به گزارش تلنگر؛ یکی از سوالاتی که ممکن اس برای هرکسی پیش بیاید این است که برای جلوگیری از ریزش مو چ بخوریم و چیکار کنم؟ در این مطلب به پاسخ این سوال خواهید رسید.
با اینکه فاکتورهای مختلفی برای ریزش مو در زنان و مردان به طور مجزا وجو دارد اما برخی از این موارد چه در مردان و چه در زنان یکسان است. رژیم غذایی نادرست، برخی بیماریها و درمانها، نگرانی، استرس، تغییرات هورمونی و ژنتیک میتواند روند ریزش مو را تسریع کند. هوای گرم، آب، مواد شیمیایی، سشوار و… نیز بیتأثیر نخواهند بود.
تاثیر هورمون ها بر ریزش مو
هورمون ها دلیل مشترک اغلب ریزش مو در خانم ها و آقایان است. در هر دو جنس پاسخ یکسانی به هورمون دی هیدروتستوسترون دارند که اصطلاحا هورمون مردانه نامیده می شود. در مردان میزان تستوسترون نسبت بالاتری نسبت به استروژن (هورمون زنانه) تولید می شود و در زنان این نسبت برعکس است. میزان استروژن و پروژسترون یا همان هورمون زنانه به مقدار بیشتری نسبت به تستوسترون تولید می شود.
بسیاری اعمال بدن نظیر عمل جنسی تا نگهداری بافت استخوانی و عضلانی و سلامتی و قدرت بدن وابسته به هورمون تستوسترون است. هورمون تستوسترون پیش ساز تولید چندین هورمون دیگر در بدن می باشد که یکی از آن ها دی هیدرو تستوسترون (DHT) است. DHT با تاثیر مستقیم روی ریشه مو (فولیکول مو) که با نازک شدن موها همراه است و رشد موها متوقف می شود و به دنبال آن ریزش مو اتفاق می افتد.
این نوع از دست دادن مو، ریزش موی زنان با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک) نامیده می شود. این مهم ترین و جدید ترین نوع ریزش مو در خانم هاست. زیرا اگر دیر درمان شود موها به شدت نازک شده و کاملا از دست می رود. و این اتفاق می تواند یک آسیب دائمی برای رویش مو را رقم بزند.
ریزش موی هورمونی در زنان با مردان متفاوت است. در مردان از دست رفتن مو به شکل نعل اسبی اتفاق می افتد در حالیکه در زنان از فرق سر و در تمامی نواحی مرکزی سر موها نازک شده و فرق سر کاملا نمایان می گردد.
در موارد ساده تر ریزش موی هورمونی در زنان شما عقب نشینی در مو در جلوی موها ندارید اما نازک شدن و کم حجم شدن مو قابل مشاهده است. خوشبختانه این نوع ریزش مو در زنان قابل درمان است. ما در مقاله بعدی معالجه موثر در این موارد را کاملا توضیح خواهیم داد.
هورمون تیروئید و ریزش مو
کم کاری تیروئید و یا پرکاری تیروئید می تواند باعث ریزش موی معنی داری شود و این به دلیل نقش مهم هورمون تیروئید در استحکام ریشه مو می باشد و در نگهداری مو و تولید موهای جدید نیز نقش موثری دارد. اگر تیروئید درست کار نکند شما به طور نرمال روزانه موهایی را که از دست داده اید جایگزین نمی شود. زیرا این هورمون به نگهداری و دوام مو در ریشه کمک می کند. مشکل تیروئید نه تنها باعث از دست دادن مو می شود بلکه باعث می شود موها ضعیف، نازک و شکننده شود. مشکل تیروئید باعث از دست دادن مو به طور کلی می شود و تنها ریزش مو در ناحیه خاص یا تاج سر یا پیشانی را مشاهده نمی کنید.
درمان کم کاری و یا پر کاری تیروئید حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. برخلاف ریزش موی هورمونی، ریزش مو به دلیل مشکل تیروئید موقتی است و بعد از تشخیص و درمان به طور کامل متوقف و موهای جدید به تدریج از نازکی و شکنندگی خارج شده و رشد مجدد می یابند و ضخیم می شوند.
استرس
اگر شما ساعات طولانی کار می کنید و یا در محیط پر استرس زندگی می کنید؛ بعد از چند هفته پر استرس، شما ناگهان به موهای خود توجه کنید و با از دست دادن مقدار زیادی از موهای خود مواجه شوید و البته روند تدریجی و زیاد آن را به دلیل مشغول بودن ذهن و زندگی تان متوجه نشوید.
از دست دادن مو تحت تاثیر استرس اصطلاحا تلوژن افلولیوم نامیده می شود و معمولا دائمی نیست. در این شرایط نازک شدن ناگهانی مو در پوست سر مواجه می شوید و موهای زیادی در روی بالشت و لباس ها یا شانه مشاهده می کنید. شبیه موارد دیگر ریزش موی موقتی، فرق سر شما کاملا باز می شود و این به دلیل فشاری که روی موها در فاز تلوژن (استراحت) ایجاد می شود و در واقع زمان نگهداری مو روی سر به شدت کاهش می یابد.
موها در زمان 2 تا 4 ماهگی از سر جدا می شوند و این باعث می شود موها از سر جدا شوند بدون اینکه توجه کنید که ریزش موی قابل مشاهده در اثر استرس معمولا بعد از 2 تا 3 ماه از شرایط استرس شدید ظاهر می شود و با تغییر روش زندگی و کاهش استرس و دریافت داروی مناسب می توانند دوباره وارد فاز طبیعی رشد و جایگزینی شوند. برای آشنایی بیشتر با این موضوع پیشنهاد میکنیم مقاله آیا استرس باعث ریزش مو می شود را مطالعه نمایید.
ریزش مو بر اثر ابتلا به کرونا
ابتلا به کرونا بعث عوارض جانبی مختلفی در بدن میگردد که مدتها پس از درمان نیز ادامه خواهد یافت. برخی افراد تا مهها دچار کهیر می شوند، گروهی دیگر بویایی خود را از دست میدهند و چندین ماه بویایی آنها بر نمیگردد. ریزش موی شدید کرونا نیز از زمان ابتلا تا تقریبا 8-9 ماه بعد از ابتلا ادامه خواهد داشت. علت این نوع ریزش موها: تب، از دست دادن ویتامین و مواد معدنی بدن، تضعیف سیستم ایمنی، استرس و مشکلات عصبی که در اثر این بیماری ایجاد می شوند می باشد.
همگی این آیتم ها باعث تاثیر بر فولیکولهای مو میگردند و ریشه موها را ضعیف می کنند. بطور نرمال بعد از ماهها، ریزش مو به حالت طبیعی بر می گردد اما ممکن است اگر به وسیله قرصهای تقویت و ضد ریزش مو به درمان و جلوگیری از ریزش مو نپردازید، حجم موها و تعداد موهای شما کاهش یابد.
ریزش مو در اثر کاهش وزن شدید
کاهش ناگهانی وزن و ریزش مو برای بسیاری افراد اتفاق افتاده است. اگر چه از دست دادن تدریجی وزن نمی تواند باعث ریزش مو گردد ولی کاهش ناگهانی وزن اغلب باعث نازک شدن و ریزش مو می شود شبیه استرس از دست دادن ناگهانی وزن باعث خالی شدن فرق سر در فاز استراحت می گردد.موقعی که شما دریافت کالری و موادمغذی مورئ نیاز بدن را به مقدار زیادی کاهش می دهید، میتواند به سلولهای بدن استرس وارد کند و سبب ریزش موی ناگهانی گردد.
ریزش موی وابسته به تغذیه معمولا مربوط به افرادی است که در زمان کوتاه وزن زیادی را با روش های غیر معمول تجربه می کنند.پس اگر دریافت کالری را بتدریج کم کرده و با ورزش بیشتر بتدریج وزن خود را کاهش دهید از ایجاد استرس به سلولهای مو جلوگیری می کنید.البته این ریزش مو نیز دائمی نیست و اگر دوباره تغذیه شما به روال صحیح و درستی برگردد .عوارض منفی حاصل از آن نیز بر میگردد.البته در این موارد ضروری است که ویتامینها و مواد معدنی لازم استفاده شود.
کم خونی حاصل از فقر آهن
اگر سطح آهن بدن شما پایین باشد میتواند به موهای شما صدمه بزند. فقر آهن یکی از علل مهم از دست دادن موها می باشد.در تغذیه غلط و نرسیدن مواد لازم مورد نیاز بدن بخصوصی در بیماری های روده ای که جذب مناسبی صورت نمی گیرد میتواند منجر به کمبود آهن معنی داری در بدن شود.بسیاری از خانم ها ریزش مو در دوران پریود (قاعدگی ) را تجربه کرده اند و این نوع ریزش مو کاملا شبیه ریزش مو در زنان قبل از یائسگی است.
علاوه بر آهن کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین D، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین A، چربی و قند، سلنیوم و بیوتین هم باعث ریزش مو می شوند. آسانترین و بهترین راه برای تشخیص نوع ریزش مو ، مشورت با پزشک خانوادگی و گرفتن یک آزمابش خون برای تعیین مقدار آهن بدن است.
بیماری لوپوس
بیماری لوپوس از آن دسته بیماری هاییست که به دلیل اختلال سیستم دفاعی بدن، اعضایی که از بیماری ها جلوگیری می کنند به اشتباه به اعضایی که در برابر بیماری ها مقاومت می کنند حمله می کنند. یکی از عوارض لوپوس ریزش مو است که با حمله به پوست سر رخ می دهد.
آلوپسی آندروژنیک (ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه)
در این نوع ریزش مو، فرق سر خالی شده و تاج سر کاملا موی خود را از دست می دهد و به طور کلی موها نازک در سر دیده می شود. معمولی ترین شکل ریزش مو بدلیل مخلوطی از ژنتیک (ارث) و عوامل هورمونی است. حتی ممکن است از اوایل دهه 20 در فرد شروع شود. اگرچه برای اینکه کاملا قابل رویت شود چند سالی طول می کشد.
ریزش مو در فاز استراحت (تلوژن اوفیلیوم)
مو از لحظه ای که متولد می شود تا حدود 2 تا 4 ماه در فاز استراحت قرار می گیرند. اگر در این فاز شروع به ریزش کند باید به دنبال درمان رفت و خیلی باید به تغذیه توجه کرد.
آلوپسی آره آتا
طاسی سکه ای از دست دادن مو به طور کامل به اندازه سکه در پوست سر است که با موهای نازک قابل مشاهده است. طاسی کلی کلیه موها در جلوی سر و کل بدن ریخته می شود
ریزش مو در فاز استراحت؛ 2 تا 4 ماه اول رویش مو
این نوع ریزش چند سال طول می کشد. این دومین نوع متداول ریزش مو می باشد که در آن ریشه و ساقه مو به دوران بلوغ خود نمی رسد و در مراحل اولیه از دست می رودو به طور موثری رویش مو کم می شود. این ریزش مو معمولا در شرایط استرس بیماری و ضربه های فیزیکی اتفاق می افتد. این نوع ریزش مو به ریزش موی استرسی نیز معروف است.
ریزش موی کششی که در اثر فشارهای فیزیکی ناشی از برس کشیدن یا شانه کردن محکم و یا در اثر سشوار و اتوی مو ایجاد می شود. درواقع این نوع ریزش ناشی از کشش مو از ریشه یا عوامل فیزیکی رخ می دهد.
آلوپسی آره اتا و توتالیس
آلوپسی آره آتا در اثر بیماری های اتو ایمیون اتفاق می افتد. در واقع سیستم ایمنی بدن به طور اشتباهی به فولیکول مو حمله می کند و فولیکول مو (ریشه مو) آسیب می بیند و رشد مو در آن ناحیه متوقف می شود و طاسی بصورت ریزش موی سکه ای در سر نمایان می شود. در این فرم موها بطور کامل در نواحی مختلف بصورت دایره های جداگانه طاس می شود که اصطلاحا به آن ریزش سکه ای گفته می شود.
طاسی کامل شکل مشخص این نوع از دست دادن مو است که موها در پوست سر بطور کامل از دست می رود. بخصوص در ناحیه پیشانی در جلوی سر و گاهی در کل بدن است. این بررسی کلی نباید مانع از آن شود که شما به دکتر متخصص پوست مراجعه نکنید. این یک دید کلی راجع به ریزش مو به شما می دهد. اما تشخیص اصلی به عهده پزشک متخصص است و بعد از تشخیص درست و آزمایشات لازم می توانید نسبت به انتخاب درمان بدون تلف کردن دقت و هزینه اقدام فرمائید. وقتی نوع ریزش مو شما تشخیص داده شد، آنگاه با کمک خود به این نتیجه می رسید که انتظار شما از درمان در آینده چیست.
مشکل ریزش مو در حالت طبیعی موضوع نگران کنندهای نیست، اما در صورتی که شدید باشد و منجر به طاسی شود، باید مورد رسیدگی قرار گیرد و منبع مشکل، شناسایی شود. در ادامه به نقل از هلث لاین به برخی مواد غذایی مفید در جهت کاهش ریزش مو و سپس به عواملی که به سبک زندگی مرتبط هستند، خواهیم پرداخت.
امگا۳
امگا۳ به کاهش التهاب و استرس کمک میکند که به نوبه خود به کاهش ریزش مو نیز کمک میکند. بهترین منابع امگا ۳ ماهیهای چرب و روغن ماهی هستند. همچنین میتوانید با پزشک مشورت کنید و مکملهای امگا ۳ مصرف کنید.
پروتئین
پروتئین ها می توانند به ریزش مو کمک کنند. موهای شما از کراتین که نوعی پروتئین است، ساخته شده است. از اینرو، برای محافظت و تقویت موهای خود باید از یک رژیم غذایی غنی از پروتئین استفاده کنید. عدس، سویا، لوبیا، دانهها، آجیل، تخممرغ و ماهی مصرف کنید.
ویتامین C
ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که به از بینبردن رادیکالهای مضر اکسیژن آزاد کمک میکند. ریزش مو به دلیل تجمع بالای سموم ایجاد میشود که میتوان با مصرف غذاهای غنی از ویتامین C آن را کاهش داد. از پرتقال، لیمو شیرین، لیموترش و توتفرنگی برای بهبود استحکام، درخشندگی، نرمی و ضخامت مو استفاده کنید.
سبزیجات
سبزیجاتی مانند اسفناج، کدوحلوایی، هویج، سیبزمینی، گوجهفرنگی، لوبیا و کدوتنبل منابع بسیار خوبی از ویتامینها و مواد معدنی هستند. آنها به تغذیه فولیکولها و قویتر شدن تارهای مو کمک میکنند. حداقل سه سبزی مختلف در روز در غذا یا سالاد مصرف کنید.
آب کافی بنوشید
کمآبی یا ننوشیدن آب کافی میتواند منجر به خشکی، وز و بیجان شدن موها شود که مستعد شکستن و ریزش مو هستند. آب همچنین فولیکولهای مو را روان میکند و گردش ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای رشد مو را بهبود میبخشد.
از سیگار کشیدن خودداری کنید
دود سیگار حاوی رادیکالهای مضر اکسیژن آزاد است. این سموم اگر دفع نشوند میتوانند منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن شوند. آنها همچنین به فولیکولهای مو آسیب میرسانند که منجر به افزایش ریزش مو میشود. برای جلوگیری از ریزش مو و کمک به ضخیم شدن موهایتان، سیگار نکشید.
یوگا و تمرینات تنفسی
یوگا و سایر اشکال ورزش برای تناسباندام و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند. حرکات یوگا به افزایش گردش خون در پوست سر کمک میکند و ممکن است رشد مو را تحریک کند.
کاهش استرس و جلوگیری از ریزش مو
استرس برای سلامتی و موهای شما مفید نیست. استرس باعث افزایش سطح سموم در بدن شما میشود که ریشه موهای شما را ضعیف میکند و آنها را مستعد ابتلا به عفونتهای قارچی میکند. با تمرین آرام سازی و تمرینات تنفسی به طور منظم استرس را از بین ببرید.
به کیفیت خوابتان اهمیت دهید
خوابیدن به راهاندازی مجدد کل سیستم بدنی شما کمک میکند. شش تا هفت ساعت خوابیدن باعث سمزدایی و شادابی ذهن و بدن شما میشود، استرس را کاهش میدهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. کمبود خواب میتواند سطح کورتیزول (هورمون استرس) را افزایش دهد و فولیکولهای مو را ضعیف کند و در نتیجه باعث ریزش مو شود. اگر در خوابیدن مشکل دارید، کتاب بخوانید یا به موسیقی آرامبخش گوش دهید. همچنین قبل از رفتن به رختخواب همه وسایل الکترونیکی و چراغها را خاموش کنید.
ریزش مو یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. برای برای جلوگیری از ریزش مو راههای فراوانی وجود دارد؛ اما انتخاب روش مناسب، به علت ایجاد این مشکل بستگی دارد. این موضوع را نیز فراموش نکنید که موهای هر فرد در روز مقداری ریزش خواهد داشت و این موضوع امری کاملاً طبیعی است.
اما در شرایطی که ریزش مو به صورت مداوم باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر ریزش مو ناشی از مشکلات (Thyroiditis) تیروئیدی، استرس، عفونتهای پوست سر، Pattern hair loss ( آلوپسی آندروژنیک ) یا افزایش سن باشد، پزشک متخصص میتواند آن را تشخیص دهد.
برای جلوگیری از ریزش مو لازم است با روشهای مختلف آن آشنا شوید و از روش مناسب استفاده کنید. در این مطلب نکاتی در مورد مراقبت از مو و درمان ریزش مو ارائه میدهیم و چند مکمل برای جلوگیری از ریزش مو را معرفی میکنیم.
شستشوی روزانه
شستن روزانه موها به دلیل سالم و تمیز نگه داشتن پوست سر میتواند از ریزش موی سر جلوگیری و به تقویت مو کمک کند. نکتهی اصلی که باید در شستشوی موی سر مدنظر قرار دهید این است که برای شستشوی روزانه، از بهترین شامپو برای ریزش مو استفاده کنید.
استفادهی حداقلی از سشوار و اتوهای مو برای جلوگیری از ریزش مو
برای جلوگیری از ریزش مو از عوارض صاف کردن مو با وسایل حرارتی غافل نشوید. که باعث میشود تا فولیکولهای مو دهیدراته شده و موها آسیب پذیر شوند. سشوار و اتوهای صاف کننده یا فر کننده مو، به مرور زمان به موها آسیب خواهند زد.
اجتناب از کشیدن بیش از حد مو
موی سر، انعطافپذیر است؛ اما نتایج تحقیقات نشان میدهد که مو باید به اندازهای کشیده شود که به بافت آن آسیب نرساند. به عنوان مثال بافتهای ریز یا محکم، یا مدل دم اسبی، باعث کشیده شدن موها از ریشه شده و به مرور زمان باعث شل شدن پیوند بین مو و پوست سر میشوند.
کاهش استفاده از رنگها و مواد شیمیایی برای جلوگیری از ریزش مو
استفاده از مواد شیمیایی برای حالت دادن و رنگ کردن مو باعث آسیبهای ناگهانی و غیر قابل برگشت به فولیکولهای مو میشود. اگر نگران ریزش موهایتان هستید، بهتر است از صاف یا فر کردن دائمی مو، استفاده از رنگ، هایلایت و محصولات حاوی پراکسید اجتناب کنید.
استفاده از ماسک مو و بهترین شامپو برای ریزش مو
هدف از مصرف بهترین ماسک مو و شامپو، تمیز کردن موها از آلودگی و چربی اضافی است. اما بسیاری از مواد سازنده شامپو و ماسک موها بسیار قوی هستند. بنابراین پس از تنها یک بار استفاده، میتوانند چربی طبیعی و اسیدهای چرب که باعث تقویت و نرمی موها میشوند را از بین ببرند.
هنگام خرید محصولات به مواد تشکیل دهندهی آن دقت کرده و سعی کنید تهیه کنید که از مواد طبیعی ساخته شده باشد. در صورتی که با مصرف یک نوع شامپو ریزش موهایتان بیشتر شد، سریعاً آن را عوض کنید.
استفاده از برس نرم با الیاف طبیعی باعث افزایش میزان مناسبی از سبوم (چربی) روی موهایتان میشود. پروتئینهای کراتین روی مو انباشته میشوند؛ بنابراین برس کشیدن به صورت آرام در یک جهت و از بالا به پایین، به صاف شدن و نرم شدن کوتیکول مو در سطح مولکولی کمک میکند. همچنین برس کشیدن مو به صورت مرتب باعث میشود هنگام حمام رفتن با حجم بالایی از ریزش مو مواجه نشوید.
COCONUT OIL (روغن نارگیل)
محققان بر این باورند که خواص روغن نارگیل از آسیب دیدگیهای ناشی از حالت دادن موها و تابش اشعهی ماوراء بنفش جلوگیری میکند. اسید لوریک موجود در روغن نارگیل به پروتئین موجود در مو متصل شده و از شکنندگی مو جلوگیری میکند. ماساژ پوست سر با روغن نارگیل منجر به بالا رفتن جریان خون در پوست سر شده و به رشد مجدد مو کمک میکند.
OLIVE OIL (روغن زیتون)
از روغن زیتون میتوان برای نرم کردن عمیق مو استفاده کرد. روغن زیتون، همچنین، از مو در برابر خشکی و شکنندگی محافظت میکند. روغن زیتون مادهای اصلی در رژیم غذایی مدیترانهای است که میتواند به کاهش ریزش موی ژنتیکی کمک کند. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون به موهایتان بزنید و پس از 30 دقیقه آن را بشویید.
رژیم غذایی مدیترانهای
رژیمی مانند رژیم غذایی مدیترانهای که حاوی سبزیجات خام و گیاهان تازه باشد، خطر آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی زنانه یا طاسی با الگوی مردانه) را کاهش داده یا شروع آن را به تأخیر میاندازد.
مصرف سه روز در هفته از این غذاها از جمله جعفری، ریحان و سالاد سبزیجات برای این نوع ریزش مو نتیجه بخش خواهد بود.
PROTEIN (پروتئین)
فولیکولهای مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شدهاند. فقر برخی از مواد مغذی همانند آمینواسیدها که ساختار پروتئین را تشکیل میدهند، میتواند یکی از دلایل ریزش مو باشد. بنابراین داشتن رژیم غذایی سرشار از پروتئین برای جلوگیری از ریزش مو کمک خواهد کرد. مواد غذایی مانند تخم مرغ، آجیل، لوبیا، نخود فرنگی، ماهی، لبنیات کم چرب، مرغ و بوقلمون حاوی پروتئین هستند.
VITAMIN A (ویتامین A)
ویتامین A از رتینوئیدها است و میتواند میزان رشد مو را افزایش دهد. این ویتامین، همچنین، با تولید سبوم، پوست سر را سالمتر نگه داشته و به محافظت از موها کمک میکند. بنابراین بشقابتان را با مواد سرشار از ویتامین A مانند سیب زمینی، فلفل شیرین و اسفناج پر کنید؛ هر چند این مواد تنها تعداد کمی از مواد غذایی حاوی ویتامین A هستند.
MULTIVITAMIN (مولتی ویتامین)
آهن، سلنیوم، زینک و ویتامینهای A، B، C، D، همگی برای رشد و نگهداری مو خصوصاً پروسهی بازسازی سلولی مهم هستند. شما میتوانید مولتی ویتامینهای مورد نیاز روزانه را از فروشگاههای مواد غذایی یا داروخانهها تهیه کنید یا از پزشکتان بخواهید آنها را برایتان تجویز کند.
VITAMIN D (ویتامین دی)
میزان ویتامین D در بدن با آلوپسی بدون اسکار (جای زخم) در ارتباط است. رفع کمبود این ویتامین میتواند به رشد مجدد مو کمک کند. به همین دلیل مصرف 800 تا 1000 واحد ویتامین D در طول روز تحت نظر پزشک توصیه میشود.
BIOTIN (بیوتین)
بیوتین (ویتامین H یا B7) در ستتز اسید چرب در بدن دخالت دارد. این روند برای چرخهی زندگی مو ضروری است. کمبود این ماده میتواند باعث ریزش مو شود. برای مصرف سه تا پنج میلی گرم بیوتین در روز، با پزشکتان مشورت کنید.
SAW PALMETTO ( نخل ارهای)
این گیاه که از میوهی درختان کاج کوتوله آمریکایی به دست میآید، به حفظ سطح تستسترون در مردان کمک میکند. آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که مصرف روزانه 200 میلی گرم نخل ارهای برای جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
GINSENG ( جینسنگ)
جینسنگ حاوی مواد فیتوشیمیایی خاصی است که میزان رشد موهای سر را افزایش میدهد؛ هر چند مطالعات بیشتری برای تعیین میزان مصرف این ماده لازم است. به همین دلیل در مورد مصرف مکملهای جینسنگ با پزشکتان مشورت کرده یا در غیر این صورت از فرآوردههای موضعی که حاوی این ماده هستند، استفاده کنید.
سخن پایانی
شما برای جلوگیری از ریزش موی خود چه کارهایی انجام میدهید و از چه دارو یا مواد غذایی استفاده می کنید؟ آیا تا به حال دچار ریزش غیر طبیعی موهایتان شدهاید؟ چه روشهای دیگری برای پیشگیری از ریزش مو میشناسید؟ تجربههایتان را با ما و سایر خوانندگانی که شاید دچار ریزش مو شده و به دانستن تجربه شما نیاز دارند به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/م.ع