خانواده

تفاوت طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند + روش‌های تشخیص

در تابستان، تفاوت میوه‌هایی مثل طالبی، گرمک، ملون و شاه‌پسند که ظاهری مشابه دارند، بسیاری را سردرگم می‌کند؛ اینجا به شما کمک می‌کنیم آن‌ها را به‌درستی تشخیص دهید.

در این مطلب از تلنگر به بررسی تفاوت طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند خواهیم پرداخت. همچنین روش‌های تشخیص میوه رسیده و باکیفیت از نوع نارس یا بی‌مزه را نیز به شما آموزش خواهیم داد تا از خریدتان نهایت لذت را ببرید.

تابستان که از راه می‌رسد، بازار میوه‌های خنک و شیرین حسابی داغ می‌شود؛ میوه‌هایی مثل طالبی، گرمک، ملون و شاه‌پسند که نه‌تنها عطش را فرو می‌نشانند، بلکه سرشار از ویتامین و طعم دلچسب تابستانی‌اند. اما اگر تا به حال هنگام خرید این میوه‌ها دچار سردرگمی شده‌اید و نمی‌دانستید دقیقاً تفاوت میان آن‌ها چیست، شما تنها نیستید!

ظاهر نسبتاً مشابه، نام‌های گاه محلی و حتی طعم‌هایی که به‌هم نزدیک هستند، باعث شده بسیاری از ما نتوانیم با اطمینان طالبی را از گرمک یا ملون از شاه‌پسند تشخیص دهیم. با ما همراه باشید تا تفاوت این میوه های خوش‌طعم تابستانی را بهتر بشناسید!

تفاوت طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند

طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند

این میوه‌ها هرچند ممکن است در ظاهر تا حد بسیار زیادی شبیه به هم به نظر برسند اما در پوسته بیرونی، گوشت میوه و همین‌طور عطر و طعم با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه با ویژگی‌های هر یک از این میوه‌ها آشنا خواهیم شد.

روش تشخیص گرمک

گرمک، پوستی نارنجی رنگ و بدون خط دارد. اگر گرمکی که انتخاب کرده‌اید پوست مایل به سبزی دارد، یعنی میوه شما هنوز کال است و طعم خوبی نخواهد داشت.

روش تشخیص سمسوری

این میوه از نظر ظاهری بسیار شبیه گرمک است. رنگ پوست آن نارنجی است اما برخلاف گرمک، خط‌های سبز کم‌رنگی هم روی پوست خود دارد. طعم این میوه بسیار آبدار و شیرین است.

روش تشخیص طالبی

طالبی رسیده، پوستی سبز با خط‌های سبز پر رنگ دارد. اندازه طالبی معمولا کوچک و حالت آن گرد است. گوشت داخل طالبی هم رنگی سبز دارد.

روش تشخیص ملون

ملون پوستی زرد رنگ و نازک بدون خط دارد. ملون را می‌توان شیرین‌ترین نوع از میان انواع میوه‌های نام برده در این مطلب دانست.

روش تشخیص شاه پسند

شاه پسند پوست نارنجی رنگی با خطوط سبز دارد. تفاوت شاه پسند و سمسوری این است که حالت آن بر خلاف سمسوری کشیده است. اندازه شاه پسند، متوسط تا کوچک است و گوشت آن رنگی نارنجی دارد.

طعم شاه پسند، طعمی بین خربزه و ملون است. بافت این میوه نرم و آبدار است و عطر و طعم شیرین و طبوعی دارد.

ویژگی های طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند

طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند

طالبی:سبز و خط دار

رنگ پوست طالبی رسیده باید زرد و داخل آن سبز و سطح پوست طالبی حالت زبری داشته باشد. سبز بودن یا صاف بودن پوست طالبی نشانه نارس بودن آن است.

ملون:سبز و بی خط

ملون هایی را انتخاب کنید که سنگین و دارای پوستی صاف و بدون آسیب باشد. از ملون هایی که بیش از حد نرم هستند یا در انتهای ساقه احساس مرطوب هستند، خودداری کنید.

گرمک:نارنجی و بدون خط

تفاوت طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند + روش‌های تشخیص

پوست گرمک رسیده نارنجی روشن یا کرم است؛ رنگ سبز نشانه کال‌بودن میوه است.در قسمت اتصال میوه به ساقه، باید یک لکه صاف و گرد وجود داشته باشد. وجود فرورفتگی یعنی میوه زمانی چیده شده که رسیده بوده است.گرمک سفت که بوی کمی دارد، مزه خوبی ندارد.

شاه پسند:نارنجی و خط دار

برخی عقیده دارند که طالبی شاه پسند و خانواده ملون (مثل هندوانه، گرمک و خربزه)از هند می آیند. نقوش و بافت پوست خارجی آن بسیار به گرمک شباهت دارد، اما رنگ قسمت داخلی آن مثل خربزه قندک،نارنجی و زرد روشن است.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x