تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 22
کد خبر: ۲۱۱۵۶

تاثیر تغذیه در پیشگیری از ام اس

متخصص تغذیه گفت: شواهد علمی بسیاری وجود دارند که اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامت بیماران MS ثابت کرده اند.

تاثیر تغذیه در پیشگیری از ام اس

به گزارش تلنگر، رضا غیاثوند گفت: چربی‌های گیاهی باید به جای چربی‌های حیوانی جایگزین شوند. انواع چربی‌های گیاهی مثل روغن آفتابگردان و روغن گل‌های پامچال (omega3)، مواد با چربی‌های حیوانی مثل ماهی تن، شاه ماهی و ماهی خالدار.


او توصیه کرد: از پختن و مصرف غذا‌های چرب خصوصا گوشت‌های چرب و تمام چربی‌های با منشا حیوانی، فرآورده‌های لبنی پرچرب، سس‌های مایونز و تمامی سس‌های دارای چربی زیاد، غذا‌های بسیار شیرین، کیک، بیسکوئیت، شیرینی و آبنبات، غذا‌های حساسیت‌زا مثل تخم مرغ، شیر، سیب زمینی، گوجه فرنگی، بادمجان، مخمرها، نان گندم و شکر، برخی از میوه‌ها (بسته به واکنش بیمار)، مواد غذایی با رنگ‌های افزودنی (نوشابه‌ها) و مواد نگهدارنده (کنسروها)، ادویه، تمام میوه‌ها و سبزی‌هایی که خوب شسته نشده‌اند، اجتناب شود.


وی افزود: روزانه چربی‌های محدود و انتخاب شده (چربی‌های دارای omega3, omega6)، میوه‌ها و سبزی‌های تازه و تمیز(سبزی‌های دارای برگ سبز پررنگ)، جوانه دانه‌ها خصوصا دانه یونجه که باید موقع شروع به جوانه زدن میل شوند، مایعات مانند آب تازه و تصفیه شده ۲ لیتر(۸ لیوان) در روز، سایر چای‌های گیاهی به جای چای معمولی و آبمیوه رقیق شده مصرف شوند.



شاید برایتان جذاب باشد:



به گفته غیاثوند مواد غذایی علاوه بر رساندن انرژی اولیه به بدن موجب حفظ عملکرد مناسب و تقویت دستگاه‌های مختلف(دستگاه ایمنی، قلب و عروق و اعصاب) می‌شوند که نتیجه آن احساس خوب بودن و قرار گرفتن در شرایط روحی و جسمی مطلوب است که در بیماری‌های مزمن اهمیت زیادی دارد.


برنامه غذایی باید انتخاب شده و شامل مواد مورد نیاز باشد. پس باید قبل از خرید، فهرست سبد خرید خود را از نظر نوع و مقدار اقلام مورد نیاز تهیه کرد.


او گفت: مصرف مناسب و به اندازه ویتامین‌های لازم مانند ویتامین‌های C و E و گروه B و املاح معدنی چون منگنز، منیزیم، مولیبدن، سلنیم و روی نیز در حفظ سلامتی بیماران ضروری هستند و در عین حال مصرف زیاد و نابه‌جای ویتامین هایی چون A می‌تواند خطرناک باشد.

ارسال نظر

فرهنگ و هنر
تیمچه
پربازدید ها
شبکه های اجتماعی