خانواده

روش نگهداری طولانی مدت زردآلو که هرکسی باید بداند

زردآلو میوه‌ای خوشمزه و مغذی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف برای مدت طولانی نگهداری کرد. در اینجا چند روش برای نگهداری طولانی مدت زردآلو آورده شده است.

به گزارش تلنگر؛ روش نگهداری طولانی مدت زردآلو یکی از دغدغه‌های اصلی در فصل تابستان است، زمانی که این میوه خوش‌عطر و پرخاصیت به وفور در دسترس قرار دارد. برای جلوگیری از هدر رفتن زردآلو و بهره‌مندی از طعم و خواص آن در تمام طول سال، روش‌های متنوعی مانند فریز کردن، خشک کردن، کنسرو کردن، تهیه مربا و پوره‌سازی وجود دارد. هر یک از این روش‌ها با توجه به امکانات و سلیقه افراد، می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای حفظ کیفیت و ماندگاری زردآلو باشد.

روش نگهداری طولانی مدت زردآلو

برای نگهداری طولانی‌مدت زردآلو و حفظ طعم، رنگ و ارزش غذایی آن، چند روش موثر وجود دارد. در ادامه به رایج‌ترین و بهترین روش‌ها اشاره می‌کنم:

 فریز کردن (انجماد)

یکی از ساده‌ترین و موثرترین روش‌ها برای نگهداری طولانی‌مدت زردآلو است.

مراحل:

  • زردآلوها را بشویید و خشک کنید.
  • هسته را خارج کنید (می‌توانید دو نیم کنید).
  • برای جلوگیری از تیره شدن رنگ، آن‌ها را چند دقیقه در محلول آب و آبلیمو (نسبت ۴ پیمانه آب به ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو) قرار دهید.
  • در کیسه‌های زیپ‌دار یا ظروف مخصوص فریزر بسته‌بندی کنید.
  • در فریزر قرار دهید (تا ۱۲ ماه قابل نگهداری هستند).

 خشک کردن (زردآلو خشک)

 خشک کردن (زردآلو خشک)

روش سنتی و پرکاربرد برای نگهداری طولانی‌مدت.

روش‌ها:

  • خشک کردن با آفتاب: زردآلوها را دو نیم کنید، روی پارچه‌ای تمیز قرار دهید و در آفتاب خشک کنید. روی آن‌ها توری بکشید تا از حشرات محافظت شود.
  • خشک‌کن یا فر: با دمای پایین (حدود ۶۰-۷۰ درجه سانتی‌گراد) به مدت چند ساعت تا کاملاً خشک شوند.

پس از خشک شدن، در ظرف شیشه‌ای یا کیسه‌های پارچه‌ای در جای خشک و خنک نگهداری شود.
برای حفظ رنگ می‌توان قبل از خشک‌کردن از دود گوگرد (در روش سنتی) استفاده کرد، البته امروزه کمتر رایج است.

کنسرو کردن زردآلو

کنسرو کردن زردآلو

مناسب برای تهیه مربا، کمپوت یا استفاده در دسرها.

مراحل:

  • زردآلو را شسته، هسته را جدا کنید.
  • در شربت آب و شکر بجوشانید یا در شیشه‌های استریل‌شده با شربت بریزید.
  • شیشه‌ها را در آب جوش قرار دهید تا وکیوم شوند (حدود ۲۰ دقیقه).
  • در جای خنک، خشک و تاریک نگهداری کنید (تا ۱ سال قابل مصرف است).

 تهیه مربا یا مارمالاد

با پخت زردآلو با شکر، می‌توان مربا یا مارمالاد درست کرد. در شیشه‌های استریل‌شده بریزید و در یخچال یا انبار خنک نگهداری کنید.

 پوره زردآلو

 پوره زردآلو

زردآلو را پخته و پوره کنید. سپس در بسته‌های کوچک فریزری (مثل قالب یخ یا زیپ‌کیس) فریز کنید. مناسب برای استفاده در اسموتی یا دسرها.

 رطوبت زردآلوها را خشک کنید

رطوبت دشمن زردآلو است و در صورتی که زردآلوهای شما خیس باشند، خیلی زود خراب می‌شوند. قبل از این که زردآلوها را در یخچال قرار دهید، به دقت آن‌ها را بررسی کنید.

اگر احساس می‌کنید، زردآلوها خیس هستند، با یک دستمال حوله‌ای به آرامی آن‌ها را خشک کنید و سپس در ظرف یا کیسه پلاستیکی قرار دهید. برای نگهداری زردآلوها نیز می توانند چند عدد دستمال کاغذی داخل پلاستیک آن قرار دهید تا رطوبت اضافی را به خود جذب کند.

زردآلو را قبل از مصرف بشویید

به هیچ عنوان قبل از قرار دادن زردآلو در یخچال، آن را نشویید. این کار روند پوسیدگی میوه را تسریع می‌کند. بهتر است زردآلو را درست قبل از مصرف بشویید. از آن جایی که پوست این میوه در زمان مصرف جدا نمی‌شود، حتما آن را به روش درستی بشویید و در مقداری آب نمک و سرکه قرار دهید تا ضدعفونی شود.

زردآلوهای نرسیده را در کیسه کاغذی قرار دهید

اگر زردآلویی که تهیه کرده‌اید، نرسیده است، بهتر است آن‌ها را در کیسه کاغذی قرار دهید و درب کیسه را محکم ببندید تا گاز اتیلن تولید شده از میوه، موجب رسیدن آن شود. به خاطر داشته باشید که برای این کار نباید از کیسه پلاستیکی استفاده کنید. زیرا امکان تبادل هوا در این کیسه‌ها وجود ندارد و از همین رو زردآلو خیلی زود پوسیده و نرم می‌شود.

برای رسیدن زردآلو نباید آن را در یخچال بگذارید، بهتر است کیسه‌ها زردآلو را برای چند روز در فضای آشپزخانه و دور از حرارت و نور خورشید قرار دهید تا برسند و نرم شوند.

نکات مهم در زمان خرید زردآلو

برای خرید زردآلو باید میوه‌های سالم، رسیده و بدون زدگی را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر زردآلو نرم‌تر باشد، ماندگاری آن کمتر است. در زمان خرید زردآلو باید به رنگ، میزان نرم و سفت بودن میوه و همچنین سالم بودن آن توجه کنید. در ادامه به لیستی از نکاتی مهم در زمان خرید زردآلو اشاره شده است.

  • رنگ زردآلوی باید طلایی و نارنجی و در برخی از قسمت‌ها قرمز باشد.
  • از خرید زردآلوهای سبز و بیش از حد سفت اجتناب کنید.
  • از خرید زردآلوهایی که بافت نرمی دارند اجتناب کنید.
  • اگر پوست زردآلو آسیب دیده یا بخشی از آن نرم به نظر می‌رسد، آن را خریداری نکنید.
  • چروکیده بودن پوست زردآلو نشانه کهنه بودن آن است.
  • زردآلوهایی که اندازه کوچک‌تری دارند، معمولا طعم بهتر و عطر بیشتری دارند.

انتهای مطلب/ ی.ر

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x