معرفی 20 مورد از خواص دارچین که تاکنون نمی دانستید که برای پیشگیری و درمان بیماری ها مفید است!
وقت آن رسیده که کمی بیشتر با خواص این ادویهی قهوهای رنگ و خوشبو که به دو صورت پودر و چوب قابل استفاده است آشنا شوید و در برنامهی غذایی روزانهی خود جای ویژهای برای آن باز کنید.
به گزارش تلنگر؛ دارچین نوعی ادویهی مقوی است که به خاطر خواص دارویی اش در سلامت بدن از گذشته تا به امروز جایگاه ویژهای در طب سنتی دارد. امروزه نیز با کشف خواص درمانی گستردهی آن در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار میگیرد.
معرفی ۲۰ مورد از خواص دارچین
دارچین دارای خواص متعددی است که در ادامه با ۲۰ خاصیت مهم آن آشنا می شویم.
۱.خواص دارچین برای کاهش قند خون
مصرف دارچین، میزان حساسیت سلولها به انسولین را افزایش داده و باعث میشود که جذب قند خون توسط سلولها، به نحو مؤثرتری انجام شود. انسولین هورمونی است که به بدن ما کمک میکند تا از قند خون استفاده کند. دارچین یک مکمل غذایی ایمن و موثر برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است. می توانید از دارچین به شکل چای استفاده کنید. دارچین با کاهش میزان قند خون، باعث کاهش اشتها و کم کردن وزن میشود.
۲.تاثیر دارچین روی کاهش کلسترول
مطالعات نشان دادهاند که دارچین میتواند به کاهش کلسترول LDL(بد) تا ۲۵٪ و افزایش کلسترول HDL(خوب) تا ۲۰٪ کمک کند. این امر به دلیل توانایی دارچین در کاهش تولید کلسترول در کبد و افزایش جذب کلسترول از رودهها است و در کل میزان خطر حملات قلبی را کم می کند.
۳.تاثیر دارچین روی کاهش فشار خون
این ادویه ، میزان فشار خون را کاهش میدهد و با خواص ضد التهابی خود، باعث کم شدن التهاب
در عروق خونی خواهد شد. دارچین میتواند به شل کردن رگهای خونی کمک کند. این امر باعث می شود مقاومت در برابر جریان خون کم شود و به کاهش فشار خون کمک میکند.
۴.خواص دارچین برای کاهش التهاب
دارچین حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی است که میتواند به کاهش التهاب کمک کند. این ترکیبات عبارتند از: سینامالدهید، کوئرستین، و اوریسین.
مطالعات نشان دادهاند که دارچین میتواند به کاهش نشانگرهای التهابی مثل) CRP پروکلتین واکنشی) و MDA (دیمتیلدیآلدئید) کمک کند.
۵.تاثیر دارچین در افزایش متابولیسم و کاهش وزن
دارچین به افزایش تولید گرما در بدن کمک می کند که این امر می تواند به افزایش متابولیسم و سوزاندن کالری کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که دارچین میتواند به افزایش متابولیسم تا ۲۵٪ کمک کند.همچنین، اشتها را کاهش میدهد و در نتیجه، وزن فرد کاهش مییابد.
۶.خواص دارچین در پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان داده است که دارچین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود قرار دهید، می تواند از بروز انواع سرطان ها جلوگیری کند و رشد سلول های لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.
۷.تاثیر دارچین روی بهبود سلامت قلب
دارچین می تواند از قلب و شریان های اطراف آن در برابر عفونت و آسیب ها محافظت کند.
۸.خواص دارچین در بهبود سلامت پوست و مو
عصاره دارچین، روند پیری پوست را کند میکند و یکی از بهترین منابع طبیعی برای از بین بردن آکنه و درمان اگزما است.برای جلوگیری از ریزش مو، روی این ادویه باارزش و خواص فوقالعاده آن حساب کنید. در این صورت، مصرف دارچین هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی روی پوست سر، تأثیرگذار است.
۹.خواص دارچین برای بهبود سلامت دهان و دندان
در بسیاری از دهانشویهها و آدامسها از این ادویه معطر و خوش بو استفاده میشود. دارچین، بوی بد دهان را از بین میبرد و از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند. همچنین یک درمان طبیعی مؤثر برای درمان دنداندرد به شمار می رود. اگر از بوی بد دهان خود رنج می برید، می توانید از دارچین استفاده کنید.
۱۰.کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
مطالعات و تحقیقات نشان داده است که استفاده از عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد. با مصرف این ادویه شگفت انگیز و حتی بوئیدن آن، عملکرد مغز بهبود یافته و قدرت حافظه تقویت میشود.
۱۱.کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون
پژوهشگران اثبات کردهاند که خواص آنتیاکسیدانی چوب دارچین میتواند از مغز در برابر بیماریهای مرتبط با آن مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت کند. دارچین باعث میشود پروتئینهایی که از ذهن در برابر عوامل مخرب محافظت میکنند فعال شوند. همچنین با جلوگیری از مصرف مورفین توسط سلولها و مقابله با خودتخریبی آنها اثرات منفی استرس را کاهش می دهد.
۱۲.کاهش خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی
دارچین خواص ضد عفونی کنندگی دارد و می تواند از فلور روده محافظت کند. دارچین گرفتگی عضلات معده و روده را برطرف میسازند و با نفخ مقابله کرده و اسهال را رفع میکند. دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم می دهد، بلکه به هضم راحت آن نیز کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده نیز مفید است.
۱۳.کاهش خطر ابتلا به عفونتها
دارچین دارای خواص ضدباکتری، ضدقارچی، ضدعفونی و ضد ویروسی قوی است و یکی از تقویتکنندههای طبیعی سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. دارچین به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد، با باکتری ها مبارزه می کند. پراکسیدهیدروژن را با روغن دارچین ترکیب کنید و حتی آن را در آب میوه هایتان بریزید و بنوشید.
۱۴.کاهش درد
دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی می باشد، خاصیت شاد کنندگی و آرام کنندگی دارد و حتی از بسیاری از داروهای آرامبخش بهتر است. همچنین از دارچین برای درمان دندان درد نیز استفاده می شود.دارچین برای تسکین سردردهایی که از سرماخوردگی ایجاد می شود نیز تاثیرگذار است.
۱۵.بهبود عملکرد جنسی
در ادامه به خواص دارچین در بهبود عملکرد جنسی به تفکیک در زنان و مردان می پردازیم:
-
خواص دارچین برای عملکرد جنسی زنان
دارچین میتواند به تنظیم هورمونهای زنانه، به ویژه استروژن و پروژسترون کمک کند. این ادویه ، یکی از بهترین مواد طبیعی برای کنترل علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) می باشد به دلیل این که وجود مقادیر فراوان منگنز در این ماده غذایی بینظیر است. دارچین می تواند درد های ناشی از قاعدگی و گرفتگی و اسپاسم را کاهش دهد.همچنین آن یکی از مواد طبیعی مؤثر برای افزایش میل جنسی در زنان است. البته فراموش نکنید که برای این منظور، باید آن را به صورت منظم و کنترلشده مصرف کرد.
-
خواص دارچین برای عملکرد جنسی مردان
دارچین با محتوای غنی از پلیفنولیکها، ترکیباتی که توانایی کاهش استرس اکسیداتیو را دارند، میتواند یک درمان طبیعی برای مردان باشد. استرس اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی ضعف جنسی و ناباروری است، و دارچین با محافظت در برابر این نوع استرس، به ویژه در مردان چاق، میتواند به بهبود عملکرد جنسی و درمان ناباروری کمک کند.
۱۶.جلوگیری از خونریزی
دارچین می تواند به طور کاملا طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و سرعت روند بهبودی را افزایش دهد.
۱۷.ضد آلرژی و درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول
دارچین در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. دارچین به خاطر کاهش تولید هیستامین در بدن و داشتن ترکیبات ضد خارش میتواند با آلرژی مقابله کند. به همین دلیل دارچین در کاهش و کنترل آسم نیز مفید است.
۱۸.حجم دهندگی لب
به جای تزریق ژل و جراحی لب، می توانید در خانه از دارچین استفاده نمایید. برای این کار یک تکه دارچین را روی لب هایتان بگذارید و چند ثانیه صبر کنید، زمانی که حس سوزش آن کاهش یافت، آن را بشویید و سپس روی لب هایتان وازلین بمالید.
۱۹.کاهش اضطراب و استرس و کمک به بهبود و تقویت روحیه
اگر از اضطراب و نگرانی دائم رنج می برید، می توانید از چای دارچین به دلیل خواص آرامش بخشی که دارد، استفاده کنید. مطالعات نشان می دهد که بوی دارچین می تواند تحریک پذیری و اضطراب شما را نیز کاهش دهد.
۲۰.خاصیت تب بر
پایین آوردن تب از دیگر خواص چوب دارچین می باشد. امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده اند و بعنوان تب بر به کار می برند، با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین بیاورید.
سخن آخر
در این مقاله با خواص دارویی و درمانی دارچین برای سلامت بدن آشنا شدیم.در ادامه خوشحال میشویم نظرات و پیشنهادات ارزشمندتان را در رابطه با خواص این ادویه جادویی با ما به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/ ف.ر