غسل های واجب برای بانوان را بشناسید / با این غسل ها به بهشت بروید
غسل های زیادی در اسلام برای بانوان وجود دارد و غسل حیض و غسل جنابت از غسل های واجب است.
به گزارش تلنگر؛ غسل های واجب برای بانوان، همانند مردان، عبادتی است که در اسلام برای پاکیزگی روح و جسم اهمیت ویژهای دارد.
غسل های واجب برای بانوان
به طور کلی غسل ها جز اینکه جنبه تمیزی دارند از نظر معنوی هم مهم هستند. به همین دلیل غسل باید با نیت قربت انجام شود در غیر اینصورت اگر حتی نجاست با غسل تمیز شود باز هم آن غسل صحیح نیست.
غسل جنابت
انسان در دوشرایط نیاز به غسل جنابت دارد:
- آمیزش جنسی ؛به هر نحو که باشد، با حلال یا با حرام، منی بیرون بیاید یا نیاید، بالغ باشد یا نباشد.
- خروج منی ؛چه در خواب و چه در بیداری، چه عمداً و چه بی اختیار
چه زمانی غسل جنابت بر زنان و مردان واجب است؟
اگر زن بر اثر تحریک های شهوانی مقداری لذت می برد و در آن حال رطوبتی از او خارج می شود چون به اوج شهوت نرسیده جنب نمی شود و رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو و غسل را باطل نمی کند. ( آیت الله مکارم توضیح المسائل م۳۶۱و مسائل کثیرالابتلا م۱۸)
رسیدن منی به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن نمی شود.( دفتر استفتائات آیت الله خامنه ای)
با تحقق دخول ولو به مقدار حشفه (به معنی ختنه گاه)، غسل بر مرد و زن واجب است، هر چند منی خارج نشود و زن نیز به مرحله ی اوج لذت نرسد.
هرگاه زنی پس از نزدیکی، در حالی که منی در رحم او باقی مانده است بلافاصله غسل کند و بعد از غسل، منی از رحم خارج شود غسلش صحیح است و منی خارج شده بعد از غسل نجس است، هر چند اگر منی مرد باشد باعث جنابت مجدد نمی شود.
بر زنان، پس از انجام معاینات داخلی با وسایل طبی تا زمانی که منی خارج نشود، غسل واجب نیست.
رطوبت خارج شده از مرد، اگر همراه با شهوت، جَستن و سست شدن بدن باشد، حکم منی را دارد،در صورتی که هر سه علامت یا یکی از آنها وجود نداشته باشد و یا شک در آن باشد حکم منی را ندارد، مگر این که از راه دیگری یقین کند که منی است.(آیت الله بهجت، توضیح المسائل مراجع، م ۳۴۶)
غسل حیض
- حیض خونى است که غالبا در هر ماه چند روزى از رحم زنها خارج مى شود, و زن را در موقع دیدن خون حیض حائض مى گویند.
- خون حیض در بیشتر اوقات غلیظ و گرم و رنگ آن سرخ مایل به سیاهى یا سرخ تیره است و با فشار و کمى سوزش بیرون مىآید.
- مدت حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نمى شود, و اگر مختصرى هم از سه روز کمتر باشد حیض نیست .
- باید سه روز اول حیض پست سر هم باشد, پس اگر مثلا دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند حیض نیست.
این غسل از غسل های واجب خانم ها است که پس از پایان عادت ماهیانه واجب می شود. بیشتر مراجع معتقدند که با این غسل نمی توان نماز خواند.
غسل حیض به دو روش انجام می شود:
- ارتماسی: غسل ارتماسی به این معنی است که یک دفعه تمام بدن را به نیت غسل در آب فرو ببرید.
- ترتیبی: در این روش ، ابتدا سر و گردن و سپس بقیه بدن را باید بشویید. البته بهتر است بعد از شستن سر و گردن اول طرف راست و سپس طرف چپ بدن را بشوید.
اگر کسی چند غسل برعهده داشته باشد که همگی آن ها واجب باشند، می تواند به نیت همه آن ها یک غسل انجام دهد که این کار برای خانمهایی که هر ماه حائض می شوند و مجبور به انجام غسل هستند، بسیار کمک می کند. اگر بعد از پایان یافتن عادت ماهیانه خانمی، لکه دید (قلیله، متوسطه، کثیره) باید غسل استحاضه انجام بدهد.
غسل نفاس
زمانی که خانمی زایمان می کند و بعد از پایان خونریزی، غسل نفاس بر آن واجب می شود. بنابر احتیاط واجب با این غسل نماز نخوانید و وضو بگیرید.
- با توجه به اینکه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدّظلّه العالی) در تعیین سن یائسگی احتیاط دارند مقلدین معظّم ٌله می توانند در این مساله با رعایت شرایط عدول، به مجتهد دیگری رجوع نمایند.
- خون نفاس: خونی است که بر اثر زایمان نوزاد، به مدت معینی از رحم زن بیرون می آید.
خون حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نیست. خون نفاس بیشتر از ده روز نیست ولى امکان دارد که کمتر از سه روز باشد. خون استحاضه می تواند کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز باشد.
غسل استحاضه چیست؟
خونی که زن در سن یائسگی میبیند استحاضه است، بنابراین زنی که پدرش هاشمی نیست، هر چند مادرش از سادات باشد اگر بعد از پنجاه سالگی خونی را مشاهده کند محکوم به استحاضه است.
نکات مهم در مورد غسل
- هنگام انجام غسل، باید نیت کرد که غسل را برای طهارت و به دستور خداوند انجام میدهد.
- غسل به دو صورت ترتیبی و ارتماسی انجام میشود. در غسل ترتیبی، ابتدا سر و گردن، سپس سمت راست و بعد سمت چپ بدن شسته میشود. در غسل ارتماسی، تمام بدن یکباره شسته میشود.
- آب باید پاک و مطهر باشد.
- هنگام غسل، عورت باید پوشیده شود.
انتهای مطلب/ ی.ر