خانواده
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و خوشمزه | مرحله به مرحله
با این دستور ساده و خوشعطر، یاد بگیرید چگونه یک مرغ شکمپر مجلسی و حرفهای بپزید که هم ظاهرش دلبر باشد و هم طعمش ماندگار!

در این مطلب از تلنگر؛ مرحلهبهمرحله طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه و حرفهای را یاد میگیرید. هیچ چیز مثل عطر وسوسهانگیز مرغ شکمپر مجلسی نمیتواند فضای خانه را پر از هیجان و اشتها کند! این غذای اصیل ایرانی، ترکیبی از رنگ، عطر و طعم است که در هر سفرهای، نگاهها را به خود خیره میکند. پر از سبزیهای معطر، آلو و گردوی خوشطعم که در کنار رب انار و زعفران، طعمی ملس و بهیادماندنی خلق میکند. اگر دنبال غذایی هستید که هم ظاهر مجلسی داشته باشد و هم طعمی فراموش نشدنی، تا انتهای این دستور همراه ما باشید!
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر
| مواد لازم | میزان لازم |
|---|---|
| مرغ کامل با پوست | ۱ عدد |
| پیاز درشت | ۳ عدد |
| آلو بخارا و جنگلی | ۱۲ عدد |
| لیمو | ۱ عدد |
| گوجه فرنگی | ۲ عدد |
| هویج | ۱ عدد |
| زرشک | ۱ قاشق غذاخوری |
| کره | ۵۰ گرم |
| سیر | ۴ حبه |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| رب انار | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
| روغن مایع | به میزان لازم |
| پودر زعفران | ½ قاشق چایخوری |
| فلفل دلمهای | ۱ عدد |
| جعفری و گشنیز خرد شده | ¼ پیمانه از هر کدام |
| روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
| مغز گردو | ۱۰۰ گرم |
طرز پخت مرغ شکم پر برای مهمانی
- برای تهیه مرغ شکم پر ابتدا مرغ را شسته و داخل شکم آن را تمیز کنید و چربی اضافه مرغ را بگیرید.
- مرغ تمیز شده را در یک ظرف مناسب بگذارید سپس یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید به همراه یک عدد فلفل دلمه ای خرد کنید و در ظرف مرغ بریزید. مقداری نمک، فلفل سیاه ، زعفران، آب لیمو، پودر سیر ، روغن زیتون به مرغ اضافه کنید و سعی کنید این مواد را روی مرغ ماساژ دهید.
- روی ظرف مرغ را سلفون بکشید و حدود سه ساعت در یخچال قرار دهید. تا مرغ کمی نرم تر شود و کاملا مواد به خورد مرغ برود و بوی زهم آن تا حدی گرفته شود.
- در یک تابه مناسب مقدار مناسبی روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود.
- یک عدد پیاز را پوست بگیرید سپس بشویید در ادامه پیاز های شسته شده را خلالی نازک خرد کنید.
- پیاز های خلالی شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
- 4 حبه سیر را پوست بگیرید سپس با دنده ریز رنده سیر ها را رنده کنید.سپس سیر رنده شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید.
- جعفری و گشنیز را بشویید سپس آن ها را ریز ریز خرد کنید.
- سبزیجاتی که ریز خرد کرده اید را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید.
- مغز گردو ها را ریز ریز خرد کنید به صورت نگینی سپس مغز گردو ها را به مواد بالا اضافه کنید و تفت دهید.
- حدود یک قاشق غذاخوری پر زرشک را پاک کنید سپس زرشک ها را شسته و بخیسانید تا تمیز شود.
- زرشک تمیز شده را به مواد تان اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- آلو ها را شسته و در ظرف پر آبی بخیسانید تا تمیز شود.
- آلو های تمیز شده را به مایه پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید.
- به میزان لازم نمک و فلفل به مایه پیاز اضافه کنید و هم بزنید.
- 4 قاشق غذاخوری رب انار به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مواد با رب انار ترکیب شود.
- 1 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد ترکیب شود.
- مرغ را از یخچال خارج کنید پس از گذشت چند دقیقه موادی که حاضر کرده اید را درون شکم مرغ پر کنید.
- شکم مرغ را به کمک نخ آشپزی بدوزید تا مواد از آن خارج نشود.
- ران های مرغ را به سمت یکدیگر بیاورید و با کمک نخ آشپزی هر دو را سفت با هم ببندید.
- بال های مرغ را نیز با کمک خلال دندان روی مرغ فیکس کنید.
- مرغ آماده شده را در روغن زیاد و با شعله متوسط سرخ کنید تا روی آن طلایی شود.
- در قابلمه دیگر مقداری روغن به همراه کره ریخته و صبر کنید تا روغن و کره داغ شود.
- یک عدد پیاز درشت را پوست بگیرید سپس آن را بشویید و در ادامه پیاز شسته شده را خلال نازک خرد کنید. پیاز های خرد شده را در روغن و کره داغ بریزید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
- یک عدد فلفل دلمه ای را نازک خرد کنید و به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شود.
- هویج را شسته پوست بگیرید و آن را به صورت حلقه ای متوسط خرد کنید. هویج های خرد شده را به مواد بالا اضافه کنید.
- گوجه ها را نیز شسته و با رنده ریز آن ها را پوره کنید.
- پوره گوجه فرنگی به مواد پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- زعفران دم کنید و آن را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا زعفران به مواد رنگ دهد.
- مقداری نمک و فلفل به این ترکیب اضافه کنید.
- یک لیوان آب به مواد اضافه کنید لیمو ترش حلقه حلقه خرد شده را نیز در این مرحله به مواد تان اضافه کنید. مواد را روی حرارت متوسط بگذارید.
- مرغ سرخ شده را در قابلمه حاوی سس بگذارید و درب قابلمه را ببندید تا کمی مرغ بپزد.
- مرغ را برگردانید و لیموهای برش داده شده را نیز بردارید.
- پس از اینکه آب مواد قابلمه کشیده شد و مرغ پخت می توانید مرغ را سرو کنید.
نکات طلایی طرز تهیه مرغ شکم پر
- شما می توانید برای تهیه مرغ شکم پر از رب انار استفاده کنید.
- برخی افراد برای تهیه مرغ شکم پر از سبزی های شمالی استفاده می کنند.
- شما می توانید برای ترش مزه تر شدن مرغ شکم پر از آب نارنج نیز استفاده کنید این کاملا سلیقه ای است.
- استفاده از گردو و سبزیجات نیز سلیقه ای است.
- فلفل دلمه ای ، هویج و گوجه طعم و عطر بی نظیری به مرغ شکم پر شما می دهد.











