به گزارش تلنگر ؛ به نقل ازایرنا، عطوان افزود: تلاش بیشترکشورهایجهانبرای رهایی ازدلارآمریکا به دنبال قلدری، محاصره،تحریم هایاقتصادیوجنگهای پیاپی که ثبات، امنیت و اقتصاد جهانی را برهم زده است، افزایش یافته است.
هنگامی که کشورهایی مانند چین، روسیه،ونزوئلاوایرانبا گام های راهبردی و جدی برای رهایی از دلار و جایگزینی دیگر ارزها مانندیوانیایوروتلاش می کنند، این یعنی دلار آمریکا متزلزل شده و روزهای آخر هیمنه و سیطره خود را سپری می کند.
چین تصمیم خود را درباره تکیه برپولملی خود برای خریدنفتو قراردادهای نفتی و جایگزینی پترویوان به جای پترو دلار از ابتدای سال آینده گرفته است.
اشتباه بزرگ آمریکا در سال 1971 قطع ارتباط دلار با طلا و خروج از توافقنامه 'برتون وودز' بود که پس ازجنگ جهانی دومبه امضا رسیده بود.
به این ترتیببانک مرکزیآمریکا اجازه یافت میلیاردها دلار اسکناس بدون پشتوانه طلا چاپ کند و نتایج این اشتباه که مهمترین آن فروپاشی سیطره دلار است امروز آشکار شده است.
'ژان کلود یونکر' رئیس کمیسیوناتحادیه اروپااقدام آمریکا به اجبار اروپایی ها برای خرید کالا با دلار را به تمسخر گرفت و از سوی دیگر 'برونو لومر' وزیر داراییفرانسهچند روز پیش اعلام کرد که می خواهد سیستم وی ارتباطی با دلار نداشته باشد.
خبرگزاری بلومبرگ نیز اعلام کرد کهروسیهذخایر دلاری خود را به خاطر افزایش خطرات پول آمریکا در مبادلات مالی بین المللی کاهش می دهد.
جنگ تجاری ترامپ با اروپا وچینو روسیه و افزایش تعرفه هایوارداتنقش مهمی در اتحاد کشورهایجهانعلیه آمریکا و پایان دادن به سیطره اقتصادی آن دارد.
تصمیم پنج کشور چین، روسیه، ایران، ونزوئلا و اتحادیه اروپا به تضعیف سلاح تحریم های آمریکا منجر خواهد شد زیرا کاهش نقش دلار در مبادلات جهانی، قدرت خرید مصرف کننده آمریکایی را کاهش و از سوی دیگر بهای کالای وارداتی را بسیارافزایش می دهد.
چین با روزانه 8.48 میلیون بشکه بزرگترین واردکننده نفت جهان و روسیه با 7.3 میلیون بشکه پس ازعربستانبزرگترین صادرکننده نفت است و منطقی است که این دو کشور درمبادلات تجاری خود دلار را کنار بگذارند.
اطلاعات موثقی وجود دارد که چین درحال تلاش به فشارعربستان سعودیاست تا بهای نفت خود را به یوان دریافت کند و اگر عربستان این موضوع را نپذیرد، چین نیاز نفتی خود را از دیگر طرف ها تامین می کند.
هم اکنون بیشترصادرات نفتایران و کشورهایخلیج فارسبه چین و کشورهای شرق آسیا می رود و به عبارتی دیگر روزانه 18 میلیون بشکه نفت ازتنگه هرمزعبور می کند که 80 درصد آن به بازارهای آسیایی و بویژه چین و هند می رود.
به فشار ترامپ برای باجگیری بیشتر از عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس نیز باید از این زاویه نگاه کرد که با هدف ترساندن این کشورها و مجبور کردن آن ها به ماندن در زیر چتر حمایت آمریکا و جلوگیری از حذف دلار انجام می شود.
آمریکا ممکن است برای حفظ قدرت و برتری پول خود هرکاری انجام دهد و ازشعلهور کردن جنگ جدید وتجاوزبه دیگر کشورها نیز دریغ نکند.
سوال این است که آیا ممکن است آمریکا به جنگ چین یا روسیه و یا ایران برود؟
چین،عراقنیست که 12 سال محاصره باشد و به تازگی از جنگ هشت ساله با ایران خارج شده باشد وولادیمیر پوتیننیزمعمر قذافینیست بلکه شخصی است که بر تخت کشوری بزرگ تکیه زده است که هزاران کلاهکهسته ایدارد.
جنگ ارزها که موضوع اصلی آن سرنگونی دلار امریکا از عرش است آغاز شده و ممکن است بهجنگ جهانیسوم منجر شود.