خانواده

طرز تهیه خورش انار مسما اصیل گیلانی با مرغ و انار تازه

خورش انار مسما ترکیبی وسوسه‌انگیز از طعم ترش انار و لطافت مرغ است که هر قاشق آن شما را به عمق آشپزخانه‌های سنتی گیلان می‌برد!

در این مطلب از تلنگر قصد داریم طرز تهیه خورش انار مسما را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه، یک غذای شمالی بی‌نظیر و متفاوت را برای خانواده یا مهمان‌هایتان آماده کنید. تنها کافیست همراه ما باشید تا تمام رازهای خوشمزگی این غذای محلی را کشف کنید!

خورش انار مسما یکی از اصیل‌ترین غذاهای گیلانی است که با ترکیب جذاب مرغ، انار تازه و رب انار طعمی ترش و ملس ایجاد می‌کند و از همان اولین قاشق، شما را به قلب جنگل‌های شمال و سفره‌های سنتی گیلانی می‌برد. این خورش خوش‌رنگ و لعاب نه‌تنها ظاهری مجلسی دارد، بلکه سرشار از خواص درمانی و انرژی‌بخش است.

مواد لازم برای تهیه خورش انار مسما ( برای 2 نفر )

مواد لازم مقدار
مرغ 1 عدد
پیاز 1 عدد
دانه انار تازه 2 پیمانه
رب گوجه‌فرنگی (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
رب انار 2 قاشق غذاخوری
آب انار 2 لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم
زعفران دم‌شده به مقدار لازم

طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی

طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه خورش انار مسما، مرغ را بشویید و خرد کنید.
  2. تکه های مرغ را با مقداری پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار و کنار بگذارید تا ادویه ها جذب گوشت مرغ شوند.
  3. تکه های مرغ مزه دار شده را کمی سرخ کنید.
  4. پیاز را رنده و یا خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
  5. رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا خامی رب گوجه فرنگی به طور کامل گرفته شود.
  6. مرغ‌ها را به مواد تفت داده شده اضافه کنید.
  7. در این مرحله آب یا در صورت تمایل آب انار را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
  8. در 15 دقیقه پایانی پخت خورش، دانه های انار را به همراه رب انار به قابلمه اضافه کرده و مخلوط کنید.
  9. بهتر است بعد از افزودن دانه های انار در ظرف را نبندید، زیرا اگر در ظرف بسته باشد دانه های انار سفید شده و زیبایی خود را از دست می دهند.
  10. زعفران دم کرده را به خورش اضافه کرده و اجازه دهید خورش به خوبی جا بیفتد.
  11. دقت کنید این خورشت غلیظ است پس باید آب آن تقریباً کشیده شود.
  12. خورش را با برنج سفید تزئین شده با زعفران سرو کنید.

نکات طلایی طرز تهیه خورش انار مسما

طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی

  • برای مجلسی شدن انار مسما مرغ را به صورت درسته سرخ کنید و در خورشت به کار ببرید.
  • برای تهیه انار مسما بادمجان تنها کافیست چند عدد بادمجان سرخ شده کنار خورشت انار مسما قرار دهید.
  • اگر طعم گلپر را می پسندید، نصف قاشق چای‌خوری گلپر همراه رب انار به غذا اضافه کنید.
  • اگر رب انار خیلی ترش است، کمی شکر به غذا بیافزایید.
  • اگررب انار خیلی شیرین است، کمی آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.
  • می توانید دانه های انار ترش یا ملس را خشک یا فریز کرده و در فصلهای دیگر برای خورش انار مسما استفاده کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

امداد کرمان موتور

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x