تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - 2018 June 13
کد خبر: ۵۴۸۱

هشدار ایران به کره شمالی برای توافق با آمریکا

نوبخت گفت: «با آدمی روبرو هستیم که در هواپیما امضای خود را پس می‌گیرد. نمی‌دانم رهبر کره شمالی با چه کسی دارد مذاکره می‌کند. این شخص نماینده فهیم آمریکا نیست.»
هشدار ایران به کره شمالی برای توافق با آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا یکی از عجیبترین رئیس جمهورهای جهان ‌می‌باشد. فردی که به گفته نوبخت در هواپیما امضاء خود را پس می‌گیرد و نشان داده است فردی غیر قابل اعتماد است. حال توافق آمریکا با کره شمالی چقدر دوام بیاورد نمی‌دانیم ولی مشخص است که معلوم نیست فردا صبح ترامپ دستورات روز گذشته خود را قبول داشته باشد.
به گزارش تلنگر؛ توافق دونالد ترامپ و کیم جونگ اون پس از دیداری تاریخی در سنگاپور با واکنش‌های گسترده در جامعه بین الملل روبه رو شده است. بسیاری از کشور‌های جهان از این دیدار و توافق صورت گرفته استقبال کرده اند برخی دیگر مانند ایران موضع متفاوتی از خود نشان داده اند. 
دونالد ترامپ و کیم جونگ اون رهبران آمریکا و کره شمالی امروز در ساعت ۹ بامداد سه‌شنبه به وقت محلی در جزیرۀ سنتوزای سنگاپور با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.   این دیدار پس از مذاکرات فشرده و طولانی مدت نمایندگان دو کشور ممکن شد. نتیجه این دیدار امضای یک توافق چند بندی بین رهبران دو کشور بود که براساس آن کره شمالی روند خلع سلاح اتمی خود را ادامه خواهد داد. در این توافق قرار است آمریکا نیز روابط جدیدی را با کره آغاز کند.
امروز برای مردم کره شمالی روزی تاریخی بود. با این‌حال رسانه‌های این کشور همچون دیگر رسانه‌های جهان مذاکرات را پوشش ندادند. این در حالی بود که روز گذشته پس از ورود کیم جونگ اون به سنگاپور رسانه‌های کره شمالی به صورت فعال تری در انعکاس اخبار حاشیه‌ای مذاکرات ظاهر شدند. روز سه‌شنبه درحالی که خبرنگاران تلویزیون و رسانه‌های بزرگ و کوچک دیگر از سراسر جهان گزارش‌های خود را از لحظه دست دادن دو رهبر به طور زنده به مراکز رله و پایگاه‌های خبری خود رساندند، گزارشگران کره‌ای چنین اجازه‌ای نداشتند و نخستین اخبار ارسالی آن‌ها از این رویداد مهم کشورشان دست کم با ۵ ساعت تأخیر از تلویزیون دولتی در پیونگ‌یانگ پخش شد. اما در همسایه جنوبی کره شمالی شور و حرارت دیگری وجود داشت. رسانه‌ها به صورت مستقیم تصاویر محل مذاکرات را پخش می‌کردند. مردم این کشور نیز به شدت پیگیز اتفاقات سیاسی در سنگاپور بودند.
 وزارت خارجه روسیه در واکنش به این دیدار گفته است، مسکو به تلاش‌های فعال برای حمایت از روند سیاسی و دیپلماتیک در شبه‌جزیره کره ادامه می‌دهد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما بر این باوریم که توقف اقدامات تحریک آمیز گامی ضروری در جهت کاهش تنش‌ها در این شبه‌جزیره است و باعث ایجاد جوی اعتمادآمیز در انجا می‌شود.» سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز ضمن اعلام استقبال مسکو از این نشست، گفت هرچه فرصت بیشتری برای حل مشکل شبه‌جزیره کره از طریق گفتگو فراهم شود، بهتر است. معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «چنانچه پیش‌فرضی مثبتی در مسأله خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره شکل بگیرد، روسیه نه تنها از آن استقبال می‌کند بلکه در تحقق آن مشارکت نیز خواهد داشت.» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن استقبال از نشست سران ایالات متحده و کره شمالی، این مذاکرات را «گامی حیاتی و ضروری توصیف» کرد.
 در بیانیه‌ای که سرویس خدمات خارجی اتحادیه اروپا از سوی موگرینی منتشر کرده است، آمده است: «نشست امروز بین رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا و رهبر جمهوری دموکراتیک خلق کره بار دیگر تأیید کننده باور ما در این خصوص بود که دیپلماسی تنها راه پیش‌رو برای پیشرفت به سوی صلح پایدار در شبه‌جزیره کره است. پیگیری مسیر دیپلماتیک اغلب چالش‌برانگیز است، اما همواره نتیجه‌بخش است. این نشست گامی حیاتی و ضروری برای تقویت دستاورد‌های مثبت حاصل شده در روابط بین دو کره در شبه‌جزیره است، که مدیون رهبری، خردمندی و عزم جزم رئیس جمهوری کره، مون‌جائه‌این است.» رئیس جمهور کره جنوبی در واکنش به دیدار سران آمریکا و کره شمالی گفت که توافق انجام شده در سنگاپور به جنگ سرد پایان می‌دهد. موجائه‌این مذاکرات را از نزدیک و با اشتیاق فراوان دنبال می‌کرد. در همین حال شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن امروز (سه‌شنبه) گفت: «توکیو از امضای سند پس از نشست آمریکا – کره شمالی حمایت می‌کند و آن را گامی به سوی راه‌حل جامع مسائل مختلف می‌داند.» آبه افزود: «این حقیقت که کیم جونگ اون تعهدش را از طریق امضای سندی برای خلع سلاح هسته‌ای کامل تایید کرده است، گامی رو به جلو برای راه‌حل جامع درباره مسائل مختلف است و ما از آن استقبال می‌کنیم.» سخنگوی ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز در واکنش به اتفاقات سنگاپور گفت: «ما از نشست سازنده ترامپ و اون استقبال می‌کنیم برداشتن گام‌هایی در جهت ثبات منطقه برای رشد اقتصادی جهان اساسی است. کار‌های زیادی باید انجام شود و ما امیدورایم اون به مذاکرات با حسن نیت و در جهت تایید کامل خلع سلاح هسته‌ای برگشت ناپذیر ادامه دهد.». اما یوکیا آمانو آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای اعلام کرد این نهاد بین المللی آماده انجام راستی آزمایی در کره شمالی است.   در بیانیه آمانو آمده است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده است تا هرگونه فعالیت‌های راستی‌آزمایی را در جمهوری دموکراتیک خلق کره که احتمالا از سوی کشور‌های مرتبط با موضوع درخواست می‌شود، انجام دهد، که منوط به مجوز [تأیید]شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.» چین نیز اعلام کرد که از گفتگو‌ها بین کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای دستیابی به اجماعی بر سر غیرهسته‌ای‌کردن و برقراری سازوکاری برای صلح «استقبال کرده و از آن حمایت می‌کند.» گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین به خبرنگاران گفت که تحریم‌های شورای امنیت علیه کره شمالی باید طبق اقدامات کره شمالی تعلیق شده یا رفع شوند. او افزود که تحریم‌ها خودشان هدف نیستند؛ ما باور داریم که شورای امنیت باید تلاش‌هایی برای حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک در شرایط کنونی انجام دهد.
محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در واکنش به مذاکرات سنگاپور به کره شمالی هشدار داد. نوبخت گفت: «با آدمی روبرو هستیم که در هواپیما امضای خود را پس می‌گیرد. نمی‌دانم رهبر کره شمالی با چه کسی دارد مذاکره می‌کند. این شخص نماینده فهیم آمریکا نیست.» اشاره نوبخت در این سخنان به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکاست که در هنگام بازگشت از نشست گروه ۷ در کانادا، امضای خود در پای بیانیه پایانی این نشست را پس گرفت و آن را رد کرد. این هشدار ایران به پیونگ یانگ در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ بعد از دیدار خود با کیم جونگ اون در پاسخ به پرسشی در مورد برجام گفت: «امیدوارم به وقتش و در زمانی که تحریم‌ها عملی شد، ایران دوباره برای مذاکره و یک توافق واقعی بازگردد، اما حالا برای این کار زود است.» 
اما برخی رسانه‌های عربی دراین بین سعی در مقایسه ایران و کره شمالی داشتند.   روزنامه الشرق الاوسط با انتشار کاریکاتوری به مقایسه فعالیت‌های هسته‌ای صلح آمیز ایران و برنامه هسته‌ای تسلیحاتی کره شمالی و وضعیت این دو کشور پرداخته و مدعی شد ایران به دلیل داشتن بمب هسته‌ای در حال غرق شدن است. الشرق الاوسط مطلب دیگری با این عنوان منتشر کرد: "تهران با نگرانی منتظر نتایج نشست سنگاپور است. " به نوشته این روزنامه، تهران با توجه فوق العاده نشست کیم جونگ اون با دونالد ترامپ را زیر نظر گرفته و منتظر نتایج حاصل از آن است. موفقیت تلاش‌های ترامپ برای خلع سلاح کره شمالی و مهار خطر هسته‌ای و موشک‌های بالستیک آن بدترین سناریو برای محافل سیاسی و نظامی ایران است، زیرا بیم آن می‌رود که موفقیت در این خصوص سبب شود ترامپ همین طرح را در تعامل با موضوع هسته‌ای ایران و برنامه موشک‌های بالستیک آن به کار بگیرد.
ارسال نظر

فرهنگ و هنر
تیمچه
پربازدید ها
شبکه های اجتماعی