خانواده

طرز تهیه دلمه برگ مو به روش ترکی + عکس

دلمه برگ مو یکی از غذا های پرطرفدار خاورمیانه است که در بین ما ایرانی ها هم بسیار رایج بوده است. در پختن این غذا ترک ها بسیار معروف هستند.

به گزارش تلنگر؛ برای طرز تهیه دلمه برگ مو نیازمند یادگیری به روش اصولی آن هستید. در ادامه یکی از بهترین طرز تهیه های خوشمزه دلمه را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو خوشمزه

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
برنج ۲ لیوان
لپه ۱۰۰ گرم
سبزی دلمه ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
شکر ۲ قاشق غذاخوری
سرکه نصف لیوان
برگ مو به تعداد کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه دلمه برگ مو به روش ترکی

در ادامه با ما همراه باشید تا یک دستورپخت فوق العاده را به شما عزیزان به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم:

طرز تهیه دلمه برگ مو به روش ترکی

مرحله اول: آماده سازی لپه ها

ابتدا لپه ها را ۲ ساعت قبل از پخت خیس کنید و سپس لپه ها را در صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم.

مرحله دوم: پخت لپه ها

دو لیوان آب به لپه های درون قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا لپه ها ملایم بپزد. سپس لپه ها را در ابکش می ریزیم و صبر می کنیم تا آب اضافه ان کاملا خارج شود.

مرحله سوم: آماده ساز سبزی ها و خردکردن سبزی ها

سبزی دلمه که شامل پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری، ترخون و یا هر سبزی معطر دیگری نیز می تواند باشد را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش می ریزیم و پس از خشک شدن سبزی ها آن را روی تخته آشپزخانه سبزی ها را نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد می کنیم.

مرحله چهارم: آماده سازی برنج برای طرز تهیه دلمه برگ مو

برنج را در کاسه ریخته  آن را می شوییم سپس مقداری آب روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم خیس بخورد، سپس برنج را به صورت دمی یا آبکش می پزیم.

مرحله پنجم: آماده سازی پیاز

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

مرحله ششم: افزودن گوشت و ادویه

در این مرحله زردچوبه را به پیاز اضافه و تفت می دهیم و گوشت چرخ کرده را هم می افزاییم و کمی فلفل سیاه و نمک را رو آن می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و قتی کمی سرخ شد تابه را از روی شعله بر می داریم.

مرحله هفتم: افزودن سبزی، برنج و لپه به گوشت

مرحله هفتم: افزودن سبزی، برنج و لپه به گوشت در طرز تهیه دلمه

سبزی، برنج و لپه را به گوشت اضافه می کنیم و تفته می دهیم. همچنین کمی زرد چوبه و نمک و فلفل سیاه روی کل مواد می پاشیم و با قاشق آرام زیر و رو می کنیم و کنار قرار می دهیم.

مرحله هشتم: آماده سازی برگ مو

در قابلمه ای که برگ مو ها راحت در ان جا به جا شوند. تا نصفه آن آب میریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید و کمی نمک داخل آب می ریزیم پس از ۲ دقیقه برگ مو ها را از آب در میاوریم و در آبکش می گذاریم.

مرحله نهم: نرم کردن برگ موها در طرز تهیه دلمه برگ مو

روی برگ مو ها اب سرد می گیریم. این کار باعث می شود که برگ موها کمی نرم شوند. یک ورق از برگ مو را روی تخته آشپزخانه پهن می کنیم و یک قلشق درون آن مواد می ریزیم.

مرحله دهم: پیچیدن دلمه ها

مرحله دهم: پیچیدن دلمه ها

اطراف برگ را تا می زنید تا شبیه بقچه مربعی شود. قابلمه ای را که می خواهید با آن دلمه درست کنید را کنار دستتان بگذارید و دلمه های پیچیده شده را در قابلمه بپیچید.

مرحله یازدهم: پختن دلمه ها

 

در قابلمه حاوی دلمه ها مقداری آب می ریزیم تا به مدت یک ساعت و نیم دلمه ها بپزند. حالا یک دوم لیوان سرکه و شکر را در شیر جوش می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا شکر در سرکه حل شود. اگر برگ مو ها پخته بود سرکه و شکر را روی دلمه می ریزیم و اجازه می دهیم که نیم ساعت دیگر هم بپزد.

دلمه شما حاضر است. نوش جان

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x