به گزارش تلنگر؛ این بندها از قوانین چه میگویند؟
تبصره دو ماده پنج قانون مطبوعات از این قرار است: «مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازمالاتباع است. در صورت تخلف، دادگاه میتواند نشریه متخلف را موقتاً تا دو ماهتوقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید.»
همچنین ماده شش این قانون تصریح میکند که «نشریات جز در موارد اخلال به مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی که در این فصل مشخص میشوند آزادند.» یکی از این موارد اخلال، در بند یازده مشخص شده است: «پخش شایعات و مطالب خلاف واقع و یا تحریف مطالب دیگران.» براساس دلایل ذکر شده در رای توقیف، یک یا چند مورد از موارد بالا باعث توقیف این روزنامه شده است.
«امیر اقتناعی» مدیر گروه رسانهای این روزنامه در این مورد به «ایسنا» گفته: «در این راستا فردا دوم اسفندماه ۱۴۰۱ جلسهای برای مشخص شدنِ علّت این تصمیم و گفتگو با مسئولان مربوطه در وزارت ارشاد خواهیم داشت.» اقتناعی همچنین این تصمیم را غافلگیرانه دانسته و گفته: «تصمیم توقیف این روزنامه بهصورت کاملاً ناگهانی اعلام شده و مدیرانِ روزنامه و اعضای تحریریه را بهنوعی غافلگیر کرده است. حتی سوژهها و گزارشهای منتشرشدۀ چندوقت اخیر نیز محلِ گفتوگویی بین ما و هیات نظارت نبوده است که در شرایط فعلی دلیلی کافی برای توقیف روزنامه باشد.» او علاوه بر این با اشاره به نزدیکی شب عید گفته این تصمیم «فشار و مشکلات زیادی را برای اعضای تحریریه و دیگر همکاران این رسانه بهوجود خواهد آورد و صدمات بسیاری را به آنها و خانوادههایشان خواهد زد.»
اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی، درباره تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات و توقیف این روزنامه، بعدازظهر دوشنبه، به خبرنگاران گفت: «بر اساس شنیدههای ما، رئیسجمهور و اعضای هیات دولت از تیتر طغیان گوشت عصبانی شدهاند و به تبع آن، وزیر ارشاد از هیات نظارت خواستار توقیف روزنامه شده است. اینها را شنیدهایم، اما نمیدانیم چقدر صحت دارد گرچه میدانیم پرونده روزنامه سازندگی در دستور کار جلسه امروز هیات نظارت نبوده و مساله گوشت هم مساله امنیتی نیست که بخواهند خارج از نوبت و سریع به ان رسیدگی کنند.»
منتجبی به منع شدن رسانهها از اطلاعرسانی درباره نرخ ارز و طلا توسط شورای امنیت کشور اشاره کرد و ادامه داد: «ما تا امروز اطلاع نداشتیم که حرفزدن از قیمت گوشت هم ممنوع شده است.»
او به این پرسش که مطمئن هستید دلیل توقیف، گزارش امروز روزنامه درباره افزایش قیمت گوشت بوده، پاسخ داد: «بله، من پرسوجو کردم و گفتند گزارش امروز بهانه اصلی توقیف روزنامه بوده و آقایان از اینکه گفتهایم قیمت گوشت افزایش داشته، بسیار ناراحت شدهاند.»
سردبیر روزنامه سازندگی در توضیح محتوای تیتر یک امروز این روزنامه که به توقیفش منجر شد، گفت: «ما در این گزارش به شکل مستقیم هم به قیمتها اشاره نکردهایم و تنها نشان دادهایم که گوشت از سفره فرودستان، کارگران، حتی کارمندان و طبقه متوسط حذف شده است. نمیدانم اگر ما با فونت هزار تیتر بزنیم که گوشت کیلویی ۱۰۰ هزار تومان یا دلار ۱۰ هزار تومان شده است، واقعیت تغییر میکند یا نه، اما ظاهرا آقایان چنین انتظاری دارند.»
منتجبی ادامه داد: «در چند روز گذشته، بارها افزایش قیمت گوشت در رسانهها منتشر شده است و ما اولین رسانهای نبودیم که به آن پرداختیم؛ بنابراین میتوانیم نتیجه بگیریم که مساله این است که چرا روزنامه سازندگی به این مساله پرداخته است.»
او در تحلیل دلایل برخورد سخت هیات نظارت با گزارش دوشنبه روزنامه سازندگی گفت: «تحلیل خودم این است که این توقیف، تاوان تیتر «دور افتخار با بورکینافاسو» است که چند وقت پیش منتشر کردیم. وقتی آن گزارش منتشر شد، روزنامه تحت فشارهای بیسابقهای قرار گرفت تا جایی که بحث توقیف هم مطرح شد. شنیدیم همان روز وزارت ارشاد خواستار توقیف روزنامه شده، اما هیات نظارت آن روز زیر بار نرفته بود.»
سردبیر روزنامه توقیفشده سازندگی با بیان اینکه مصوبه شورای امنیت درباره منع رسانهها از صحبت درباره افزایش قیمتها به ما ابلاغ نشده، ادامه داد: «مشکل با منع رسانهها از اطلاعرسانی حل نمیشود. دائم گفته میشود مرجعیت رسانهای به خارج از کشور منتقل شده است. مرجعیت چگونه بازمیگردد؟ اینگونه که ما صدای مردم باشیم و بپرسیم نتایج سرعت گرفتن قطار پیشرفت چیست و چه حاصلی برای سفره مردم داشته است؟ اگر بگوییم گوشت گران نشده یا قیمت دلار به ۵۰ هزار تومان نرسیده است، مسائل حل میشود؟»
منتجبی در پایان گفت: «توقیف روزنامه سازندگی یک پیام صریح برای همه رسانهها و مطبوعات دارد؛ اینکه هیچکس حق ندارد به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کند، چون دولت آقای رئیسی از طرح این موضوعات خوشش نمیآید!»
بر اساس پیگیری مصادیق اخباری که باعث توقیف این روزنامه شد به شرح زیر است:
۰۱/۱۲/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "طغیان گوشت" انتخاب کرده و در آن، با اشاره به افزایش قیمت گوشت و حذف آن از سفره طبقه متوسط، سرعت فقر را در کشور بالا عنوان کرده و در ادامه، مدعی فرو رفتن در باتلاق ابرتورم در دولت سیزدهم شده است.
۲۰/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "هراس شیراز" انتخاب کرده که در آن مدعی نقش همسر معاون رئیس جمهور در امور زنان در موضوع تخریب بافت تاریخی شیراز شده است.
۱۹/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "سهم عوام سهم خواص" انتخاب کرده و در آن سهم حامیان دولت و اصولگرایان در بودجه سالانه را بیشتر از مردم عنوان کرده و در ادامه، به نقل از اقتصاددانان بودجه ریزی در کشور را در راستای حامی پروری دانسته است. همچنین در این مطلب، اعطای رانت و امتیاز به شرکای سیاسی را از مشخصههای اصلی سیاست در کشور دانسته و در ادامه، بودجه سالانه کشور را به عنوان بهترین ابزار برای حمایت از حامیان معرفی کرده است
۱۶/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "خراج از مردگان" انتخاب کرده که در آن به موضوع لایحه هزینه نگهداشت سالیانه قبور به شورای شهر از سوی شهردار تهران اشاره دارد.
۱۳/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "دولت بی سرمایه" انتخاب کرده که در آن ضمن گفتگو با حسین مرعشی، ضمن بررسی تبعات طرح مولد سازی دارایهای دولت، این طرح را به عنوان عامل جبران کسری بودجه عنوان کرده است.
۱۲/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "مخمصه" انتخاب کرده و در آن، با اشاره به آغاز شروع به کار جشنواره فیلم فجر، مدعی سنگینی سایه سیاست بر روی آن شده و در ادامه، دلیل این اتفاق را مسائل سیاسی اخیر و تحریم جشنواره از سوی برخی بازیگران دانسته است.
۱۰/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "دوئل زنانه" انتخاب کرده که در آن، با اشاره به شعار «زن، زندگی، آزادی» آن را به نقل از انسیه خزعلی، شعار انقلاب اسلامی دانسته و در ادامه، به نقل از معصومه ابتکار، این شعار را با ملاکهای کشور همخوان دانسته است.
۰۹/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "حراج بدون نظارت" همراه با تصویری از معاون اول رئیس جمهور انتخاب کرده و در آن، مولد سازی و مدیریت دارایی دولت را یادآور واگذاری غیر اصولی مخابرات و مهاب قدس دانسته و در ادامه، مصونیت قضایی برای معاملات دولتی را یک بدعت عجیب عنوان کرده است
۰۳/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "اثر باد بیشتر از اثر مسوولان است" انتخاب کرده که در آن، با اشاره به اظهارات رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، مدعی احتمال وجود بنزین آلوده و تاثیر آن در آلودگی هوا شده است.
۰۲/۱۱/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "دور افتخار با بورکینافاسو" انتخاب کرده و در آن، با اشاره به برگزاری کنگره بین المللی «بانوان تاثیرگذار» از سوی همسر رئیس جمهور، نسبت به دستاورد آن تشکیک ایجاد کرده و در ادامه، برگزاری آن را با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور مورد انتقاد قرار داده است. در این مطلب، برگزاری این کنگره را عاملی برای هدر دادن سرمایه عنوان کرده و در ادامه، این اتفاق را در راستای اقدامات نمایشی و ادبیات شعاری در دولت سیزدهم دانسته است.
۲۵/۱۰/۱۴۰۱
روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "زیر صفر" انتخاب کرده که در آن، با اشاره به رتبه دوم ایران در ذخیره گازی جهان، دولت را به اجرای سیاستهای پوپولیستی در راستای افزایش قیمت انرژی و گاز در کشور متهم نموده است.
۰۷/۱۰/۱۴۰۱
- روزنامه سازندگی تیتر یک خود را "عذرخواهی کنید" انتخاب کرده و در آن با اشاره به اظهارات سید حسین مرعشی در مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران، برخی صداهای منعکس شده از سوی تریبونهای جمعه را مصداق بی اخلاقی و بی مبالاتی دانسته و در ادامه، نسبت به تامل بیشتر در سخن گفتن از سوی ائمه جمعه تاکید کرده است.
صفحه ۳ روزنامه سازندگی مورخ ۲۶/۱۱/۱۴۰۱ مطلبی به قلم محمدرضا علی حسینی
"... سیستم فرهنگی جمهوری اسلامی این ۴۴ سال انحرافاتی داشته و اغلب اسیر روزمرگی یا به فکر مسائل فرعی و شخصی بوده است. برای همین هم شخصی مانند پرویز ثابتی... میتواند بیاید و ادعا آزادی را مطرح کند. به نظر من برخی از مسئولین باید خجالت بکشند که تحت تاثیر مسائل اقتصادی و اختلاسها و چپاولها نتوانستند، کار فرهنگی مناسبی بکنند تا امروز کسانی مثل ثابتی و دیگر شکنجهگران ساواک بیایند و برای ما ادعای آزادی و دموکراســی و حقوق بشــر بکنند... به نظر من بازگشت ثابتی به صحنه به دلیل کمکاری و اشتباهات مدیران جمهوری اسلامی است که بر سر مبارزان و فداکاران این کشور آورده است... "
صفحه ۳ این روزنامه مورخ ۲۵/۱۱/۱۴۰۱ مطلبی به قلم محمد رضا جوادی یگانه
"... تغییرات در انقلاب، درسـت یا نادرست، خواسته یا ناخواسته، آگاهانه یا ناآگاهانه، بخش جمهوری را فدای بخش اسلامی کرد و آزادی سیاســی را وانهاد و امروز در ادبیات رسمی کمتر نشانی از آزادی سیاسی است... مشخص است که در انقلابی با آن همه امید و انرژی، وقتی جای اصل و فرع عوض میشود؛ استبکارستیزی را جایگزین توسعه میکند... چنین خواستی میخواهد به جای همه مردم، تنها با بخشی از مردم کار کند. کم و بیش آزادیها مشروع آن دسته دیگر را هم نادیده بگیرد... هدف اصلی مردم هنوز همان توســعه است: یک زندگی آباد، آزاد و مسـتقل... آنچه موجب شده تا استبداد (پهلوی) و ترور (مجاهدین) مدعی آزادی شوند، ترکیب فراموشی و شرم نزد مردم و عدم اصلاحات در نظام است و این ترکیب، ترکیب نگران کنندهای است... چنانچه... پیشنهاد اصلاح و ترمیم ساختار برای تحقق ارزشها و اهداف انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن پذیرفته نشود، معترضین ممکن اســت به هر چیزی تن دهند: حملــه نظامی خارجی، استبداد ملوکانه، یا آنارشیسم و جنگ خیابانی. اما هنوز اصلاح امکان پذیر است، یک اصلاح ساختاری میتواند امید به اصلاح را زنده و دومینوی بهبود را آغاز کند... "
صفحه ۳ روزنامه سازندگی مورخ ۰۶/۱۱/۱۴۰۱ مطلبی به نقل از خبرگزاری ایلنا و به قلم سعید شریعتی
"... میثاق میان جامعه و حاکمیت... به شدت لطمه دیده و بنیان اعتماد اجتماعی از بین رفته و اجزای مختلـف جامعه به انحای گوناگون نسـبت به مسئولان بیاعتماد هستند... ما چارهای نداریم جز اینکه الگوی حکمرانی را عوض کرده به سمت حکمرانی خوب حرکت کنیم... اینها بحرانهایی است که از پس هم به وجود میآید. تا وقتی به این مسائل فکر جدی نشود این پدیدهها قهری است و نیاز به دشمن نیست. امروز گویی برخی در سیستم علیه آن کار میکنند... در گذشته گفتگوهایی میان برخی از شخصیتها اصلاحطلب با ســران نظام در جریان بود، اما طبق اخباری که دارم، متاسفانه این گفتگوها متوقف شــد و گویا شنیدن حرفهای اصلاح طلبان خوشایند برخی نبوده است... "
صفحه ۳ روزنامه سازندگی مورخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۱ مطلبی به قلم مهرداد احمدی شیخایی
"... فرض کنید که همه راههای کنش اجتماعی در شــرایط فشار بسته باشد، در این حالت اگر جامعه مانند یک پلنگ زخمی رفتار کند، چیز غریبی نیست و جای تعجب ندارد، تعجب آنجاسـت که انتظار داشته باشیم در شرایط فشار و در حالتی که هیچ راه گریزی هم وجود ندارد، مردم از خود واکنشی نشان ندهند. برای همین کنشها اجتماعی بعضاً خشن در این وضعیت اجتناب ناپذیر اســت... اینکه تنگناهای سیاســی- اقتصادی به حد اعلای خود برسد و از طرفی فشارهای اجتماعی هر روز بیشتر شود... از یک سو بعد از استقرار دولت یکدست به مردم مژده صیانت نیز داده شود... مانند همان بستن آخرین گریزگاهها بر پلنگ زخمی اســت. برای همین کاملاً طبیعی بود که با اولین جرقه، این خرمن آماده اشتعال آتش بگیرد... وقتی مردم حتی به اندازه تغییر مجریان و قانون نویســان در تصمیمات سهیم نیستند... آیا خیلی دشوار است که واکنششان را پیشبینی کنیم؟ نمیشود بر پیکر نحیف این مردم از هر سو زخمی وارد شود و بعد انتظار واکنش هم نداشته باشیم. من که گمان نمیکنم حاکمیت یکدست به این موضوع توجه نداشته باشد... "
صفحه ۳ روزنامه سازندگی مورخ ۰۶/۱۱/۱۴۰۱ مطلبی به قلم محمد توسلی
"... مهنـدس بــازرگان و همراهان ایشان از همان دهه ۲۰ همزمان برنامههای آگاهی بخشی، راهبرد توانمندسازی جامعه را نیز از طریق ایجاد و تقویت نهادها مدنی در اولویت برنامههایش قرار دادند تا ضمن فراهم شــدن بستر آگاهیبخشی زمینه برای تقویت روحیه کارجمعی فراهم شود... در دهه ۴۰ تاسیس نهضت آزادی ایران با مشارکت کادرها تربیت شده در نهادهای مدنی و نهضت مقاومت ملی برای تداوم رسالت آگاهی بخشی و رفع موانع گذار به آزادی و دموکراسی... "
در صفحه اول روزنامه سازندگی مورخ ۱۸/۱۱/۱۴۰۱ سرمقالهای به قلم مصطفی هاشمی طبا
"... کل روال اجرای این ایده به خصوص بحث مصونیت سازی هیات [مولدسازی]خلاف قانون اساسی است چرا که همه مردم در برابر قانون اساســی یکســان هستند... این اظهار حتی زیر ســوال بردن شأن و جایگاه قانونی قوه قضائیه است... مساله هم ابهام دارد هم از اساس غیرقانونی است... وظایف مجلس و نمایندگان مجلس در بحث نظارت، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در اجرای این طرح و مصوبه چیست؟... این طرح تنها یک تنش روانی به جامعه داد و مانند بسـیاری از موارد دیگر که قابل اجرا نبوده، قابل اجرا نخواهد بود... "
صفحه اول روزنامه سازندگی مورخ ۲۶/۱۱/۱۴۰۱
"... تشدید ناامنیها ســروش را بر آن داشت که بارها به رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه وقت نامه بنویسد و طلب امنیت و آرامش کند و هشدار دهد... برای دولت و حکومت یک کشور فخری و فضیلتی نیست که دانشگاهیان و هنرمندانش، مظلــوم و مرعوب به جرم ابراز آراء خود در هراس و ناامنی به سر برند و از اظهار سرمایههای فکری و هنری خود خائف باشند و جان و معیشت و آبروی خود را معروض هتک و حمله غوغائیان ببینند... به دنبال چنین آراء و نظراتــی، عرصه را بر سـروش تنگ کردند و مانع از تدریس او در دانشگاه شدند... دهه ۷۰ تنها از طریق ماهنامه کیان و چاپ کتابهایش نظرات و افکار خود را به عرصه عمومی منتقل میکرد، اما پس از سال ۸۸ او دیگر به ایران نیامده... "
عباس عبدی: توقیف سازندگی از آثار عصبانیت است. با عصبانیت ارز و گوشت و… ارزان نمیشود. هنگامی که دولت عصبانی میشود چرا جوانان و مردم نشوند؟
حسین انتظامی: از استنادات توقیف روزنامه سازندگی توسط هیأت نظارت بر مطبوعات، تبصره زیر است. متأسفانه به جمله دوم توجه نشده
«مصوبات شورایعالی امنیت ملی برای مطبوعات لازمالاتباع است. در صورت تخلف، دادگاه میتواند نشریه متخلف را موقتاً تا دو ماه توقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید»
عبدالله گنجی: جای هیات نظارت بودم به جای توقیف روزنامه سازندگی (اگر فقط علت، تیتر گوشت است) مدیران روزنامه و خبرنگار سرویس اجتماعی اش را میبردم چند مکانی که گوشت٢٣٢هزار تا٣٣٠هزار تومان توزیع میشود و میگفتم ببینید وگزارش تهیه کنید و فردا تیتر یک کنید. فیلم بازدیدشان را هم از سیما پخش میکردم
بهروز بهزادی: یک سوآل در باره توقیف روزنامه سازندگی
گران شدن هر روزه گوشت و مرغ و میوه و در کل مایحتاج خوراکی و پوشاک خانوارها و سر به فلک کشیدن قیمت خانه و اتومبیل و خدمات و در کل تورم هار موجود از نظر عارف و عامی پنهان نیست.
چرا روزنامه یی که از این گرانیها خبر میدهد باید زیر فشار باشد؟
فاطمه ترکاشوند: این قیمت گوشت اگر «طغیان» نیست پس چیه واقعا؟
حالا وقتی گوشت، طغیان میکنه فقط یه مسئله اقتصادی با افکار عمومی داریم که قابل مدیریته.
ولی وقتی تیتر ناظر به واقع رو توقیف میکنیم، مشکلمون با افکار عمومی میشه دوتا! که دومی فرهنگیه ودیگه قابل رفعورجوع نیست.
اکانت توییتر حزب کارگزاران: زمستان۸۷ دولت احمدینژاد روزنامه کارگزاران را توقیف کرد و اکنون در دولت رئیسی ارگان دیگر حزب؛ روزنامه سازندگی یک هفته پس از ورود به ششمین سال انتشارش دچار همان سرنوشت شد.
ظاهرا دولت سیزدهم اصرار دارد که پس ناکارآمدی و بیبرنامگی، در بستن دهان منتقدان نیز با سلف خود رقابت کند!
سیما پروانهگهر: توقیف روزنامه یعنی مشکل هست، اما درباره آن حرف نزنید.
یعنی رسانه یا به به و چه چه به عملکرد معلول و معیوب آقایان بگوید یا خفه شود.
محمدحسن نجمی: همه روزنامهها را ببندید! همین آبباریکهای که مانده را هم سیمان و گِل بگیرید و خلاص!
فارس و تسنیم و ۲۰:۳۰ و جوان و کیهان هستند و مکفی هستند!
شما را چه به حرف زدن از مطبوعات و آزادی و دموکراسی!
شب عید کلی کارمند اداری و فنی و خبرنگار را بیکار کردید، خوشحالید؟
الهام نداف: روزنامه سازندگی به دلیل زدن تیتر «طغیان گوشت» توقیف شد!
و همچنان پاک کردن صورت مساله تنها راهحل موجوده…
احمد زیدآبادی: توقیف ناگهانی روزنامه سازندگی به نظرم هیچ دلیلی ندارد جز عصبانیت مسئولان اجرایی از وضعیت اقتصادی کشور!
تیتر “طغیان گوشت” ظاهراً مقامهای اجرایی را چنان از کوره به در برده که جز با توقیف روزنامه، عصبانیتشان فرو نمینشسته است.
مصطفی داننده: زمانی که آن شیخ رئیس جمهور بود، نوشتن از گرانی پاداش داشت. هر رسانهای که بهتر میتوانست فشلی دولت را به رخ بکشد، بیشتر تشویق میشد.
زمان این سید، اما نوشتن از گرانی، توقیف دارد. الان باید بگویی همه چیز آرام است و ما چقدر خوشبختیم.
سیدصادق حسینی: گوشت طغیان کرد؛ دولت جان سازندگی را گرفت و توقیفش کرد.
نیلوفر قدیری: هزینه انتقاد از همسر رییسجمهور در دولت مردمی، بالاست. به قیمت بیکار شدن دهها روزنامهنگار در شب عیدی که سختترین شب عید معیشتی مردم در همه سالهای گذشتهست.
سیدمحمد صحفی: وزارت ارشاد! بیا بگو که در ایران، روزنامه بهخاطر انتشار «یادداشت گوشتی» توقیف نمیشه!
داوود حشمتی: توقیف سریع و انقلابی روزنامه سازندگی پیام خاصی دارد. دولت بدانید یا نداند، با این کار این پیام به جامعه منتقل میشود: “برخلاف آنچه دولت تکرار میکند، انتظار ندارند اوضاع بهبود پیدا کند؛ لذا میخواهند رویکرد جدیدی اعمال کنند”.
جهانبخش خانجانی: توقیف روزنامه سازندگی من را یاد یک لطیفه انداخت.
شخصی زشت و ژولیده واردشد.
صاحب خانه توصیه کرد که چهره اش را کمی آرایش کند تا بچهها نترسند.
فرد عصبانی شد و پرخاش کرد که من همینم که هستم.
صاحب خانه گفت: طوری نیست بِچِهها را قایم میکنیم.
سمانه صالحی: واقعا هم سازندگی بود. البته سازندهی دروغ و اخبار فیک. ایشالا توقیف بقیه همکاراشون.
امیر مشهدی: بله، این چنین شد که با توقیف روزنامه سازندگی یکی از مشکلات ارزاق عمومی حل شد. ان شالله با ادامه توقیف ها، گرفتنها و بستن دهان منتقدان یک به یک وعدههای دولت انقلابی تحقق پیدا خواهند کرد
فرهاد عشوندی: خب با توقیف سازندگی مشکل گرانی هم حل شد
میلاد علوی: روزنامه سازندگی را در حالی به اتهام «عدم رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی» و «پخش شایعات» توقیف کردند که:اول: مصوبات شورا محرمانه است و منتشر نمیشود. وقتی کسی از مصوبهای اطلاع ندارد، چطور اجرایش کند؟
دوم: نوشتن از گرانی، «طغیان گوشت»، ناکارآمدی دولت و دلار، پخش شایعات است؟
فیاض زاهد: به تواتر شنیده ام تیتر امروز سازندگی در باره قیمت گوشت سبب توقیف نشده بلکه تیتر قبلی این روزنامه در باره جمیله علم الهدی و بورکینافاسو علت اصلی بوده است. اگر چنین باشد باید برای رئیسی و سوپرانقلابیها متاسف بود. با صراحت بگویند چنین نیست.
فرید مدرسی: دلایل توقیف روزنامه سازندگی را خواندم؛ خجالتآور است. مرگِ آزادی که هیچ؛ ممنوعیت تنفس است.
دولتی که توان تحمل نظر مخالف که هیچ؛ بلکه خواندن واژگان متفاوت را ندارد، بهتر است به حاشیهنگاری و غارنشینی و عزلتگزینی بازگردد، نه فرمانروایی و وزارت و صدارت.
عبدالمجید خرقانی: بعد از بارها تذکر و اخطار بالاخره روزنامه سازندگی بر اساس ماده ۵ قانون مطبوعات توقیف شد، چون در تمام مدت آشوبها هم راستا با اینترنشنال و بیبیسی تیتر میزد و با روان مردم بازی میکرد و مسائل اقتصادی هم بهانه بود؛ دیر بود، ولی بجا بود.
احسان مازندرانی: توقیف مطبوعات (آنهم ارگان یک حزب رسمی) بهدلیل تیترهای کوتاه دو کلمهای در ادامه انتقال مرجعیت رسانهای به خارج از ایران است.
سعید کاکاوند: بخاطر گوشت روزنامه سازندگی توقیف شد
بنظرم برای دلار باید چندتا سایت ببندید و از دسترس خارج کنید تا مشخص بشه کت تن کیه
مصطفی پهلوانی: وقتی از قوه قضاییه مستاجر قوه مجریه میشوند، راه حل بحرانهای جامعه هم از جنس بگیر و ببند خواهند بود. امروز روزنامه سازندگی توقیف میشود تا کسی به یاد نیاورد در نمایشهای انتخاباتی چه وعدههای بیربط و چه شعارهای … سر دادند.
احسان صالحی: سردبیر سازندگی مدعی است علت توقیف، عصبانیت رئیسجمهور و اعضای دولت از تیتر بوده.
انتساب مزبور به رئیسجمهور از اساس کذب است.
اگر سایر مطالب روزنامه نیز از این جنس است، تشخیص هیئت نظارت که یکی از دو علت توقیف را پخش شایعه، مطالب خلاف واقع و تحریف اعلام کرده، منطبق با موضوع است.
آرش هاشمی: با توقیف روزنامه سازندگی مشکل قیمت گوشت برطرف شد؛ با توقیف سایر روزنامهها و رسانهها، مشکل دلار و طلا و مسکن و معیشت را هم حل خواهند کرد.
سیدمیلاد ناظمی: آزادی بیان شبیه «ظلم علی السویه» است. برای اینکه بتونی حرف بزنی، باید تحمل شنیدن مخالفان رو داشته باشی. در ماجرای وحید اشتری و روزنامه سازندگی -که با منش هر دو مخالفت جدی دارم- هر چی میگردم مصداق ملموسی از عمل مجرمانه نمیبینم. این رفتارها نه عادلانه است و نه در راستای آزادی.
سینا جهانی: روزی که سلطان سکه را برای بازگشت ثبات به بازار سکه اعدام کردند، قیمت سکه ۴میلیون و ۵۰هزار تومان بود. امروز سکه به مرز ۳۰میلیون تومان رسیده.باید ببینیم توقیف روزنامه سازندگی و پلمب فلان قصابی چه تاثیری در کنترل قیمت گوشت خواهد داشت
پوریا استرکی: روزنامه سازندگی توقیف شد، مرسی از اینهمه تحول و آزادی.
صدف فاطمی: روزنامه سازندگی به خاطر تیتر «طغیان گوشت» توقیف شده. چون هیات نظارت بر مطبوعات معتقده که این تیتر «شایعه پراکنی» بوده!
سیاست همیشگی مدیریت بحران تو کشور این بوده که بحران رو بریزیم زیر فرش کسی نبینه
عاطفه: قبلا به اتهام نشر اکاذیب روزنامهها رو میبستند الان به جرم نشر حقایق.
مهدی جلیلی: روزنامه سازندگی توقیف شد.
شرایط اقتصادی سختتر شده و انتقادهای مردم و رسانهها هم طبیعتاً روزبروز تیزتر خواهد شد. #دولت هم که به نظر میرسد تحمل ندارد.
فعلا گویا سازندگی قربانی گوشت شده، تا ببینیم کدام رسانه قربانی پسته، کدام قربانی دلار، مدام قربانی اجاره خانه و... میشود.
مریم لطفی: کسی رو نمیشناسم در مطبوعات کار کنه و فقط با یه جا کار کردن امورات زندگیاش بگذره. روزنامهنگاری در ایران در حالی یکی از پایینترین درآمدها رو داره که هر لحظه ممکنه مسیر کل زندگیت رو عوض کنه. از تهدید و بازداشت گرفته تا تعدیل و توقیف که همون آب باریکه رو هم قطع میکنه.
نازنین متیننیا: روزنامه سازندگی تیتر زده: «طغیان گوشت» گشتن دوتا ماده و تبصره پیدا کردن و روزنامه رو توقیف. از مجموعه چیزهایی که باور نمیکردیم ببینیم؛ گوشت قرمز هم خطقرمز شد.
سمیرا عالمپناه: سوال!
با توقیف روزنامه مشکلات گرانی و تورم حل میشه؟
قیمت دلار و گوشت و خونه و ماشین پایین میاد؟
مردم الان احساس امنیت و آرامش میکنند؟
خب چرا همیشه جای حل مسئله؛ صورت مسئله رو پاک میکنید!
گمانهزنیهای زیادی نیز درمورد علت دقیق توقیف این روزنامه انجام شده است، اما برای اطلاع دقیقتر از علت توقیف، باید منتظر توضیحات تکمیلی مسئولان امر ماند.
انتهای مطلب/ی.ن