خانواده

طرز تهیه آب زرشک خانگی خوش‌رنگ و خوشمزه فقط در چند دقیقه!

برای تهیه شربت زرشک، آب زرشک، آب سیب، آبلیمو و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.

در این مطلب از تلنگر طرز تهیه آب زرشک خانگی خوش‌رنگ و خوشمزه را فقط در چند دقیقه، آن‌هم به ساده‌ترین روش‌ها یاد خواهید گرفت. پس آماده باشید تا با دو روش آسان، یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌های خانگی را تهیه کنید و از طعم و فوایدش لذت ببرید!

حتماً برای شما هم پیش آمده که در روزهای گرم یا بعد از یک غذای چرب و سنگین، به‌دنبال یک نوشیدنی طبیعی، خوش‌طعم و خنک‌کننده باشید. آب زرشک خانگی با طعم دل‌چسب و رنگ جذابش، دقیقاً همان نوشیدنی‌ای است که می‌تواند عطش شما را برطرف کند و حالتان را جا بیاورد. این نوشیدنی سنتی ایرانی، علاوه‌بر طعم ترش و نشاط‌آورش، سرشار از خواص فوق‌العاده‌ای برای پاک‌سازی بدن، بهبود عملکرد کبد و کاهش فشار خون است.

2 روش طرز تهیه آب زرشک خانگی

آب زرشک

روش اول :

  • در ظرفی غیر فلزی به مدت 24 ساعت زرشک ها را بخیسانید. برای خیساندن زرشک از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
  • به ازای هر 250 گرم زرشک 1 پیمانه آب اضافه کنید، اینگونه آب زرشک تان غلیظ می شود و می توانید هنگام نوشیدن به آن آب بیافزایید و یا به ازای هر 250 گرم زرشک 6 پیمانه آب اضافه کنید.
  • درب ظرف را ببندید.
  • زرشک و آب آن را پس از گذشت 24 ساعت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را برای 30 ثانیه با دور متوسط، مخلوط نمایید.
  • مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک می شود، مخلوط کردن به اندازه ای لازم است که دانه های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانه های زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسیار سخت است.
  • برای جدا کردن تفاله زرشک محتویات درون مخلوط کن را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و با کمی فشردن همه آب را خارج کنید.
  • آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.

آب زرشک

روش دوم :

برای تهیه آب زرشک به این روش :

  • ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و با آب سرد بشویید و در آبکش غیر فلزی بریزید.
  • سپس زرشک ها را درون قابلمه ای پر از آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید. مواظب باشید حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی میگذارد و ممکن است سبب تلخی زرشک شود.
  • درب قابلمه را ببندید.
  • حرارت را پس از 10 دقیقه خاموش کنید.
  • اجازه دهید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند.
  • پس از خنک شدن محتویات قابلمه را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و زرشک ها را با دست بمالید و فشار دهید تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند.
  • پس از به دست آمدن آب زرشک کاملا صاف و بدون تفاله آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید.
  • اگر هنگام مصرف احساس نمودید آب زرشک تان غلیظ است ، کمی به آن آب اضافه کنید و در صورتی که آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.

ماندگاری آب زرشک

برای نگهداری آب زرشک برای مدت طولانی، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید.

برای اینکه همیشه آب زرشک تازه داشته باشید، زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید.

برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟

آب زرشک

می توانید برای آبگیری زرشک از زرشک کوهی یا زرک که دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است، استفاده کنید. زرشک کوهی در رنگ های مختلفی مانند سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد وجود دارند که هر کدام آنها طعم به خصوصی دارند. اغلب از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی برای آبگیری استفاده می شود.

پس از آبگیری آب زرشک را زیاد نجوشانید زیرا باعث تلخ شدن آن میشود و هم خواص آن از بین میرود.

خواص آب زرشک

مقدار مصرف آب زرشک در روز

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک 1 لیوان صبح ناشتا و 1 لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است.

مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

مضرات آب زرشک

آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.

برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

آب زرشک در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

کسانی که سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.

مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.

کالری آب زرشک

هر 240 میلی لیتر حدود یک لیوان آب زرشک طبیعی دارای 110 کالری میباشد.

دستور تهیه جوشانده زرشک

در یک لیتر آب 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را ریخته و آنرا بجوش بیاورید.

سپس آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند.

این جوشانده را صاف کنید و با شکر یا عسل شیرین کنید و میل نمایید.

دستور تهیه شربت زرشک

آب زرشک و آب سیب هر کدام 500 سی سی مخلوط کرده و با 250 سی سی آبلیمو و 500 گرم شکر مخلوط کنید و این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا به قوام آید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x