سلامتاخبار

آلودگی هوا ابتلا به عفونت‌های تنفسی را افزایش داد! + جزئیات

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: ذرات معلق موجود در آلاینده‌های جوی زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند آسم، برونشیت و سایر عفونت‌های تنفسی می‌شوند.

به گزارش تلنگر؛ دکتر قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص تأثیر آلودگی هوا بر افزایش بیماری‌های فصلی عنوان کرد: آلودگی هوا یکی از عوامل تشدیدکننده بیماری‌های فصلی است که می‌تواند بر سیستم تنفسی و ایمنی بدن اثر منفی بگذارد.

وی افزود: هوای آلوده حاوی مواد شیمیایی و ذرات معلق است که از طریق تنفس وارد دستگاه تنفسی انسان شده و مخاط این دستگاه‌ها را آسیب‌پذیر می‌کند. این شرایط باعث می‌شود، با ورود پاتوژن یا عامل میکروبی یا ویروسی به بدن، زمینه‌ ابتلا به عفونت‌های میکروبی و ویروسی فراهم ‌شود.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: آلودگی هوا باعث آسیب دیدن بافت‌های مخاطی دستگاه تنفسی و تضعیف عملکرد سیستم ایمنی می‌شود. ذرات معلق به‌راحتی وارد دستگاه تنفسی شده و می‌توانند موجب التهاب، تحریک و عفونت‌های تنفسی شوند.

وی ادامه داد: این ذرات با ایجاد التهاب در ریه‌ها و مجاری تنفسی زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند آسم، برونشیت و سایر عفونت‌های تنفسی می‌شوند. در شرایط آلودگی شدید، این مشکلات به‌ویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های تنفسی مزمن تشدید می‌شود.

مرادی درخصوص راهکارهای کاهش اثرات آلودگی هوا گفت: استفاده از ماسک‌های N95 که می‌توانند از استنشاق ذرات معلق و آلاینده‌ها جلوگیری کنند، خودداری از ورزش یا فعالیت‌های سنگین در فضای باز در روزهایی که آلودگی هوا شدید است، تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها با مصرف غذاهای سالم و غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط‌های بسته و کاهش استفاده از وسایل نقلیه می‌توانند در حفظ سلامتی افراد در روزهای آلوده تاثیرگذار باشند.

انتهای مطلب / ف.ر

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x