بنا به سلیقهتان میتوانید موارد گوناگونی از آن را آماده کنید. مرور تاریخ نشان میدهد که ایرانیها هم از حوالی قرن ۱۸ میلادی، لوکوم درست میکردهاند.
۱. طرز تهیه لوکوم ترکیهای ساده
همیشه برای خرید شیرینی فرصت هست اما گاهی خوب است که خودتان دستبهکار شوید. البته با پختن لوکوم میتوانید لذت زیادی از مراحل تهیه و البته مرحله نوشجان کردن، ببرید.
مواد لازم برای لوکوم ساده
برای آمادهکردن شیرینی لوکوم ساده باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:
۲ قاشق چای خوری | روغن زیتون |
۱ لیتر (۴ پیمانه) | آب |
۲ قاشق غذاخوری | آب لیموی تازه |
۳ قاشق غذاخوری | پودر ژلاتین |
۱۳۰ گرم _(۱ پیمانه) | آرد ذرت |
۱ قاشق چایخوری | کرم تارتار |
۲ قاشق چایخوری | اسانس گلاب |
۳۰۰ گرم پودر | شکر |
طرز تهیه لوکوم ترکیه ساده
برای تهیه یک لوکوم ساده در مراحل زیر باید دقت کنید:
ابتدا یک قالب کیک مربعی ۲۰ سانتیمتری را با روغن زیتون چرب کنید؛ سطح و لبههای قالب را با کاغذ نچسب بپوشانید. پس این مرحله باید ۲ پیمانه آب و شکر را در قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود.
کم کم حرارت را بیشتر کنید و بدون همزدن، اجازه بدهید که محتویات قابلمه بهمدت ۲۵ دقیقه در آن غلیظ شوند؛ آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید. در ظرفی دیگر، ژلاتین، آرد ذرت و کرم تارتار را بریزید و با اضافهکردن کمی آب، آنها را بهحالت خمیر درآورید. آرام به خمیر آب اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار بدهید و ۳ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود و بجوشد؛ بهتدریج و آهسته، آب و شکر مرحله نخست را به ترکیب آرد نشاسته و… اضافه کنید و هم بزنید.
درجه حرارت را کم کنید و مواد را بهمدت ۱ ساعت هم بزنید تا ترکیب بهرنگ طلایی روشن دربیاید؛ گلاب و رنگ خوراکی را هم اضافه کنید و بعد مواد را در قالب موردنظرتان بریزید. اجازه بدهید که مواد به دمای محیط برسند و بعد آنها را بهمدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از خروج لوکوم از یخچال، آن را آغشته به پودر شکر کنید و برش بدهید.
۲. طرز تهیه لوکوم ترکیهای مغزدار
درمیان انواع لوکوم ترکیه لوکومهای مغزدار هم خوشمزه و پرطرفدارند. شما میتوانید بنا به سلیقه و ذائقهتان از مواد مختلف مانند گردو، پسته یا فندق برای مغز لوکوم استفاده کنید.
مواد لازم برای لوکوم مغزدار
برای آمادهکردن این شیرینی باید مواد زیر را تهیه کنید:
نشاسته ذرت | یکچهارم پیمانه |
شکر | ۳ پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
آب لیمو | ۳ قاشق غذاخوری |
پسته | سهچهارم پیمانه |
فندق | سهچهارم پیمانه |
آب پرتقال | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی مایع | مقدار لازم |
پودر قند | ۱ پیمانه |
طرز تهیه لوکوم مغزدار
برای تهیه این لوکوم ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:
قالب مناسب را آماده کنید و با کاغذ نچسب بپوشانید؛ پستهها را چند دقیقه در تابه داغ تفت دهید. کنار بگذارید و سپس کار را برای فندقها تکرار کنید. سپس ۱ پیمانه یا ۲۵۰ میلیلیتر آب را به جوش بیاورید، شکر و آب لیمو را اضافه کنید. سپس حرارت را تا حد متوسط کاهش دهید و حواستان باشد که کف تشکیل شود.
کمی صبر کنید تا مخلوط شکر جمع و غلیظ شوند؛ در یک کاسه، نشاسته ذرت را با ۳۰۰ میلیلیتر آب سرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت در آب حل شود؛ سپس این مخلوط را به شربت تهیه شده در بالا اضافه کنید. حرارت را کم کنید و مداوم هم بزنید. بعد از اینکه مخلوط غلیظ شد، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. در ابتدا یک قاشق غذاخوری آب شکوفه پرتقال، پسته تفتدادهشده و رنگ دلخواه را اضافه کنید و خوب هم بزنید؛
در مرحله بعدی باید یک قاشق غذاخوری گلاب، فندق تفت داده شده و رنگ دلخواه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید؛ هر خمیر را در قالبهای از قبل آماده شده تقسیم کنید و سطح آن را تا حد امکان صاف کنید. روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید (بدون تماس با خمیر) و اجازه دهید ۲۴ ساعت خشک شود و خمیر را با یک چاقوی بزرگ صاف به شکل مربع برش دهید؛ برای سهولت برش، چاقو را قبل از هر برش با یک برس با روغن آغشته کنید. در آخر آنها را در ظرفی دیگر که پودر قند و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کردهاید بغلتانید.
۳. طرز تهیه لوکوم ترکیه انار
مواد لازم برای لوکوم انار به شرح زیر میباشد:
آرد ذرت | ۸۰ گرم |
شکر | ۴۰۰ گرم |
آب انار | ۶۰۰ میلیلیتر |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
روغن نارگیل | برای چرب کردن |
طرز تهیه لوکوم ترکیهای انار
در مرحله اول باید قالب مورد نظرتان را با روغن نارگیل چرب کنید و کنار بگذارید؛ آرد ذرت و آب را با هم ترکیب کنید. شکر، آب انار، گلاب (در صورت تمایل) را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار دهید. هم بزنید تا شکر حل شود. سپس حرارت را زیاد کنید و با شروع به جوشآمدن، مخلوط آرد ذرت را اضافه کنید تا ترکیب غلیظ شود. مواد را باید به مدت ۲۰ دقیقه بهآرامی هم بزنید تا غلیظ شود؛ مخلوط را در قالب آماده شده بریزید و بگذارید خنک شود. پس از خنک شدن، مواد را یک ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید، شیرینی لوکوم را برش بدهید و در پودر قند بغلتانید.
۴. طرز تهیه لوکوم ترکیهای پرتقال
طرز تهیه لوکوم پاشا ترکیه یا همان لوکوم پرتقال است. شما میتوانید بنا به میل و سلیقهتان، انواع لوکوم میوه ای را آماده کنید. برای مثال، لوکوم پرتقالی از خوشمزهترین و خوشبوترین انتخابها است.
مواد لازم برای تهیه لوکوم پرتقال
برای آمادهکردن این لوکوم به مواد زیر نیاز دارید:
نشاسته | ۱ قاشق چایخوری |
آب پرتقال | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۳ پیمانه |
آب لیموترش | ۲ قاشق چای خوری |
پودر شکر | ۱٫۵ پیمانه |
طرز تهیه لوکوم پرتقال
در ابتدا باید شکر، آب لیمو و ۲ پیمانه آب را در قابلمه بریزید و آنها را به جوش بیاورید؛ حرارت را کم کنید و بگذارید که شکر حل شود و شربت یک دست تهیه شود. در قابلمهای جداگانه، ۱ پیمانه آب باقیمانده را با آب پرتقال و نشاسته ترکیب کنید؛ بگذارید مواد مرحله قبل به جوش بیاید تا زمانی که رنگ به سمت تیرگی برود.
سپس شربت شکر را از مرحله ۱ اضافه کنید تا مخلوط غلیظ شود؛ روی یک قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مخلوط لوکوم را در آن بریزید و بهطور یکنواخت پخش کنید؛ اجازه دهید تا ترکیب در دمای اتاق خنک شود، سپس بهمدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید؛ قالب فر را روی سطح کاری برگردانید که با پودر شکر پاشیده شده است؛ لوکوم را با چاقوی تیز به شکل مربع برش بزنید و در پودر قند بغلتانید. نوش جان.
طرز تهیه لوکوم ترکیه با طعم شکلات
مواد تشکیل دهنده طرز تهیه لوکوم ترکیه شکلاتی عبارتند از:
شکلات تلخ | ۸۰ گرم |
آب داغ | ½ فنجان |
پودر ژلاتین | ¼ فنجان |
آرد ذرت | ¾ فنجان |
شکر | ۲ لیوان |
پودر قند | ۱ پیمانه |
آب لیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب و وانیل | ۱ قاشق غذاخوری |
پسته | ۲/۱ فنجان |
مراحل تهیه لوکوم ترکیه با طعم شکلات
در گام اول ژلاتین را در آب داغ حل کنید. ۲ پیمانه شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی غلیظ شود. آن را کنار بگذارید. آرد ذرت را الک کنید، پودر قند و شکلات تکه شده را اضافه کنید. دوباره گرم کنید و تا آخر هم بزنید، باید دقت کنید که نباید بجوشد. از روی شعله بردارید، گلاب، آب لیمو، پسته و وانیل را اضافه کنید. سینی پخت ۲۴×۲۴ سانتی متری را چرب کنید و داخل آن کاغذ پخت قرار دهید. مخلوط آماده شده را در این سینی بریزید، بگذارید خنک شود و در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
با استفاده از چاقوی داغ لوکوم را به شکل مربع های دلخواه برش دهید و در پودر کاکائو و اسپرسو بغلتانید. لوکوم کاکائویی شکلاتی عالی شما آماده است و می توانید در کنار یک فنجان چای یا قهوه میل کنید و از آن لذت ببرید. با این که این نوع لوکوم جزو انواع لوکوم های رایج نیست اما ایدهی بسیار خوبی است. برای علاقه مندان به خوراکی های شکلاتی و کاکائویی امتحان آن می تواند تجربهی لذت بخشی باشد.
پایان مطلب/س.آ