معرفی انواع تابه ها و نکات مهم هنگام خرید یک ماهیتابه
تابه از مهمترین ابزار آشپزی در آشپزخانه است که کیفیت آن بسیار اهمیت دارد. اگر شما یک تابه بیکیفیت را انتخاب کنید، سلامت خود و خانوادهتان را به خطر خواهید انداخت. به همین دلیل امروز به معرفی انواع تابهها خواهیم پرداخت.
به گزارش تلنگر؛ انواع تابه مختلف تابه کاربرد و استفاده مخصوص به خود رادارند. اما تمامی اشکال تابه در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد. اما یک نکته مهمتر که باید هنگام خرید خیلی به آن توجه کنید جنس داخل ماهیتابه است. شما در تابه ممکن است یک خوراک یا غذای سرخ کردنی آماده کنید؛ پس اینکه جنش داخل ماهیتابهای که روی شعله مستقیم گاز قرار میگیرد یک موضوع اساسی است. غذاهای ایرانی اکثراً باید کامل سرخ و خوب پخته شوند تا لعابدار شوند. به همین دلیل استفاده از تابه در کشور ما بسیار رایج است.
تابهها در اندازهها و انواع گوناگون با اجناس مختلف در بازار موجود هستند، شما میتوانید برای آگاهی کامل از جنس تابه مرغوب و بی کیفیت تا پایان این مقاله ما را دنبال کنید.
معرفی انواع تابه؛ به کدام ظروف تابه میگویند؟
ما بیشتر به تابه ماهیتابه میگوییم، اما باید بدانیم در اصل ماهی تابه اصلاً گرد نیست، در بازار تابههای مستطیل شکلی موجود هستند؛ البته بیشتر برای سرخ کردن ماهی به شکل کامل و تکه تکه نشده، به کار میروند. توجه داشته باشید برای این منظور حتماً تابهای خریداری کنید که روکش نچسب داشته باشد. در ادامه انواع تابه نچسب را به شما معرفی میکنیم، با سایت تلنگر همراه باشید.
انواع تابه با لبه بلند
گروهی از تابهها نسبت به انواع دیگر دارای لبه بلندتری هستند، این نوع از تابهها برای تهیه خوراک یا پختن مرغ بسیار مناسب است. حسن استفاده از این تابهها در این است که اگر روغن زیادی در آن بریزید و مجبور به هم زدن باشید روغن به خارج از ظرف نمیپاشد. این تابهها همچنین برای غذاهایی که باید با روغن فراوان سرخ شوند، نیز مناسب هستند.
معروفترین برند تابه در بازار
انواع تابه در برند وک اکثراً بزرگ و گود با لبههای بلند مخصوص پختوپز غذاهای آسیای شرقی تولید میباشد. پخت غذاهای آسیای شرقی معمولاً در ابتدا یک تفت ریز به مواد غذایی میدهند و بعد از تفت دادن روی حرارت زیاد اما به مدت کوتاه، غذا را با شعله زیاد میپزند. البته گاهی شعلههای آتش نیز از آن بلند می شود. به این صورت غذا خیلی سرخ و برشته نمیشود و فقط کمی نرم می شود، بنابر این ارزش غذای مواد غذایی نیز حفظ می شود. جنس اغلب تابه های وک از چدن است و همین امر سبب سنگین شدن تابه میشود. البته لازم به ذکر است که تابههای برند وک از گرانترین تابههای موجود در بازار هستند.
جنس تابه سرامیک
این ظروف که به اسم سرامیکی معروف شده اند تنها از پوششی سرامیکی در کف آن برخوردار بوده و رنگی سیاه، سفید و یا سورمه ای دارند. بهتر است رنگ های تیره را برای خرید انتخاب کنید زیرا تابه های روشن با اینکه در ابتدا زیبا به نظر می رسند اما خیلی زود کف آنها لک می شود. انواع تابه های سرامیکی همانند تابه های تفلون کف نچسبی دارند.
نکته: توجه داشته باشید با اشیای تیز کف آنها خط و خش نیفتد.
پوشش سرامیک:
ظروفی با پوشش سرامیکی دو ویژگی دارد:
۱.در مقابل سایش مقاوم هستند و ملزم به استفاده از قاشق و کفگیر چوبی نخواهید بود.
۲.تابه های سرامیک در برابر ساییدگی و خش مقاوم هستند که ضامن بهداشت و سلامت است.
البته نمیتوان گفت به سبب این دو مزیت،پوشش سرامیک بر تفلون برتری دارد.تابههای سرامیکی بعد از مدتی استفاده،خاصیت نچسب بودن خود را از دست میدهند.از این رو تنها مناسب طبخ غذاهایی خورشت مانند میشوند.
نکات مثبت انواع تابه سرامیک
۱.ظروف پخت و پز سرامیکی ظاهر زیبایی دارند.
۲.سرامیک خیلی آرام گرم میشود بنابراین گزینه مناسبی برای آرام پزی است.
۳.سرامیک با مواد غذایی اسیدی یا قلیایی واکنش نمیدهد.
۴.تابه سرامیکی تنها با لایه ای از سرامیک پوشش داده شده و بدنه آن از جنس آلومینیوم یا استیل است.
معایب تابه سرامیکی
۱.شکننده اند. ۲.ارزان نیستند. ۳.اگر ظروف سرامیکی با مواد حاوی فلزات سنگین یا پوشش های شیمیایی سمی لعاب کاری شده باشند،برای سلامتی مضرند. ۴.چنانچه ظروف سرامیکی در کوره تحت دمای کافی پخته نشوند،در صورت وجود لعاب سربی خطر نشت سرب وجود دارد.
انواع تابه تفلون
مهم ترین رکن مثبت انواع تابع با روکش تفلون، نچسب بودن آن است. این ظروف هنگام استفاده احتیاط بیشتری نسبت به بقیه پوششها میطلبند.استفاده از قاشق پلاستیکی یا ترجیحا چوبی هنگام طبخ غذا با این ظروف توصیه میشود. تا زمانی که ظروف تفلون دچار خش نشده و نچسبی خود را دارد،ضرری برای سلامتی ندارد.بنابراین میتوان با خیال راحت از آن استفاده کرد.
تفلون نچسب
این نوع تابه از پر طرفدار ترین و پرکاربرد ترین انواع تابه است، این تابه که از نوع نچسب بوده برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب است و با داشتن کف نچسب آشپزی را لذت بخش می کند. این تابه اندازههای متفاوتی از ۴ تا ۳۴ سانتی متری دارد که همه آنها در بازار موجود هستند.
به یاد داشته باشید که تابه تفلون را پس از آنکه خریداری کردید و به خانه اوردید پیش از استفاده باید خوب بشویید، سپس با روغن آن را چرب کنید. هنگام استفاده بشیار باید مراقب کف تابه تفلون باشید و هرگز برای هم زدن مواد داخل تابه از قاشق فلزی استفاده نکنید. حتما از کفگیر چوبی یا سیلیکونی مناسب انواع تابه تفلون استفاده کنید. برای شستن تابه های تفلون نیز باید از اسفنج استفاده کنید و تحت هیچ شرایطی درون تابه تفلون را سیم نکشید.
معایب تابه تفلون
تابه های تفلون خش برداشته تحت هیچ شرایطی نباید مورد بازسازی قرار گیرند.زیرا اصول بهداشتی در کارگاههای بازسازی تابه تفلون،هرگز به خوبی شرکتهای دارای استاندارد رعایت نمیشود.استفاده از ظروف تفلون بازسازی شده برای سلامت شما خطر جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
آیا ظروف تفلون سرطان زا هستند؟
بدنه تابهای از جنس آلومینیوم خالص یا آلیاژی را با رنگی مناسب زیباتر کرده و داخلش را با “پی تی اف ای” میپوشانند. پی تی اف ای علامت اختصاری ماده خاصی به نام پلی تترا فلوئورو اتیلن میباشد که با عنوان تفلون نیز از آن یاد میشود.
جنس تابه چدن
در انتخاب تابه چدن بسیار دقت کنید، زیرا در انواع تابه تقلب بسیار زیاد است. ازآنجاکه این نوع تابه بسیار معروف شده است. توجه داشته باشید ویژگی اصلی چدن سنگین بودن بیش از حد آن است و شست و شوی آنها بسیار سخت میباشد. این روزها تابه هایی که در بازار موجودند تمامی از جنس چدن نیستند بلکه در کف آنها از لایه ای از تفلون استفاده شده و سبک تر است.
انواع تابه گرانیت
ظروف گرانیت مزایای هر دو نوع سرامیک و تفلون را یکجا در خود جای داده اند. ماهتابه با جنس گرانیت نچسب است و مواد غذایی داخل آن به خوبی سرخ میشوند. انواع تابه با جنس گرانیت حتی با دوام تر از سرامیک هستند. این جنس در مقابل تفلون نسبت سایش مقاومتر است. همچنین بهداشت و سلامت بهتر نسبت به تفلون دارد. نام گذاری این ظروف تنها به دلیل شباهت ظاهرشان با سنگ گرانیت بوده و هیچ ارتباطی با سنگ گرانیت موجود در طبیعت ندارد.
پایان مطلب/س.آ