خانواده

طرز تهیه ماست و خیار به 3 روش خوشمزه و آسان

ماست و خیار، خوراکی ساده اما پرطرفدار است که با چند تغییر خوشمزه، می‌تواند به یک پیش‌غذای خاص و متفاوت تبدیل شود.

در این مطلب از تلنگر با ما همراه باشید تا طرز تهیه ماست و خیار را به ۳ روش خوشمزه و آسان، از نوع ساده خانگی گرفته تا نسخه مجلسی با گردو و کشمش، یاد بگیرید. ماست و خیار یکی از ساده‌ترین، سالم‌ترین و در عین حال محبوب‌ترین پیش‌غذاها و دورچین‌های ایرانی است که از سفره‌های سنتی گرفته تا میزهای مدرن، همیشه جای خاصی برای خود دارد. ترکیبی خنک، سبک و دل‌چسب که نه‌تنها در تابستان جان می‌دهد، بلکه در کنار انواع غذاها، طعمی بی‌نظیر به وعده‌های غذایی شما می‌بخشد. اگرچه تهیه ماست و خیار ساده به نظر می‌رسد، اما با چند تغییر کوچک می‌توان آن را به خوراکی متفاوت، خوش‌طعم و حتی مجلسی تبدیل کرد.

مواد لازم در طرز تهیه ماست خیار خوشمزه

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماست 1 کاسه
خیار خرد شده 2 عدد
کشمش 2 قاشق غذاخوری
نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
گردو 3 عدد ساطوری شده
سیر له شده نصف قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه ماست و خیار مجلسی خوشمزه

ماست و خیار

  • مرحله اولابتدا ماست را در ظرفی بزرگ بریزید.
  • مرحله دومسپس خیا­ر خرد شده، کشمش، نعنا خشک، گردو، سیر له شده و نمک را به آن اضافه کرده و به خوبی مواد را مخلوط کنید. سپس، در کنار غذای اصلی یا به عنوان دسر آن را سرو کنید. طرز تهیه ماست و خیار به همین راحتی است.

در نظر داشته باشید که با در قالب ریختن ماست و خیار، می‌توانید طرز تهیه ماست خیار قالبی را دنبال کنید که جلوه ظاهری مجلسی‌تری نیز دارد.

طرز تهیه ماست و خیار یونانی

اگر می‌خواهید ماست و خیار یونانی را آماده کنید، کافی است که در مواد اولیه ذکر شده، به جای ماست ساده از ماست یونانی استفاده کنید. به این ترتیب، به راحتی می‌توانید ماست و خیار یونانی را در منزل آماده کرده و از طعم عالی آن لذت ببرید.

طرز تهیه فینگر فود ماست و خیار

ماست و خیار خوشمزه

روش درست کردن فینگر فود ماست و خیار کاملاً با دستور تهیه ماست خیار متفاوت است. در تهیه فینگر فود ماست و خیار می­‌توانید از روش‌­های خلاقانه­‌ای استفاده کنید. ما یکی از روش­‌های پیشنهادی را برای شما به صورت مرحله‌­ای شرح می‌­دهیم.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
خیار خرد شده حلقه‌ای 1 عدد
ماست چکیده 1 فنجان
کشمش 1 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده 1 قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ 1 قاشق چایخوری
پودر نعناع خشک 1 قاشق چایخوری

برای تهیه فینگرفود ماست و خیار مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اولبه تعدادی که می­‌خواهید فینگر فود درست کنید، باید خیار حلقه کنید. اندازه خیار نباید خیلی کوچک باشد. خیارهای ترد را انتخاب کنید تا بتوانید مواد دیگر را روی آن قرار دهید. می‌توانید خیارها را ابتدا پوست بکنید و سپس به صورت حلقه­‌ای برش بزنید.
  • مرحله دومسپس روی حلقه‌های خیار، مقداری ماست چکیده قرار دهید. دقت کنید که مقدار ماست چکیده را طوری اندازه کنید که از اطراف حلقه خیار بیرون نریزید. در این مرحله می‌توانید از ماست چکیده ساده یا ماست چکیده موسیردار استفاده کنید.
  • مرحله سومدر این مرحله، چند عدد کشمش، گردوی­ خرد شده، پودر گل سرخ و پودر نعناع خشک را به صورت جدا بر روی ماست چکیده بریزید. به همین سادگی فینگر فود شما حاضر شده و آماده سرو است.

نکات مهم در تهیه ماست و خیار

ماست و خیار

برای این که بتوانید ماست و خیار مجلسی خود را بهترین شکل آماده کنید، این نکات را در طرز تهیه ماست و خیار در نظر داشته باشید:

  • شما می‌­توانید خیار را با پوست یا بدون پوست خرد کنید. البته، برای این که این دسر طعم بهتری به خود بگیرد، پیشنهاد ما این است که خیار را با پوست خرد کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.
  • به هیچ وجه خیار را رنده نکنید، به این خاطر که آب انداخته و بافت ماست را خراب می­‌کند. در تهیه آبدوغ خیارنیز همین نکته را حتما رعایت کرده و به جای رنده کردن خیار، آن را خرد کنید.
  • برای تزیین ماست و خیار افزودنی­‌های زیادی وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود از آن‌ها بهره ببرید یا آن‌ها را جایگزین افزودنی‌های دیگر کنید. این افزودنی‌ها شوید پودر شده، پودر آویشن، هویج، پودر گردو یا خود گردو، زعفران، لبو و …است.
  • ماست خیار یک پیش‌غذا یا دسر محسوب می­‌شود و با بعضی از غذا­ها مثل ماهی که ذاتاً طبع سردی دارند، سازگاری ندارد. لذا حتما لازم است که این نکته را در نظر داشته باشید.
  • اگر از ماست ترش در تهیه ماست و خیار استفاده کنید، خوشمزه‌تر می­‌شود. البته این مورد یک پیشنهاد است، بستگی به ذائقه شما دارد که چه ماستی را انتخاب کنید.
  • معمولا در ترکیب ماست خیار شیرازی، در کنار ماست، خیار، سیر و انواع سبزیجات معطر، از 1 عدد پیاز ریز شده هم استفاده می‌شود.
  • اگر کشمش‌ها را از قبل خیس کنید، زیر دندان حس و طعم بهتری دارند.
  • می‌توانید با اضافه کردن کمی فلفل سیاه، کمی مزه این ترکیب را تند کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x