معرفی جامع سامانه میراث؛ فرآیند تقسیم سهام عدالت متوفیان
سامانه میراث درگاه جدیدی می باشد که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، به منظور تقسیم و تسهیم هوشمند سهام عدالت متوفیان بین وراث ایجاد شده است.

به گزارش تلنگر؛ سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور حل دغدغه وراث متوفیان در انتقال سهام عدالت و داراییها، سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان را تحت عنوان سامانه میراث سهام عدالت راهاندازی کرده است. این سامانه با همکاری تعدادی از کارگزاران و دفاتر الکترونیک قضایی در دسترس وراث قرار میگیرد. وراث میتوانند با مراجعه به این سامانه بهصورت هوشمند نسبت به انتقال دارایی سهام عدالت متوفیان اقدام کنند. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره نحوه ورود و امکانات این سامانه ارائه خواهد شد.
معرفی سامانه میراث سهام عدالت
سامانه میراث سهام عدالت توسط سازمان سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار راهاندازی شده تا وراث متوفیان بتوانند بهراحتی داراییهای سهام عدالت را مشخص و منتقل کنند.با اعلام زمانبندی مراجعه وراث به سامانه میراث سهام عدالت، داوطلبان قادر خواهند بود بهصورت الکترونیکی نسبت به تسهیم هوشمند و انتقال داراییهای متوفیان اقدام کنند.
داوطلبان میتوانند با مراجعه به آدرس ddn.csdiran.ir و وارد کردن اطلاعات لازم به امکانات مربوط به سهام عدالت متوفی دسترسی پیدا کنند.
ورود به سایت میراث سهام عدالت
رئیس سازمان بورس اعلام کرده است که داوطلبان میتوانند برای دریافت جدول زمانبندی مراجعه وراث و تشکیل پرونده به سایت ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کنند.
در ابتدا داوطلبان می توانند به سایت ذینفعان بازار سرمایه ddn.csdiran.ir مراجعه کرده و با درج اطلاعات درخواست شده بر روی گزینه ” ورود به سامانه” کلیک کنند. در صورت عدم ثبت نام در سامانه میراث سهام عدالت داوطلبان باید مراحل مربوط به ثبت نام خود را تکمیل نموده تا با دریافت رمز عبور بتوانند به سامانه مزبور دسترسی داشته باشند.
در ادامه متقاضیان می توانند به قسمت ” امور سهام عدالت متوفی” مراجعه کنند.
پس از آن داوطلبان می توانند برای اطلاع از زمان تشکیل پرونده و مراجعه به دفاتر کارگزاری کدملی و تاریخ تولد متوفی را در قسمت تعیین شده وارد نمایند.
پس از تایید اطلاعات، کلیه دفاتر کارگزاری اعم از دفاتر کارگزاری آگاه، بانک رفاه و … برای متقاضیان نمایش داده می شود.
نحوه ثبت نام سهام عدالت متوفیان
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث تحت نظر سازمان بورس اوراق بهادار از طریق سایت یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه امکانپذیر است. متقاضیان میتوانند با ورود به سایت میراث سهام عدالت و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد متوفی، از زمان تشکیل پرونده برای انتقال سهام مطلع شوند.
برای ثبتنام در سایت یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه، داوطلبان باید ابتدا در سامانه سجاد احراز هویت کنند تا امکان ورود به سامانه میراث سهام عدالت را داشته باشند. این درگاه شرایطی را برای متقاضیان سجامی فراهم کرده است تا بتوانند در بخش امور سهام عدالت متوفی درخواست انتقال مکانیزه سهام را ثبت کنند. ثبتنام سهام عدالت متوفیان از طریق ورود به آدرس ddn.csdiran.ir امکانپذیر است.
از این رو متقاضیان می توانند آدرس سامانه میراث سهام عدالت را در مرورگر خود سرچ کنند تا به سامانه وارد شوند و نسبت به ثبت نام سهام عدالت متوفیان اقدام کنند.
بعد از ثبت نام و ورود به سامانه ذینفعان بازار سرمایه داوطلبان می توانند به قسمت ” امور سهام عدالت متوفی” مراجعه کرده و با درج کدملی و تاریخ تولد متوفی از طریق استعلام نوبت تشکیل پرونده از زمان مراجعه به دفاتر کارگزاری تعیین شده مطلع شوند.
مدارک لازم برای ثبت نام سهام عدالت متوفیان
پس از تایید اطلاعات در سامانه ذینفعان بازار سرمایه (ddn.csdiran.ir)، فهرستی از کارگزاران منتخب سازمان بورس نمایش داده میشود. داوطلبان میتوانند با مراجعه به یکی از دفاتر تعیینشده و ارائه مدارک لازم، مراحل ثبتنام و انتقال سهام عدالت متوفیان را پیگیری کنند. در ادامه مدارک لازم برای ثبتنام توضیح داده شده است:
- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.
- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت.
- اصل و یا تصویر برابر اصل گواهی انحصار وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده 892 قانون مدنی، جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی الزامی است).
- اصل و یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه متوفی ( البته در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد و در گواهی حصر وراثت به آن اشاره شده باشد).
داوطلبان باید هنگام مراجعه به دفاتر کارگزاری تمامی مدارک مربوط به متوفی و وراث را به مسئول مربوطه ارائه دهند. پس از تشکیل پرونده برای دریافت سهام عدالت متوفیان، آنها میتوانند با ورود به سایت ذینفعان بازار سرمایه از وضعیت پرونده خود مطلع شوند.
امکانات سامانه میراث سهام عدالت
داوطلبان برای استفاده از امکانات سایت میراث سهام عدالت باید اطلاعات هویتی خود را در سامانه ذینفعان بازار سرمایه وارد کنند تا بتوانند به سایت تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان دسترسی داشته باشند. همچنین برای اطلاع از آخرین اخبار مربوط به متقاضیان، میتوانند به سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی بورس و اوراق بهادار به نشانی www.csdiran.ir مراجعه کنند.
با ورود به سایت میراث سهام عدالت داوطلبان میتوانند درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان را از طریق شرکتهای کارگزار اعلام کنند. پس از پیگیریهای لازم درخواست تسهیم سهام عدالت متوفیان به وراث توسط سازمان بورس تایید و مراحل انتقال در بازه زمانی مشخص انجام میشود. این انتقال بهطور مکانیزه و بدون نیاز به توافق طرفین، تنها بهدلیل فوت شخص انجام میشود.
کلیه مراحل تسهیم سهام عدالت متوفیان بهصورت الکترونیکی در سایت ذینفعان بازار سرمایه انجام میشود. داوطلبان میتوانند با ارائه درخواست تقسیم سهام عدالت متوفی و درج اطلاعاتی مانند زمان فوت، از مهلت مراجعه به دفاتر کارگزاری برای تشکیل پرونده و ارائه مدارک موردنیاز مطلع شوند.
سخن آخر
فوت تعداد زیادی از دارندگان سهام عدالت از زمان آغاز این طرح باعث شده تا سازمان بورس و اوراق بهادار سامانه ای ویژه جهت تقسیم و تسهیم الکترونیک سهام متوفیان بین وراث راه اندازی کند. تمامی وارثان پس از آماده سازی مدارک لازم برای دریافت سهام عدالت فوت شدگان می توانند به سامانه میراث مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند.
اگر بعد از خواندن این مقاله سوال یا ابهامی در خصوص نحوه ورود و امکانات سامانه میراث سهام عدالت را داشته اید می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات کاربران با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
سایت میراث سهام عدالت چیست؟
سایت میراث سهام عدالت برای تسهیم و انتقال هوشمند و مکانیزه دارایی و سهام عدالت متوفیان به وراث راه اندازی شده است؛ توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
ورود به سایت میراث سهام عدالت به چه صورت است؟
داوطلبان می توانند به صورت اینترنتی به سایت میراث سهام عدالت مراجعه کنند که البته لازم است نسبت به تشکیل پرونده در سایت ذینفعان بازار سرمایه اقدام نمایند.
مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان به چه صورت است؟
ابتدا باید در سامانه میراث ثبت نام کنید و بعد از فرا رسیدن زمان پرونده شما باید به یکی از کارگزاری های مجاز، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایید.
انتهای مطلب / ف.ر