به گزارش تلنگر؛ وضعیت بازار ارز در کشور تلاطمی از خواستن و نخواستن است. درست است که این بازار یکی از بازارهای حیاتی و شریانهای اصلی و تاثیرگذار بر قیمت است اما چقدر میتوان با موج آن سودخواهی و درآمد زایی کرد؟
کاهش ارزش پول ملی و به وجود آمدن تورم، سبب افزایش درآمد شرکتها شده که این موضوع یکی از دلایل رشد شاخص بازار سرمایه است.
در وضعیت معاملاتی فعلی، بورس به نقطه صفر سال رسیده و از سایر بازارها از لحاظ سوددهی عقبتر است.
شاید یکی از دلایل رشد معاملات بورس این باشد که انگیزه فعالان بازار برای نگهداری وجه نقد و اوراق درآمد ثابت کم شده؛ چرا که تورمی که خواسته یا ناخواسته به وجود آمده باعث شده عمده تحلیلها براساس آن انجام شود. اگر همچنان کاهش ارز پول ملی ادامه یابد انتظار میرود نقدینگی در بازار سهام به حرکت درآید.
مصوبه وزارت بازرگانی در خصوص قابلیت انجام معاملات بر ثبت سفارشهای ارزی، یک قیمت توافقی در بازار ارز به وجود میآورد و نرخ ارز برای صادرکننده و واردکننده بیشتر میشود و این یعنی یک بازار سومی برای ارز به وجود میآید که در رشد دماسنج بازار سرمایه تاثیرگذار است.
ایجاد نرخ سوم برای ارز به این معنی است که نرخ دلار از ۴۲۰۰ تومان بالاتر میرود و منجر به کاهش ارزش پول ملی میشود؛ در نتیجه شاخص بازار سهام تقویت خواهد شد.در آخرین روز معاملاتی بورس تهران در این هفته قیمت سهم ها در اکثر گروه ها با افزایش رو به رو و این موضوع سبب شد که شاخص کل بازده نقدی و قیمتی به یکباره ۲۷۶۷ واحد رشد کند و به رقم ۹۹ هزار و ۱۴۶ واحدی برسد.