
به گزارش تلنگر؛ نفت و گاز مخصوصا در میادین مشترک نیاز به سرمایهگذاری موثر دارد؛ چرا که کشورهایی که در مخازن با ما مشترک هستند با هزینه بالا و تکنولوژی روز در حال افزایش سهم برداشت هستند.
به همین دلیل توجه هرچه بیشتر نهادهای حاکمیتی به موضوع فشارافزایی و نگهداشت تولید از میدان پارس جنوبی مهم است. با توجه به روند رو به رشد مصرف گاز در کشور و نگرانی جدی درباره ناترازی گاز در سالهای آینده، دولت باید با اتخاذ تدابیر صحیح ضمن بهینه سازی مصرف در بازار نسبت به افزایش بودجه جهت رشد برداشت این مخازن اقدام کند.
در حال حاضر سکوهای فراساحل برای تولید ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز برنامهریزی شده که در شرایط فعلی این مقدار تولید با حداکثر ظرفیت از سکوهای فراساحل در حال انجام است تا کشور دچار ناترازی گاز نشود.
از چالشهای مهم این بخش، تأمین قطعات و تجهیزات یدکی مورد نیاز است که بخشی از ان را دولت باید برنامهریزی کند و بخی نیز نیاز به قانون دارد که باید نمایندگان مجلس، قوانین و مقررات برای تأمین یک سری از کالاهای خاص بهمنظور استفاده در سکوهای پارس جنوبی تسهیل کنند.
در جدیدترین تحولات، دکل حفاری روی موقعیت ۱۱ B در حال فعالیت و آمادهسازی دو حلقه چاه است که پس از نصب عرشه و تکمیل حفاری چاهها، تولید اولیه از این موقعیت آغاز میشود.
انتهای مطلب