به گزارش تلنگر؛ پنجاه و یکمین جشنواره فیلم بلگراد که از قدیمیترین جشنوارههای فیلم اروپاست، امشب به کار خود پایان داد و فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی سه جایزه اصلی جشنواره را به خود اختصاص و جایزه «ویکتور بلگراد بهترین فیلم جشنواره»، «جایزه بهترین کارگردانی» و «جایزه بهترین بازیگر مرد» برای محسن تنابنده را دریافت کرد.
فیلم «جنگ جهانی سوم» هم اکنون در بیست و یکمین حضور بین المللی اش در بخش مسابقه سیزدهمین جشنواره فیلم لوکزامبورگ به نمایش در آمده که مراسم اختتامیه این رویداد هم هفته آینده برگزار خواهد شد.
این فیلم تاکنون ۹ جایزه بین المللی دریافت داشته است و در شانزدهمین دوره جوایز فیلم آسیا نیز نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده است که مراسم این جایزه نیز در روز ۲۱ اسفند در هنگکنگ برگزار خواهد شد.
ساخته هومن سیدی که نماینده رسمی سینمای ایران در شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۳ بود، پس از حضور موفق در جشنواره ونیز و کسب دو جایزه بهترین فیلم و بازیگر بخش افقها، در سی و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم توکیو، هشتمین دوره جشنواره فیلم جهان آسیا در لسآنجلس و جشنواره فیلم استکهلم سوئد نیز حضور موفقی داشت و در فهرست فیلمهای جشنواره پالم اسپرینگز ۲۰۲۳ نیز قرار گرفت.
در فیلم «جنگ جهانی سوم» بازیگرانی، چون محسن تنابنده، ندا جبرئیلی، مهسا حجازی، نوید نصرتی، لطفالله سیفی و حاتم مشمولی به ایفای نقش پرداختهاند.
در خلاصه داستان فیلم جنگ جهانی سوم چنین آمده است: شکیب یک کارگر روزمزد بی خانمان است که هیچ وقت خاطره از دست دادن همسر و پسرش در زلزله چند سال گذشته را فراموش نمیکند. در طی چند سال گذشته، او با یک زن کر و لال به نام لادن رابطه برقرار کرده است. محل ساخت و ساز که او امروز در آن کار میکند معلوم میشود که مجموعه فیلمی درباره جنایات هیتلر در طول جنگ جهانی دوم قرار است در آن ساخته شود. برخلاف همه انتظارش، به او یک نقش سینمایی، خانه و فرصتی داده میشود تا بتواند زندگیاش را تغییر دهد. وقتی لادن از این موضوع مطلع میشود، به محل کارش میآید و درخواست کمک میکند. نقشه شکیب برای مخفی کردن او به طرز غم انگیزی تبدیل به یک اتفاق وحشتناک میشود و وضعیت جدید او و چیزی که به نظر میرسید میتواند باعث پیشرفت زندگیاش شود از بین میرود.
جاناتان هالند: فیلم با برخورداری از فوریت یک تریلر خوب و به روشنی یک داستان اخلاقی، حکایتی فرساینده، اما مجابکننده است درباره اینکه یک قربانی چگونه یاد میگیرد از ستمگران خود تقلید کند. ششمین فیلم بلند هومن سیدی که تا حد زیادی مثل یک فیلم بد درباره هولوکاست به نظر میرسد، با حالوهوای یک کمدی سیاه واقعا سیاه شروع میشود و رفتهرفته به یک تراژدی بدل میشود؛ سفری که با بازی محوری فوقالعاده و جذاب محسن تنابنده به عنوان قهرمان لگدمالشده فیلم جان گرفته است.
مِرِدیث تِیلِر: هومن سیدی موقع خلق فیلمنامه «جنگ جهانی سوم» هانا آرنت را در ذهن داشته و این حرفهایش درست و حقیقی است: «جوامعی که حکومتی نظامی و دیکتاتوری دارند، موثرترین عامل ساخت آشوبطلبها و دولتستیزان هستند.» کارگردان و نویسندگانش با فیلمنامهای هوشمندانه و هشداردهنده به توازنی بین کمدی سیاه، تراژدی و ملودرام رسیدهاند هرچند حالوهوای ملودرام کمی بر پایانبندی ویرانگر فیلم چیره شده است؛ جایی که شخصیت بینوای شکیب با بازی درخشان محسن تنابنده، با چنگ و دندان برای آنچه واقعا مهم است مبارزه میکند.
فیلم جنگ جهانی سوم در بخش افقها جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ هم حضور پیدا کرد. فیلمی که به گفته منتقدان یک اثر متفاوت و ساختارشکن است و نشان میدهد هومن سیدی تلاش بسیاری کرده است تا داستانی متفاوت را روایت کند.
هانا آرنت یک بار گفت که در دیکتاتوریها همه چیز خوب پیش میرود تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل. جوامعی که توسط چنین رژیمهای توتالیتری اداره میشوند، مؤثرترین خالق آنارشیستها هستند. من همیشه به این فکر کرده ام که تا کی دیگر میتواند ظلم و ستم در جهان وجود داشته باشد و چه کسانی هستند که توسط حاکمان قدرتمند چنین جوامعی درهم شکسته میشوند. افرادی که برای به دست آوردن اساسیترین نیازهای خود – خانه، شغل و خانواده – با چنگ و دندان مبارزه خواهند کرد؛ و هر چیزی که در نهایت به دست میآورند چیزی نیست جز یک تصویر تزئینی و مصنوعی. همیشه کسانی خواهند بود که قدرت بخشش را دارند و کسانی که به اندازه کافی مستأصل برای دریافت کمک هستند؛ و این چرخه معیوب تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل ادامه خواهد داشت – و به زودی پس از آن دوباره شروع خواهد شد…
انتهای مطلب/ی.ن