بهترین راه های صرفه جویی در مصرف برق + ساعات اوج مصرف برق
صرفه جویی در مصرف برق اهمیت فراوان دارد. زیرا که انرژی تمام شدنی و غیرقابل جایگزینی است که در صرفه جویی آن باید کوشا باشیم.
به گزارش تلنگر؛ برای صرفه جویی در مصرف برق راه های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می توانید مصرف انرژی برق را کنترل کنید.
ساعات اوج مصرف برق در تابستان
- بیشترین مصرف برق در شبانه روز چهار ساعت اولیه شب (۲۰ ال ۲۴) است که همه در حال استفاده از برق و تلویزیون هستند.
- ساعت ۱۲ الی ۱۶ هم به این ساعات اضافه می شود.
- ۶ ماهه دوم سال اوج مصرف از سال ۱۷ الی ۲۱ می باشد.
راه های صرفه جویی در مصرف برق
در ادامه راه کارهایی برای صرفه جویی در مصرف برق به شما ارئه می کنیم:
لامپ کم مصرف نصب کنید
لامپهای رشتهای را با لامپهای فلورسنت (CFL) یا لامپهای LED که هم نور بیشتری دارند و هم انرژی کمتری مصرف میکنند، تعویض کنید. لامپهای رشتهای بخش زیادی از انرژی مصرفی را به گرما تبدیل کرده و آن را هدر میدهند. لامپهای فلورسنت و LED هم انرژی خیلی کمتری مصرف میکنند و هم طول عمر بالاتری دارند.
تا حد ممکن از نور خورشید استفاده کنید
یکی از راه های صرفه جویی در مصرف برق استفاده حداکثری از نور طبیعی خورشید است. در زمانیکه هنوز شب نشده و نور خورشید برای روشنایی کفایت می کند. ازروشن کردن لامپ خودداری کنید.
لامپ های اضافی را خاموش کنید
نیازی نیست خانه را چراغانی کنید از حداقل نور استفاده کنید و از طرفی هنگامیکه خانه را ترک می کنید حتما چراغ ها را خاموش کنید.
لوازم برقی اضافه را از برق بکشید.
حتی زمانی که وسایل برقی دو شاخه آن در برق است باز هم برق مصرف می کند. کامپیوتر را در زمانی که استفاده نمیکنید، از برق بکشید. لازم نیست تلویزیونتان همیشه به برق باشد، شارژر تلفن، لوازم برقی آشپزخانه، سشوار و هرچیزی را که با برق کار میکند، در صورت لازم نداشتن از برق بکشید.
خانه خود را عایق کنید
عایق کردن خانه باعث می شود از ورود سرما و گرما در خانه جلوگیری شود و همچنین انرژی داخل خانه هم بیرون نمیرود.
از آب گرم کمتر استفاده کنید
برای گرم شدن آب انرژی زیادی مصرف می شود. پس سعی کنید از دمای متعادل آب استفاده کنید همچنین از دوش گرفتن در زمان طولانی پرهیز کنید.
از کولر کمتر استفاده کنید
البته در فصل گرم تابستان بدون کولر نمی شود زندگی کرد اما زمانی که دیدی هوای بیرون خنک است کولر را خاموش کنید و پنجره ها را باز بگذارید.
وسایل برقی کممصرف را جایگزین وسایل برقی قدیمی و پرمصرف کنید
در زمان گذشته شرکت ها ی لوازم برقی به پرمصرف بودن وسایل اهمیتی نمی دادند و لوازمی که تولید می کردند انرژی بیشتری استفاده می کرد. امروزه مدل های جدیدتر لوازم برقی به گونهای طراحی و ساخته میشوند که علاوهبر صرفه جویی اقتصادی، کیفیت بالاتری نیز داشته باشند. اگر یخچالفریزر قدیمی، گاز، فر، ظرفشویی، لباسشویی یا خشککن قدیمی دارید، بهتر است به فکر تعویض آن باشید.
بهدنبال وسایلی باشید که ردهی انرژی بالاتری دارند. لوازمبرقی که ردهی انرژی دارند به شما کمک میکنند تا در هنگام خرید از میزان مصرف انرژی وسایل برقی آگاه شوید. درست است که لوازمبرقی با ردهی انرژی معمولاً در مقایسه با لوازمبرقی مشابه که ردهی انرژی ندارند، بسیار گرانتر هستند، اما بهیاد داشته باشید هزینهای که بابت خرید این وسایل میدهید، در بلندمدت و با کاهش هزینههای برق مصرفی بهطور کامل برمیگردد.
در هنگام کار از تمام ظرفیت ظرف شویی استفاده کنید. درِ فر را هنگام استفاده باز نکنید، چون با این کار گرمای داخل فر خارج میشود و برای اینکه دما دوباره به مقدار تنظیمشده برسد، انرژی زیادی صرف میشود.
قبل از بازکردن درِ یخچال تصمیم بگیرید چه چیزی لازم دارید. بازوبسته کردن سریع در یخچال باعث میشود دمای یخچال پایین نیاید. همچنین بهتر است مرتب نوارهای درِ یخچال و فریزر را بررسی کنید و درصورتیکه کهنه شدهاند و خاصیت ارتجاعی خود را از دست دادهاند، آنها را تعویض کنید.
از تمام ظرفیت لباس شویی استفاده کنید و تا بهطور کامل پر نشده است، آن را روشن نکنید. لازم نیست سماور یا کتری آب مدام روشن باشد.
انتهای مطلب/ی.ر