تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 22
کد خبر: ۲۳۲۹۹

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

کارامل ماکیاتو یک نوع نوشیدنی است که با کارامل تهیه می شود. شاید شما نیز مانند بسیاری از افراد دوست دارید بدانید این نوشیدنی خوش طعم را چگونه می توان در خانه تهیه کرد.

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

به گزارش تلنگر؛ ماکیاتو که در دسته بندی ها با شیر همیشه ترکیب می شود و از اسپرسو بسیار سبک تر ولی از کاپوچینو سنگین تر است و برای اولین بار در ایتالیا تهیه شده است اما در لغت ماکیاتو به معنی لکه دار که علت این نامگذاری مقدار کم فوم روی نوشیدنی است حالا شما وقتی های که دلتان اسپرسو می خواهد ولی دوست دارید با یک طعم ملایم تر آن را میل کنید ماکیاتو بهترین گزینه است. آنها در طعم ها و مزه های مختلف با سیروپ های گوناگون تهیه می شوند که شما می توانید به راحتی این نوشیدنی را در منزل تهیه کنید. امروز در پارسی دی طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی با دستگاه و بدون دستگاه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

کارامل ماکیاتو چیست؟

کارامل ماکیاتو یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو است که از قهوه ، شیر و شربت کارامل تهیه می شود. کارامل ماکیاتو ، مانند بسیاری دیگر از نوشیدنی ها ، یک نوشیدنی ایتالیایی است. نوشیدنی خوشمزه است ، توصیه می کنیم حتما آن را امتحان کنید. برای آموزش ساخت این نوشیدنی خوشمزه ما را دنبال کنید.

تاریخچه ماکیاتو

در یک دهه اخیر، بسیاری از کافی شاپ ها با کیفیت کاری متفاوت این نوشیدنی را تهیه می کنند.آن ها اسپرسو را با یک شیر فوم شده ترکیب کرده و ماکیاتو را آماده می کنند. که اغلب به درخواست مشتری انجام می شود ، کسی که نوشیدنی تلخ تر ، متوسط و یا شیرین تری می خواهد. باید باریستا را در جریان قرار دهد تا متناسب با سلیقه خود ماکیاتو خود را داشته باشد.

کارامل ماکیاتو که ابتدا توسط شرکت استار باکس تولید شد تفاوت زیادی با ماکیاتو خالی دارد و طعم بهتری هم دارد. آموزشی که در بالا برایتان آماده کرده بودیم به شیوه استارباکس بود که طرفداران زیادی هم دارد.

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

ماکیاتو، نوشیدنی کوچکی که معنی لغوی آن در زبان ایتالیایی می شود “لکه دار” یا “علامت دار”. به عبارتی دیگر مقدار شیر در این نوشیدنی به قدری کم است که تنها همچون لکه ای روی اسپرسو دیده می شود. ماهیت و دلیل وجودی ماکیاتو هم برمی گردد به اینکه عده ای می خواستند تلخی اسپرسو را از بین ببرند، اما مقدار زیاد شیر را هم نمی پسندیدند. برای همین هم تا جایی شیر اضافه کردند که تلخی را بپوشاند و همچنان طعم های اصلی اسپرسو را احساس کنند. امری که اگر شما هم این نوشیدنی را بخورید، آن را احساس می کنید.

اما محبوبیت ماکیاتو بسیار کمتر از دیگر ترکیبات اسپرسو با است. هرچند انواع دیگر آن، همچون کارامل ماکیاتو یا لاته ماکیاتو کمی محبوب تر از خوده ماکیاتو هستند و در این مقاله به طرز تهیه آنها نیز خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه کارامل ماکیاتو در خانه

  • سیروپ کارامل ۳ ق غذا خوری
  • شیر پرچرب ۱/۲ پیمانه
  • اسپرسو ۱ شات

طرز تهیه کارامل ماکیاتو ساده به صورت مرحله به مرحله

مرحله اول: افزودن سیروپ

ابتدا لیوان مورد نظر را آماده کنید مقدار گفته شده به شما ۱ لیوان کارامل ماکیاتو خواهد داد. سیروپ کارامل را داخل لیوان بریزید شما می توانید از برندهای خارجی و ایرانی کارامل استفاده کنید.

مرحله دوم: افزودن شیر

شما باید شیر را به دمای ۶۵ درجه برسانید سپس با فرنچ پرس و یا فومر شروع به زدن آن کنید تا فوم دار شود. اگر شما دستگاه اسپرسو برقی دارید شیر سرد را داخل پیچر ریخته و با نازل دستگاه بزنید تا کف دار شود سپس شیر را طی دو مرحله اضافه کنید دو بار پیچر را به سطح کوبیده و روی کارامل بریزید به طوری که روی کارامل فوم شیر باشد.

مرحله سوم: تهیه اسپرسو

برای تهیه اسپرسو باید از موکاپات یا فرنچ پرس یا اسپرسو ساز خانگی استفاده کنید تا ۱ شات فهوه غلیظ داشته باشید شما می توانید از هر روش که دستگاه آن را در منزل دارید اسپرسو را آماده کنید.

مرحله چهارم: تهیه کارامل ماکیاتو

حالا به آرامی اسپرسو روی شیر بریزید تا لایه های چند رنگ ایجاد شود سپس در انتها می توانید برای تزئین مقداری خامه قنادی روی کارامل ماکیاتو بزنید و شکلات چیپسی روی آن بریزید و گرم بنوشید. نوش جان 

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

نکات کلیدی در تهیه کارامل ماکیاتو سرد

  1. مقدار اسپرسو در تهیه این نوشیدنی سلیقه ای می باشد و می توانید تا ۲ شات نیز بریزید.
  2. ماکیاتو داخل لیوان های شیشه ای و بلند بهتر است سرو شود.
  3. زمان سرو این نوشیدنی باید خیلی سریع باشد زیرا فوم روی نوشیدنی به سرعت از بین می رود.
  4. ماکیاتو را می توانید به همراه یخ به صورت سرد نیز تهیه کنید.
  5. این نوشیدنی کنار کلوچه و شکلات بسیار دلچسب است.
  6. می توانید برای تزئین خامه را حذف کنید و با سس کارامل روی فوم شیر خط های ایجاد کنید و با کمک خلال دندان طرح بزنید.

ترکیب اسپرسو با شیر

احتمالا پس از اینکه اسپرسو به عنوان یک نوشیدنی محبوب در جهان گسترش پیدا کرد، برخی در پی ترکیب کردن آن با دیگر مواد رفتند. اما شاید بهترین این ترکیب ها، ترکیب اسپرسو با شیر باشد. ترکیبی که به مرور زمان شکل های مختلفی پیدا کرد. به طوری که امروزه نیمی از منوی کافه ها را نوشیدنی های بر پایه اسپرسو تشکیل می دهند و از این بین نود درصد آنها ترکیب اسپرسو و شیر هستند.

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

حال اگر بخواهیم درباره تفاوتی که شیر در طعم اسپرسو ایجاد می کند حرف بزنیم، قبل از هر چیز باید بگوییم که شیر در مقدار کافئین قهوه هیچ تاثیری ندارد. این یک باور غلط است که مردم فکر می کنند شیر باعث کاهش کافئین قهوه می شود. اما تاثیری که شیر روی اسپرسو می گذارد بیشتر مربوط به ویژگی هایی مانند بادی قهوه (چیزی شبیه به غلظت)، میزان ترشی یا همان اسیدیته قهوه و میزان تلخی آن می شود.

برای مثال از آنجایی که شیر محیطی قلیایی دارد، اسیدیته قهوه و به خصوص قهوه عربیکا را تا حد زیادی مورد تاثیر قرار داده و باعث کاهش آن می شود. همچنین به خاطر غلظتی که دارد بادی نوشیدنی را بالا می برد. علاوه بر این به خاطر آزادسازی قند داخل شیر بر اثر گرما دادن، تلخی اسپرسو را نیز کم می کند.

تفاوت ترکیبات اسپرسو با شیر

شاید بپرسید چرا ترکیبات متفاوتی از اسپرسو با شیر وجود دارد و این ترکیبات چه تفاوت هایی با هم دارند؟ در پاسخ باید گفت ابتدا توجه کنید که میزان قهوه در همه انواع ترکیبات اسپرسو با شیر، همچون طرز تهیه کارامل ماکیاتو برابر است. یعنی چیزی بین 36 تا 40 میلی لیتر عصاره قهوه که به اصطلاح اسپرسوی دبل شات نامیده می شود. موردی که در فرآیند طرز تهیه کافه لاته نیز رعایت می شود.

اما تفاوت اصلی در میزان شیر مورد استفاده در نوشیدنی و همچنین مقدار فوم (یا همان کف) شیر روی آن است. برای مثال مقدار شیر مورد استفاده در کاپوچینو چیزی حدود 110 تا 140 میلی لیتر است و در ترکیبی مانند ماکیاتو اندازه دو یا سه قاشق چای خوری.

همچنین درباره میزان فوم می توان گفت در ترکیبی مانند کرتادو یا فلت وایت، فوم شیر باید کمتر از یک سانت باشد. اما کاپوچینو یا لاته می توانند تا 3 سانت هم فوم داشته باشند.

پس هنگامیکه به کافه می روید و می خواهید یکی از نوشیدنی های ترکیبی اسپرسو با شیر را سفارش دهید به این تفاوت ها دقت کنید. چراکه بسیار پیش آمده شخصی ماکیاتو سفارش داده و انتظار داشته لاته برایش بیاورند. بعد هم که حجم کم شیر آن را دیده شاکی شده است!!!

طرز تهیه کارامل ماکیاتو خانگی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه کارامل ماکیاتو با طعمی متفاوت

  • پودر قهوه اسپرسو : 20 گرم ( یک شات قهوه اسپرسو )
  • شیر : سه چهارم فنجان ( 180 میلی لیتر )
  • شربت وانیل : 30 میلی لیتر
  • شربت کارامل : 30 میلی لیتر
  • دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات
  • ماگ یا فنجان بلند

طرز تهیه

  • در ابتدا باید گفت که دو روش برای طرز تهیه کارامل ماکیاتو وجود دارد. اول اینکه فقط از شربت وانیل استفاده کنید و شربت کارامل را بصورت تزئینی روی نوشیدنی خود بریزید و دوم اینکه شربت وانیل را حذف کرده و فقط از کارامل استفاده کنید.
  • اگر از شربت وانیل استفاده می‌کنید 30 میلی لیتر از آن را کف ماگ بریزید. این شربت را می‌توانید خودتان در منزل تهیه کرده و یا بصورت آماده خریداری کنید. اگر از کارامل استفاده می‌کنید نیز همین کار را انجام دهید.
  • در مرحله‌ بعد باید کف شیر را آماده کنید. تهیه‌ کف شیر به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. اگر از دستگاه اسپرسو ساز استفاده می‌کنید، می‌توانید به راحتی توسط نازل بخار آن کف شیر تهیه کنید. روش‌های دیگری نیز مانند استفاده از همزن‌های مختلف یا کف شیر سازهای برقی نیز برای اینکار وجود دارد.
  • استفاده از فرنچ پرس نیز یک گزینه‌ دم دست و راحت برای تهیه کف شیر است.
  • پس از اینکه کف شیر آماده شد آن را روی شربتی که از قبل درون ماگ ریخته‌اید، بریزید.
  • حالا نوبت تهیه‌ یک شات اسپرسو است. تهیه‌ قهوه اسپرسو را نیز می‌توانید از طریق اسپرسوسازهای برقی، گازی و یا اسپرسوسازهای همراه انجام دهید. البته توصیه می‌شود جهت دستیابی به بهترین کیفیت اسپرسو، از دستگاه‌های برقی استفاده کنید.
  • پس از تهیه‌ یک شات اسپرسو، آن را به آرامی و از کنار روی کف شیر بریزید، بطوریکه به بصورت کامل به زیر کف شیر برود.
  • در آخر نیز از شربت کارامل جهت تزئین و به وجود آمدن طعمی ویژه روی کف شیر استفاده کنید. حالا نوشیدنی خوشمزه‌ شما آماده است، با لذت نوش جان کنید!

نکته: همچنین شما می‌توانید از یخ در طرز تهیه کارامل ماکیاتو استفاده کنید که در این صورت به آن آیس ماکیاتو می گویند. بهتر است یخ را قبل از اضافه کردن قهوه به مخلوط به آرامی درون لیوان بریزید و بعد قهوه را به آن اضافه کنید.

همچنین دقت داشته باشید که برای تهیه‌ این نوشیدنی باید صبر و حوصله داشته باشید تا بتوانید یک فنجان ماکیاتو کارامل زیبا و خوشمزه تهیه کنید.

انتهای مطلب/م.ع

برچسب ها: قهوه
ارسال نظر

فرهنگ و هنر
تیمچه
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین
شبکه های اجتماعی