به گزارش تلنگر؛ حدود 40 درصد از حجاج ثبت نام شده در سال 1399 در حج سال 1401 فرستاده شدند و بخاطر محدودیت انجام شده از طرف دولت عربستان همه آنها نتوانستند فرستاده شوند.
با توجه به برخی ابهامات پس از اعلام ۲ نرخی شدن هزینه حج تمتع آینده، سازمان حج و زیارت در اطلاعیه اقدام به روشنگری دراینباره کرد که متن اطلاعیه به شرح ذیل است:
ازآنجاکه بخش اعظم هزینههای اعزام حجاج عزیز بهصورت ارزی است، هزینه تمامشده حج در سال ۱۳۹۹ بر اساس نرخ ارز همان سال محاسبهشده و ارز موردنیاز اعزام این عزیزان بر مبنای نرخ هر دلار برابر حدود ۹۰هزار ریال از بانک مرکزی بر اساس مصوبه هیئت محترم دولت در سال ۱۳۹۸تأمین اعتبار شد.
با توجه به شیوع بیماری کرونا و تصمیم کشور عربستان مبنی بر عدم امکان اعزام حجاج به آن کشور بالطبع اعزام حجاج کشورمان ممکن نشد. این در حالی بود که کلیه هزینههای موردنیاز محاسبه و از حجاج اعزامی آن سال دریافت گردیده بود. پس از تصمیم دولت عربستان و عدم شرایط مناسب برای اعزام حجاج، جلسات کارشناسی متعددی در سطح سازمان حج و زیارت و همچنین با دستگاههای ذیربط برگزار و درنهایت تصمیم گرفته شد ارز تأمینشده برای حجاج ثبت نامی سال ۱۳۹۹ نزد بانک مرکزی به امانت باقیمانده و در زمان اعزام ایشان مبالغ هزینهای ارزی ایشان از این منبع تأمین شود.
حدود ۴۰ درصد از حجاج ثبتنامشده در سال ۱۳۹۹ در حج سال ۱۴۰۱ اعزام شدند و علت اینکه کلیه آنها نتوانستند اعزام شوند محدودیت اعمالشده از سوی دولت عربستان برای کلیه کشورها بود که سهمیه اختصاصی را کاهش داده بودند
حج سال ۱۴۰۲ نیز در پرتو الطاف الهی، طبق اعلام مقامات کشور عربستان بهاحتمالقوی سهمیه تخصیصی به کشورها بهصورت کامل خواهد بود؛ لذا بخشی از حجاج اعزامی کشورمان، زائران ثبت نامی سال ۱۳۹۹ خواهند بود که ارز موردنیاز ایشان در همان سال خریداریشده و هزینه نیز از ایشان دریافت شده و برای بخش دیگر زائران میبایست هزینههای ارزی برابر نرخ ارز تصویبشده سال جاری که بر اساس مصوبه هیئت محترم دولت محاسبه و اعلام خواهد شد، تأمین کنند؛ این موضوع موجب متفاوت بودن هزینههای اعزام حجاج در سال ۱۴۰۲ خواهد شد.
به گزارش فارس، در روزهای اخیر که موضوع هزینه حج تمتع و ۲ نرخی بودن آن مطرح شد، برخی از رسانهها و حتی مسئولان موضوعاتی خلاف واقع بیان کردند. اما همانطوری که در اطلاعیه سازمان حج و زیارت به آن اشارهشده است، دلیل اصلی ۲ نرخی شدن هزینه حج، پرداخت هزینه این سفر معنوی در سال ۹۹ توسط برخی از زائران و همچنین تثبیت آن در بانک مرکزی است.
در سال ۹۹ که ثبتنام حج تمتع انجام شد، به دلیل کرونا بسیاری از سپردهگذاران متقاضی اعزام نبودند و حتی بسیاری از ثبتنام انصراف دادند. بر همین اساس ثبتنام حج تمتع برای افرادی که فیش حج تا آبان سال ۸۶ داشتند هم انجام شد. بااینوجود، بازهم ظرفیت کاروانها تکمیل نشد. درهرصورت دلیل اصلی تفاوت هزینه حج، پرداخت هزینه سفر توسط متقاضیان حج در سال ۹۹ است که این سفر به دلیل شیوع کرونا از سوی عربستان لغو شد و در آن سال سعودیها فقط ۱۰ هزار زائر ساکن عربستان را برای حج تمتع پذیرش کردند.
انتهای مطلب/ی.ن