اگر به دنبال تحصیل در این دانشگاه ها باشید، بی شک حداقل یک بار نام آزمون یوس به گوشتان خورده است. آزمون یوس آزمونی است که که فارغ التحصیلان مقطع دیپلم متوسطه تبعه های خارجی، جهت ورود به دانشگاه های ترکیه شرکت کنند و نمره قبولی را کسب کنند. در مقاله امروز می خواهیم این آزمون را برای شما شرح دهیم. با مقاله آزمون یوس ترکیه همراه توران آکادمی باشید.
همانطور که کمی پیش عنوان کردیم، آزمون یوس ترکیه آزمونی است که افرادی که در مقطع دیپلم متوسطه تبعه های خارجی، برای ورود به دانشگاه های ترکیه در آن شرکت می کنند و طبق نمره و امتیازی که به دست ی آورند، مجاز به انتخاب رشته و تحصیل در دانشگاه دولتی ترکیه مورد نظر خود باشند. اکثر داوطلبان برای آمادگی و قبولی در آزمون یوس با نمره بالای 90، باید کلاس های یوس به صورت حضوری یا آنلاین شرکت کنند.
-به طور کلی آزمون یوس برای حضور و پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه برگزار می شوند. البته بعضی از دانشگاه های خصوصی هم با این آزمون دانشجو پذیرش می شوند.
-آزمون یوس هر سال یک بار در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه برگزار می شود. (اگر مشکلاتی پیش بیاید مانند پاندمی و همه گیری ویروس کرونا، برگزاری امتحان یوس از طریق دانشگاه های ترکیه با تاخیر انجام خواهند شد.)
-این آزمون در روز های اعلام شده از طریق دانشگاه به صورت جداگانه و در حوزه اصلی دانشگاه مربوطه برگزار می شود. البته با توجه به بخشنامه جدید سازمان یوس ترکیه برنامه ریزی بر طبق این است که آزمون myos tryos یا یوس مرکزی برگزار می شود. تا کنون در زمان نگارش مقاله جزئیات این بخشنامه اعلام نشده لذا به محض دریافت اطلاعات بیشتر اطلاع رسانی می شود.
-زبان دفترچه سوالات آزمون یوس به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی طراحی و ارائه می شود و داوطلبین هنگام ثبت نام آن ها را انتخاب می کنند. (در برخی از آزمون های یوس دانشگاه های ترکیه، تست ها به زبان فارسی نیز ارائه می شوند. اما در مجموع نود درصد عبارات و سوالا این آزمون بر مبنای اعداد و ارقام است که داوطلبین به خواندن متن نیازی ندارند.)
بر اساس جدید ترین اخبار و بخشنامه سازمان یوک با وجود اینکه در سال 2010 تا به امروز آزمون های یوس از طریق دانشگاه های ترکیه برگزار می شد، تصمیم گرفته شد که آزمون یوس از سال 2022 به بعد، مجددا توسط سازمان سنجس به صورت مرکزی و یکپارچه صورت بگیرند. داوطلبیان رشته پزشکی، دندان پزشکی، دارو سازی، حقوق و مهندسی موظف اند در آزمون MYOS و جدیدا با نام TRYOS شرکت کنند.
آزمون خارجی یوس آخرین بار توسط OSYM در سال 2010 برگزار شد و بعد از آن فرایند های جذب دانشجویان بین المللی به دانشگاه های ایران واگزار گردید. دانشگاه های ما از این وضعیت استقبال کردند و فرآیند پذیرش دانشحو از خارج از کشور توسط دانشگاه های ما با شیوه های متفاوتی انجام شد.
این آزمون دارای دو بخش اصلی است. بخش اول هوش، دانش ریاضی و هندسه شما را مورد ارزشیابی قرار می دهد. بخش دوم سوالاتی در حوزه زبان ترکی می باشد. زبان دفترچه سوالات به دو زبان فارسی و انگلیسی طراحی شده است و هر داوطلب به زبانی پاسخ می دهد که هنگام ثبت نام آزمون یوس مشخص کرده است.
نمره این آزمون از 100 محاسبه شده و در صورتی که 4 سوال را غلط جواب دهید، یک جواب درست حذف خواهد شد. البته لازم به ذکر است حتی دانش آموزانی که با معدل دیپلم متوسط از مدارس ایران فارغ التحصیل شده اند، به راحتی می توانند سوالات هوش و ریاضی این آزمون را پاسخ دهند.
بخش دوم سوالات که به سوالات مربوط به زبان ترکی مرتیط است، تنها برای کسانی اهمیت دارد که تصمیم به تحصیل به زبان ترکی دارند. در صورتی که می خواهید از طریق ارائه مدرک زبان تافل با آیلتس از دانشگاه های ترکیه پذیرش بگیرید دیگر لازم نیست به بخش سوالات زبان ترکی پاسخ دهید.
همانطور که اشاره کردیم، در حال حاضر آزمون یوس از طریق دانشگاه ها و به صورت جداگانه برگزار می شود. همچنین هر دانشگاهی هم در یک زمان مجزایی آزمون یوس را برگزار می کند. اما معمولا در ماه فروردین یا همان آپریل میلادی زمان ثبت نام این آزمون در دانشگاه های مختلف بوده و دانشگاه های مختلف آزمون یوس را در بازه زمانی میان اردیبهشت ماه تا تیر ماه برگزار می شود. بر اساس دانشگاهی که در آن آزمون یوس را ثبت نام و شرکت کرده اید، نتیجه آن معمولا دو هفته بعد از برگزاری آزمون در سایت دانشگاه برگزار کننده، انتشار می یابد.
از آنجایی که شیوه برگزاری آزمون یوس هر دانشگاه
ترکیه با دانشگاه های دیگر متفاوت است و حتی امکان دارد سطح سوالات آزمون YOS یک دانشگاه بالاتر یا پایین تر از دانشگاه دیگر باشد و یا دانشگاه دیگر آزمون یوس را در چند مرحله برگزار می کند. از همین رو هزینه ثبت نام این آزمون در دانشگاه های مختلف به یک شکل نمی باشد. در ادامه هزینه های ثبت نام این آزمون را در چند دانشگاه مختلف با هم مقایسه می کنیم.
دانشگاه الوداغ: 400 لیر
دانشگاه جراح پاشا: 500 لیر
دانشگاه قاضی آنتپ: 300 لیر
دانشگاه ارجیس: 375 لیر
دانشگاه هارران: 150 لیر
دانشگاه کاردانیز تکنیک: 400 لیر
دانشگاه مایس سامسون: 400 لیر
-اعداد گویا و اعشاری
-توان و رادیکال
-نسب و تناسب
-معادلات و نامعادلات
-قدر مطلق
-منطق
-تابع ها
-مجموعه ها
-چند جمله ای
-مثلثات
-مشتق
-لگاریتم
-سری و دنباله
-تابه درجه دو و سهمی
-اصول شمارش
-توابع خاص
-انتگرال و کاربرد آن
-سری های اعداد
-یافتن روابط شکل ها
-دوران، تقارن، قیچی
-تاس
-اپراتور و جدول های اپراتوری
-ترازو