به گزارش تلنگر؛ از سوی سازمان تامین اجتماعی، قوانینی برای استفاده از مرخصی زایمان وضع شده که با شکایت سعید کنعانی یکی از فعالان حقوقی حوزه کار به دیوان سازمان تامین اجتماعی، بخشنامه مرخصی زایمان اصلاح شد.
پس از شکایت سعید کنعانی پیرامون «بند ۳۵ بخشنامه شماره ۱۰۰۰/ ۹۹ / ۱۲۰۹۸ مصوب ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹ سازمان تأمین اجتماعی درباره مرخصی زایمان» به دیوان، این سازمان بهصورت ایرادات مطرحشده در شکایت را پذیرفت.
با شکایت یکی از فعالان حقوقی حوزه کار و تأمین اجتماعی به دیوان عدالت اداری در رابطه با ضرورت اصلاح و تغییر آییننامه سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با «مرخصی زایمان»، این سازمان پیش از صدور حکم دیوان موارد مطرحشده در شکایت را پذیرفته و اصلاح این آییننامه را در دستور کار قرارداد.
پس از شکایت سعید کنعانی پیرامون «بند ۳۵ بخشنامه شماره ۱۰۰۰/ ۹۹ / ۱۲۰۹۸ مصوب ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹ سازمان تأمین اجتماعی درباره مرخصی زایمان» به دیوان عدالت اداری، این سازمان بهصورت داوطلبانه اقدام به پذیرش ایرادات مطرحشده در شکایت کرده و موارد اصلاحی دربند ۳۵ بخشنامه را اجرا کرد.
کنعانی در رابطه با این تغییرات اظهار کرد: ازآنجاکه قوانین بالادستی درباره مرخصی زایمان زنان شاغل در مجلس بهمنظور حمایت از خانواده تغییر کرده بود، برخی قوانین در این حوزه در سازمان تأمین اجتماعی نیز باید تغییر میکرد که پس از طرح شکایت به دیوان درباره ضرورت ابطال بخشی از بخشنامه سازمان در این حوزه، مدیران سازمان ایرادهای مطروحه در شکایت را پذیرفته و این بخشنامه را اصلاح کردند.
بر اساس بند ۳۵ بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی، بیمهشده زن میتوانست بر اساس گواهی پزشک معالج حداکثر به میزان ۳ ماه از مدت مرخصی زایمان را (مشروط به اینکه متصل به تاریخ زایمان باشد) استفاده کند. اما دربند الف ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده مصوب مجلس در آبان ماه سال ۱۴۰۰ این مدت به ۹ ماه تمام افزایشیافته بود که همراه با کلیه حقوق و فوقالعادههای دریافتی محسوب میشد.
سازمان تأمین اجتماعی نیز بر این مبنا مدت مرخصی متصل به زایمان به حداکثر دو ماه مرخصی تغییر داده و با بخشنامه ۱۰۰۰/ ۱۴۰۱ / ۷۱۳۴ بخشنامه قبلی را اصلاح کرد. بهاینترتیب دیوان عدالت اداری نیز موضوع شکایت را با اصلاح رخداده منتفی شمرد.
انتهای مطلب/ی.ن