طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با ماندگاری بالا و طعم فوقالعاده
ترشی لوبیا سبز با طعمی بینظیر و ماندگاری بالا، انتخابی ایدهآل برای علاقهمندان به چاشنیهای خانگی است.

در این مطلب از تلنگر به آموزش طرز تهیه ترشی لوبیا سبز می پردازیم. ترشی لوبیا سبز یکی از محبوبترین چاشنیهای خانگی است که با طعمی فوقالعاده و ماندگاری بالا، میتواند هر غذایی را دلچسبتر کند؛ در ادامه با 4 روش ساده و اصولی آشنا میشوید تا بتوانید ترشی خوشطعم و سالمی درست کنید که همیشه در یخچالتان جا داشته باشد و هر بار طعمی تازه و بینظیر به سفرهتان ببخشد!
مواد لازم برای ترشی لوبیا سبز (برای یک ظرف شیشه ای بزرگ)
مواد لازم | مقدار |
---|---|
لوبیا سبز | 500 گرم |
سیر | 4 حبه |
فلفل سبز تند | به میزان دلخواه |
سرکه | به مقدار لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی | 200 گرم |
نکته: سبزی :شوید، نعنا و ترخون تازه هر کدام که در دسترس بود.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی
مرحله اول: ابتدا شوید، نعنا و ترخون را پاک کرده و بعد از شستن بگذارید تا خوب خشک شود و سپس سر و ته لوبیا ها را بزنید.
مرحله دوم: سپس قابلمه ای را در اندازه مناسب آب کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد سپس دو قاشق نمک و نصف استکان سرکه افزوده و لوبیا را هم اضافه کنید تا کمی پخته و نرم شود ولی له نشود.
مرحله سوم: بعد از اینکه لوبیا نرم شد آن را آبکش کرده و بگذارید تا آب اضافی اش برود. لوبیا را در یک شیشه تمیز بریزید و لابه لای آن سبزی ، فلفل سبز و سیر قرار دهید. در نهایت سرکه را بریزید تا جایی که روی ترشی را بگیرد.
مرحله چهارم: درب شیشه را ببندید و برای یک هفته در جای خشک و خنک بگذارید تا ترشی برسد سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج و گلکلم
مرحلهی اول: در ابتدای کار لوبیا سبزها را شسته و بهاندازه دلخواهتان خرد کنید. سپس یک قابلمه را انتخاب کرده و در آن به میزان کافی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
مرحلهی دوم: زمانی که آب به جوش آمد، در حدود یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و سپس بعدازاین که نمک حل شد، لوبیا سبزها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا تغییر رنگ دهند.
مرحلهی سوم: بعد از ۵ دقیقه لوبیا سبز را از قابلمه خارج کنید و آن را آبکش کنید و داخل آب سرد بریزد تا خنک شوند. همچنین لوبیاها برای استفاده در ترشی باید خشک باشند پس آنها را روی یک دستمال خشک و تمیز قرار دهید تا آب اضافهای که دارند، گرفته شود.
مرحلهی چهارم: در ادامه باید هویج و گلکلم را بشویید و خرد کنید. البته اگر دوست داشته باشید میتوانید از فلفلدلمهای نیز استفاده کنید. سبزیجات و سیر را نیز تمیز بشویید و خرد کنید.
مرحلهی پنجم: حالا تمام مواد ترشی آماده است و فقط باید آنها را در ظرف شیشهای بریزید و روی آن آب به همراه سرکه اضافه کنید. البته بهتر است تا آب و سرکه را از قبل با یکدیگر مخلوط کرده باشید و اجازه دهید تا کمی بجوشد. ترشی لوبیا سبز شما به همراه هویج و گلکلم آماده است!
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجهفرنگی
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید در تهیه ترشی لوبیا سبز به کار گیرید و سبب میشود تا طعم ترشی واقعا متفاوت و جذاب شود، استفاده از گوجهفرنگی است.
برای انجام این کار میتوانید از گوجههای کوچک یا گوجه گیلاسی استفاده کنید و مانند روش بالا مواد را آماده کنید و از گوجه نیز در ظرف ترشی بدون این که آنها را برش دهید، استفاده کنید. به همین سادگی!
البته در تهیه این مدل ترشی اگر دوست دارید تا طعم گوجهفرنگی در کلترشی پخش شود، میتوانید چند سوراخ ریز با خلال چوبی در گوجهها ایجاد کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با پوره گوجهفرنگی
بهعنوان آخرین روشی که برای تهیه ترشی لوبیا سبز بیان میکنیم، آمادهسازی و تهیه ترشی لوبیا سبز با استفاده از پوره گوجهفرنگی است. برای انجام این کار نیز روش سادهای پیش روی شما است و تنها باید ۵ عدد گوجهفرنگی را در یک قابلمهی آب جوش بیندازید و بعد از چند دقیقه خارج کنید و سپس پوست آنها را بهسادگی جدا کنید و با استفاده از میکسر یا رندهی دندانه ریز بهخوبی رنده یا مخلوط کنید و به شکل پوره در بیاورید.
در نهایت پوره گوجهفرنگی را از صافی رد کنید و سپس روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. پورهی غلیظ شده را به همراه سرکه به ظرف ترشی اضافه کنید و درب آن را محکم ببندید.
روش های جلوگیری از کپک زدن ترشی
ترشی لوبیا سبز هم درست مثل هر ترشی دیگری اگر به درستی تهیه نشود، کپک میزند. اما با رعایت نکات زیر میتوانید از کپک زدن ترشی جلوگیری کنید:
- خشک کردن کامل مواد: قبل از اضافه کردن مواد به شیشه، آنها را به طور کامل در هوای آزاد یا روی پارچه تمیز پهن کنید تا رطوبت اضافی آنها گرفته شود.
- پر کردن کامل شیشه: شیشه را تا لبه از مواد پر کنید و مطمئن شوید که تمام مواد در سرکه غوطهور هستند.
- استفاده از درب مناسب: از دربهای چفتی یا دربهای دارای واشر لاستیکی استفاده کنید تا از ورود هوا به داخل شیشه جلوگیری شود.