شگرد نگهداری سبزی خوردن در یخچال برای مدت طولانی
هنگامی که سبزی خوردن را در یخچال میگذارید تا تازه بماند، بعد از مدت کوتاهی شروع به پلاسیده شدن و خراب شدن میکنند. در این مقاله برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال به شما راهکارهایی را آموزش میدهیم.
به گزارش تلنگر؛ سبزی خوردن تازه کنار اکثر غذاهای ایرانی به عنوان یک چاشنی طعمی دلچسب را به همراه دارد. در عین حال سبزیجات بسیار زود پلاسیده میشوند و تهیه روزانه یا حتی هفتگی آنها میتواند مشکل باشد. اما از طرفی دیگر نگهداری سبزی خوردن در یخچال برای مدت طولانی یک مشکل است که اکثراً آن مواجه میشوید. پس چه باید کرد؟
با یادگیری ترفندهای نگهداری سبزی خوردن در یخچال برای مدت ۳ هفته نیاز به خرید روزانه یا هفتگی سبزی خوردن ندارید. سبزی ها بسیار زود پلاسیده می شوند و تهیه روزانه یا زود به زود سبزیجات در شرایط زندگی پرمشغله مدرن کار سختی است. بنابراین با ترفند هایی که در اختیارتان قرار می دهد میوه و سبزی را برای مدت طولانی تازه نگهدارید.
نحوه نگهداری سبزی خوردن در یخچال
شاید روش نگهداری سبزی خوردن در یخچال یا اهمیت ترین بخش این مبحث باشد. اینکه سبزیها را چگونه و با چه روشی باید نگهداری کرد. سبزی خوردن اغلب شامل انواع سبزیهای حساس و باماندگاری کم میشود. سبزیهایی مانند ریحان، شاهی، تره و پیازچه که بهسرعت رنگشان زرد یا قهوه ای میشود و بهسمت گندیدگی میروند.
بنابراین روش نگهداری سبزی خوردن در یخچال بهطوری که موثر و جوابگو باشد سختتر از میوهها و سیفیجات خواهد بود. مواردی که برای این بخش از مبحث روش صحیح نگهداری سبزیجات در یخچال میتوان مطرح کرد عبارتند از:
روش نگهداری سبزی خوردن
در گام اول باید سبزی خوردن را کاملا بشویید و تمیز کنید، تمامی بخشهای زرد، گندیده، پلاس خورده یا سوخته را از آنها جدا کنید. بعد از آن که سبزیها را کاملا شسته، ضدعفونی کنید. سبزی را در آب سرد بشویید و در ضدعفونی کننده مخصوص بخیسانید. پس از آن که آبکشی کردید، اجازه دهید آب سبزی کاملا گرفته شود. موقع آبکشی سبزی را مدام چنگ نزنید تا آسیب نبیند.
برای آبگیری بهتر سبزی را روی آبگیر پارچهای ریخته اجازه دهید تا سریعتر خشک شود. پس از خشک شدن سبزیها، آنها را در یک کاغذ آبگیر یا دستمال آبگیر نازک (تنظیف) بپیچید. سبزیها را با کاغذ یا دستمال درون ظرف در بسته و محکم یا بگهای مخصوص با در محکم بگذارید. بهتر است ظرف یا بگ امکان آبگیری داشته باشند تا آب تبخیر شده از سبزیجات را به خود جذب کنند. ظرف یا بگ سبزیجات را در طبقهای که دمای یخچال مناسب و معتدل است بگذارید. سبزیجات در نزدیکی فن نباشند. ممکن است یخ بزنند.
نحوه نگهداری کاهو، کلم و کرفس در یخچال
کاهو و کلم از سبزیجات دیگری هستند که معمولا در یخچال نگهداری میشوند و حفظ تازگی و سلامتشان مهم است. البته کرفس را اگر برای آبگیری و سالاد لازم داشته باشیم و سیر و تره فرنگی را هم اگر در ساندویچها یا املتها استفاده کنیم میتوان به این لیست اضافه کرد. برای تازه نگه داشتن این سبزیجات نیز راههایی وجود دارد که تقریبا در همه آنها یکسان است.
در این بخش از بررسی نحوه نگهداری سبزی خوردن در یخچال باید گفت:
برگهای خراب و سیاه یا پلاسیده کاهو، کلم و کرفس را جدا کنید. برگهای سالم کاهو و کلمها و ساقههای رفس را جدا کرده درون آب سرد بریزید و کمی خیس کرده ضدعفونی کنید. کاهو، کلم و کرف را مدت طولانی در آب نگذارید و سریعتر بشویید. اجازه دهید آب اضافی آنها کاملا گرفته شود. اکنون لازم است که کاهو، کرفس یا کلم را درون کاغذ آشپزخانه یا دستمال آبگیر بپیچید.
دقت کنید که کاغذ بین برگها را بگیرد و برگها کمتر در تماس مستقیم با هم باشند. حالا بسته سبزی و دستمال یا کاغذ آبگیر را درون کیسهای پلاستیکی که پک محکمی دارد بگذارید.
نحوه نگهداری اسفناج در یخچال
اگر قرار است از سبزی به زودی استفاده کنید راهکار زیر را پیش بگیرید. به عبارتی روش تازه نگه داشتن سبزیجات در یخچال، معمولا اولین و راحتترین کاری است که به همه پیشنهاد میدهیم. البته همانطور که گفتیم با این شیوه مدت زمان تازه و سالم نگه داشتن سبزی کوتاه خواهد بود. در هر صورت، برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول
در ابتدای کار گیاهان لطیف و ضعیفتر را انتخاب کرده و سپس ته ساقههایشان را با چاقو جدا کنید.
مرحله دوم
در ادامه بایستی برگهای پژمرده یا قهوهایرنگ و زردرنگ آنها را نیز جدا کنید.
مرحله سوم
اکنون از یک شیشه خالی رب گوجهفرنگی یا مانند آن و یا دست کم یک لیوان استفاده کرده و سبزی موردنظر را درون آن بگذارید.
مرحله چهارم
حال بایستی به قدری آب درون شیشه یا لیوان بریزید که تا چند سانتیمتر از ساقه سبزیها درون آب قرار گیرد. دقیقا مثل این میماند که چند شاخه گل طبیعی را درون گلدان قرار دادهاید تا تازه بمانند.
مرحله پنجم
اکنون اگر شیشه دربدار است، درب آن را ببندید، در غیر اینصورت میتوانید از پلاستیک فریزر برای پوشاندن کل شیشه یا لیوان استفاده کنید.
مرحله ششم
شیشه یا شیشهها را درون یخچال قرار داده و هر دو روز یکبار آب آنها را عوض کنید.
مرحله هفتم
یادتان باشد که سبزیهای سفتوسخت فقط میتوانند در یخچال ماندگاری داشته باشند و بهترین راه برای نگهداری آنها این است که این سبزیها را درون یک کاغذ حولهای مرطوب بپیچید و سپس آنها را درون یخچال قرار دهید. درست مانند اینکه یک بوریتو گیاهی کوچک را در یک بستهبندی پلاستیکی قرار داده باشید.
گرفتن آب سبزی خوردن
یکی از عواملی که باعث پلاسیده شدن و گندیدگی زودهنگام سبزی در یخچال میشود، وجود آب در لابهلای آنها است. بنابراین بعد از آبکشی برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، باید آنها را روی یک پارچه نخی تمیز قرار دهید تا آب سبزیها کاملا جذب پارچه شود. با زیر و رو کردن سبزیها این روند نیز تسریع میشود. البته برخی از سبد دارای محفظه و سوراخ برای خارج کردن آب سبزی خوردن استفاده میکنند و بعد از یک ساعت سبزیها را در داخل یخچال قرار میدهند.
شاداب ماندن سبزی خوردن ها با این شگردهای نگهداری
نباید فراموش کرد که هیچیک از میوهها،سبزیجات یا صیفیجات را چه به شکل پخته و چه خام نمیتوان برای طولانی مدت در یخچال نگهداری کرد. درواقع برای اغلب سبزیجات یک هفته تا ده روز نهایت زمانی است که میتوان آنها را با نگهداری سبزی خوردن در یخچال حفظ کرد. بهترین روش تازه نگهداشتن سبزیجات برای مدت طولانی فریزر کردن آنها به روشهای اصولی و حرفهای، بالافاصله بعد از تهیه و آمادهسازیشان است.
درواقع هرچه سبزیها را تازهتر فریز کنیم، پس از یخزدایی طراوت آنها بیشتر حفظ میشود. در این بین بهتر است برای سبز ماندن سبزیجات سبز رنگ یا بهطور کلی حفظ رنگ میوهها و سبزیجات در فرآیند فریز کردن و یخزدایی، از روش بلانچ کردن کمک گرفت.
نگهداری از سبزی خوردن های شسته
در این شگرد نگهداری سبزی خوردن در یخچال، محصولاتی مانند نخود سیز یا باقلا سبز را پس از آماده سازی برای چند دقیقه در آب جوش ریخته و سپس در آب سرد پر از یخ خالی کرده و درنهایت آبکش میکنیم. بعد از خشک شدن آب اضافی آنها، در اندازهها و کیسههای مناسب بستهبندی کرده فریز میکنیم.
نگهداری سبزی خوردن در فریزر
در مورد سبزی های لطیف، اگر شما می خواهید کمی بیشتر برای تازه نگه داشتن آنها تلاش کنید، می توانید گیاهان نرم مانند ریحان را با چند قاشق غذاخوری روغن کلزا یا روغن زیتون مخلوط کرده و سپس آنها را در قالب های یخ قرار دهید تا منجمد شوند. سپس آن مکعب های یخ را در کیسه فریزر بگذارید و در فریزر نگهداری کنید. اگر دوست ندارید از روغن استفاده کنید، می توانید همین کار را با آب انجام دهید.
ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات
همواره بعد از تهیه سبزی خوردن سریعا نسبت به پاک کردن آنها اقدام کنید، چرا که وجود گل و لای و برگهای زرد و پلاسیده در بین سبزیها باعث میشود که زودتر خراب شوند. همچنین بعد از پاک کردن آنها برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون آب قرار دهید و مقداری نمک یا سرکه جهت ضدعفونی کردن به سبزیها اضافه کنید. بعد از گذشت این مدت نسبت به آبکشی سبزیها اقدام کنید و حدود یک ساعت سبزیها را درون صافی قرار دهید تا آب آنها به طور کامل خارج شود.
نکات مهم در طریقه نگهداری سبزی خوردن در یخچال
مهمترین نکته در مورد تازه نگه داشتن میوه و سبزیجات در یخچال، متعادل کردن تبخیر آب آنها و کنترل این فرآیند است. درواقع در ارائه هرگونه روش نگهداری سبزیجات در یخچال باید دقت کرد که چگونه میتوان میزان آب تبخیری میوه و سبزیجات را کاسته و البته این آب تبخیر شده را به نحوی جذب کرد تا باعث گندیدگی و خرابی آنها نشود.
شما در انواع روش نگهداری سبزی در یخچال (سبزیجات و میوهها) و جلوگیری از پلاسیده شدن سبزیجات لازم است به میزان آبی که آنها از دست میدهند دقت کنید و سرعت از دست دادن این آب. سپس باتوجه به نتایج بهدست آماده بهترین روش نگهداری سبزیجات در یخچال را درمورد هر میوه یا سبزی، پیدا خواهید کرد.
دقت داشته باشید این شرایط درمورد فریزر متفاوت است و روش نگهداری سبزی خوردن در یخچال و فریزر متفاوت است. با این توضیح کلی در ادامه به بررسی انواع روش نگهداری سبزیجات در یخچال و فریزر میپردازیم و چند روش مفید برای تازه نگهداشتن میوه ها در یخچال نیز به شما ارائه میکنیم.
پایان مطلب/س.آ