خانواده
طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید؛ یک سفره رنگین و خوشمزه
رشته پلو مجلسی شب عید یک غذای خوشمزه و رنگین است که با برنج، رشته پلویی، مرغ و ادویهجات خوشبو تهیه میشود و سفره عید را زیبا و لذیذ میکند.

در این مطلب از تلنگر شما را با طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید آشنا خواهیم کرد. رشته پلو یکی از غذاهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی است که در مناسبتهای خاص مانند شب عید سرو میشود. این غذا با طعم دلپذیر و رنگهای جذاب، نه تنها در سفرههای ایرانی جایگاه ویژهای دارد بلکه برای مهمانیهای عید نیز گزینهای عالی است.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو مجلسی
مواد لازم | مقدار |
---|---|
برنج | ۲ پیمانه |
رشته پلویی | ۱ پیمانه |
مرغ (سینه یا ران) | ۴ تکه |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
کره یا روغن | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
خلال بادام یا پسته | برای تزیین |
کشمش | ½ پیمانه |
آبلیمو | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه رشته پلو مجلسی
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه
- ابتدا برنج را در آب سرد بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیسانده تا نرم شود.
- رشته پلویی را نیز در مقداری آب جوش به مدت ۵ دقیقه پخته و سپس آبکش کنید.
- مرغها را شسته و به قطعات کوچک تقسیم کنید. پیاز را نیز رنده یا خرد کرده و کنار بگذارید.
- زعفران را دم کرده و آماده کنید.
مرحله دوم: پخت مرغ و پیاز
- در یک قابلمه بزرگ، کره یا روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید.
- پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
- مرغها را به پیاز اضافه کرده و آنها را با نمک، فلفل و دارچین به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغها تغییر کند.
- سپس کمی آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغها پخته و نرم شوند.
مرحله سوم: آمادهسازی رشته پلو
- در یک قابلمه دیگر، آب را به جوش آورید و سپس برنج را به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا کمی نرم شود. سپس رشته پلو را اضافه کرده و آن را با برنج مخلوط کنید.
- هنگامی که برنج و رشته پلو تقریباً پخته شد، آنها را آبکش کنید.
- در قابلمهای جدید، مقداری کره یا روغن بریزید و برنج و رشته پلو را لایهلایه در قابلمه ریخته و در میان هر لایه مقداری زعفران دم کرده بریزید.
مرحله چهارم: سرو و تزیین رشته پلو
- پس از اینکه رشته پلو آماده شد، مرغها را به همراه پیاز و کمی از آب مرغ، روی برنج بچینید.
- در یک تابه کوچک، کشمش و خلال بادام یا پسته را در کره تفت دهید تا طلایی شوند.
- رشته پلو را در ظرف سرو بریزید و با کشمش و خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
نکات طلایی برای تهیه رشته پلو مجلسی شب عید
- برای طعم بهتر، میتوانید مرغ را با زعفران و کمی آبلیمو مزهدار کنید.
- در صورت تمایل، از مقداری برگه زردآلو یا خرما برای تزیین استفاده کنید.
- بهتر است برنج رشته پلو به خوبی آبکش شود تا دانههای آن از هم جدا شوند و بافت خوبی پیدا کند.
انتهای مطلب / ف.ر